avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca a vandut creanta, cum pot afla care e suma reala ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca a vandut creanta, cum pot afla care e suma reala si ce am de facut?

Buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi dati un raspuns legal in urmatoarea situatie:
o cunostiinta a contractat un credit de nevoi personale in urma cu 2 ani de la o banca comerciala , a platit timp de 2 ani dar in urma cu cateva luni pt o restanta de cateva zile banca a vandut creanta unei firme de recuperatori care suna si trimit scrisori cu amenintare de judecata .Problema e ca ei spun de o datorie de 53.000 ron dar de unde stim ca e suma adevarata?
-banca nu a notificat clientul ca l-a dat la recuperatori, a aflat cand a mers sa achite rata nu i-au luat banii
-daca cerem bancii sa trimita copii dupa toate documentele creditului si situatia platilor facute si a sumei ramase sunt obligati sa ne raspunda? sau nu?pt ca nu mai avem toate chitantele.
-fiind o persoana de 58 ani oare bcr nu a facut asigurare de viata? si oare nu a platit asigurarea creditul ramas?
Cum putem afla?
Recuperatorii au trimis un alt contract dar nu vrem sa semnam pana nu aflam cat avem real de plata. Cum putem afla?
Multumesc mult pt timpul acordat!
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
ASUL28, utilizator
Cel mai recent răspuns: grigorevasile58 , utilizator 16:00, 3 Februarie 2010
Multumesc pentru raspuns!
De la banca vin, directoarea mi-a primit cererea cu greu, fara numar de inregistrare,si spune ca incearca sa-mi raspunda.Cica sa incep sa platesc in contul nou trimis de recuperatori ,ca banca nu mai are datele mele si dosarul meu.Se poate asa ceva?
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
ASUL28, utilizator
faceti cea mai mare greseala din punctul meu de vedere daca aveti increderea.
sunt sigura ca dendata ce ati iesit din biroul directoarei, aceasta a aruncat cererea la gunoi.

faceti cum v-am spus mai sus, si veti fi macar acoperit din anumite pdv
Aveti dreptate ,o sa le trimit scrisoare recomandata.
Multumesc pt raspuns!
Buna ziua

In legauta cu dosoarul cesionat de o firma de recuperari, de la banca sunt slabe sanse sa mai primiti informatii, dosarul nu le mai apartine, o firma de recuperari creante are drept legal sa isi puna penalitati si comisioane, dar va poate informa cu ce suma a fost preluat dosarul de la banca.
In privinta aranjamentului de plata exista un mare avantaj pt dumneavostra din partea firmei de recuperari. Va ofera dreptul sa achitati in rate suma totala a creditului ramas, penalitatile se stopeaza pe perioada aranjamentului semnat intre debitor si firma de recuperari, daca aranajamentul nu se respecta, se acumuleaza toate penalitatile pe perioada cat au fost stopate, in caz ca se respecta aranjamentul si valoarea creditului ajunge la 0, penalitatile nu se mai callculeaza.

Stima
La banca trebuie sa va spuna valoarea la care a fost vandut creditul catre firma de recuperari. Firma trebuie sa va notifice privind preluarea creditului, iar in noul contract vor fi trecute penalitatile, majorarile, comisioanele, etc...deci suma poate fi mult mai mare....

Alte discuții în legătură

Executare silita daca platesc ratele la zi??? corina465768 corina465768 buna...am contractat si eu un credit in urma cu 3 ani de o banca pe o perioada de 25 de ani...am avut ceva intarzieri si a fost vandut catre o firma de ... (vezi toată discuția)
Calcularea datoriei catre o firma de recuperari creante meme1234 meme1234 as dori sa stiu atunci cand o datorie ajunge la firma de recuperari creante, firma respectiva, ce suma poate reclama cu temei legal? ma refer cat restanta ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperare a datoriilor ganeacristi ganeacristi asi vrea sa stiu daca firma de recuperare trebuie sa imi trimita o dovada sau ceva cu banii platiti pana acum si cu cat a mai ramas de platit. ei spun ca legea ... (vezi toată discuția)