avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca a vandut creanta, cum pot afla care e suma reala ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca a vandut creanta, cum pot afla care e suma reala si ce am de facut?

Buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi dati un raspuns legal in urmatoarea situatie:
o cunostiinta a contractat un credit de nevoi personale in urma cu 2 ani de la o banca comerciala , a platit timp de 2 ani dar in urma cu cateva luni pt o restanta de cateva zile banca a vandut creanta unei firme de recuperatori care suna si trimit scrisori cu amenintare de judecata .Problema e ca ei spun de o datorie de 53.000 ron dar de unde stim ca e suma adevarata?
-banca nu a notificat clientul ca l-a dat la recuperatori, a aflat cand a mers sa achite rata nu i-au luat banii
-daca cerem bancii sa trimita copii dupa toate documentele creditului si situatia platilor facute si a sumei ramase sunt obligati sa ne raspunda? sau nu?pt ca nu mai avem toate chitantele.
-fiind o persoana de 58 ani oare bcr nu a facut asigurare de viata? si oare nu a platit asigurarea creditul ramas?
Cum putem afla?
Recuperatorii au trimis un alt contract dar nu vrem sa semnam pana nu aflam cat avem real de plata. Cum putem afla?
Multumesc mult pt timpul acordat!
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
ASUL28, utilizator
Cel mai recent răspuns: grigorevasile58 , utilizator 16:00, 3 Februarie 2010
E interesant de stiut ce s-a intamplat cu situatia persoanei care a deschis topicul.
Cesiunea de creanta nu implica neaparat scadenta anticipata a creditului, dar in practica nimeni nu cesioneaza un credit aflat pe curent.
Atat timp cat debitorul nu este notificat cu privire la cesiunea de creanta survenita, poate face plati in contul creditului la banca de la care a contractat creditul, si acestea vor diminua sau chiar stinge in mod valabil datoria.
Pretul cesiunii nu are importanta in privinta datoriei debitorului - chiar daca banca vinde cu 10% din valoarea nominala acea creanta, datoria clientului nu se reduce la 10% din soldul creditului...
In niciun caz nu vad temei pentru semnarea unui alt contract de imprumut, mai ales ca firma de recuperari nu e banca, sa poata sa dea credite;)
Buna ziua , ma bucur sa vad ca mai sunt raspunsuri la problema pusa de mine si chiar voiam sa vin cu alte nelamuriri, cu cat am vrut sa inteleg aceasta problema cu atat m-am bagat in ceata mai mult.
Am trimis scrisori atat bancii cat si soc de recuperare prin care ceream informarea in leg cu contul meu respectiv suma platita, suma ramasa de plata,copii dupa contractul de credit, de cesiune creanta,clarificarea sumei cerute adica ce reprezinta:debit, dobanzi, penalizari,etc. Banca comerciala mi-a raspuns pe o jumatate de foaie ca nu mai are leg cu dosarul meu, ca nu poate sa-mi dea informatii, ca a vandut creanta in suma de 49.000
Soc. de recuperari nu mi-a trimis raspuns in acest sens doar scrisori de amenintare, ba de oferta de sarbatori cu 10 % discount, ba de rezolvare pe cale amiabila prin care imi cer suma de 56.000 si e in continua crrestere.
Problema nu e ca nu vreau sa platesc dar cui?si cat?
Daca incep sa platesc pt ca mi-e frica de amenitari sa nu-mi i-a casa si constat ca dupa un anumit timp suma nu se diminueaza ci creste sau ca nu platesc cui trebuie?
Banca a vandut creanta la val contractului initial fara sa scada ratele platite de aproape 10.000, e corect?
Va multumesc pt timpul acordat si as aprecia un raspuns competent din partea unui avocat sau consilier juridic. Multa stima pt ceea ce faceti.
Si eu ma aflu intr-o situatie aproximativ asemanatoare, doar ca firma care a preluat creanta de la banca respectiva face parte din grupul de firme din care face parte si banca .Am fost notificat ca s-a cesionat creanta catre aceasta firma, am primit si o informare de la Oficiul de Cadastru cum ca ipoteca asupra imobilului cu care s-a garantat a fost cedata firmei respective.Am avut si o discutie cu un angajat al firmei de recuperare care mi-a spus ca urmeaza sa primesc un grafic de rambursare a datoriei asemanator cu cel al bancii..Eu as dori,daca unii dintre d-voasta au mai avut sau cunosc asemenea cazuri, sa-mi spuneti cata incredere pot sa am in ceea ce spun ei si daca intr-adevar ei pot sa-mi promita un grafic de rambursare a datoriei pe 18 ani?Cu respect
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
suiradro, utilizator
:offtopic:
Userii : ASUL28, new_2009 si suiradro

Buna dimineata,
Va rog frumos sa va editati mesajele postate in acest topic, in sensul stergerii denumirilor persoanelor juridice implicate.
In acest forum se discuta ideea si nu persoana juridica/fizica.Regulamentul de postare prevede ca sanctiuni pentru incalcarea repetata a acestei Reguli: initial avertismentul apoi banarea userilor in cauza pe o perioada determinata/nedeterminata.
Va invit sa cititi si :
www.avocatnet.ro/content/tag...
pentru a evita in viitor genul acesta de incidente.
Va multumesc pentru intelegere si colaborare.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Sunt in cam in aceeasi situatie cu cea a utilizatorului Asul28, am un credit bacar care a fost vandut catre o firma de recuperari.
Am luat legatura cu cei de la firma de recuperari si am incercat sa ma inteleg cu ei dar nu se poate. L-am propus sa platesc ca la banca dar ei mi-au spus ca ei nu sunt baca si mi-au dat de inteles ca nu am incotro si ca trebuie sa le accept conditiile.
Conditiile lor sunt:
1. sa fac o cerere prin care cer restructurarea creditulu;
2. dupa analizarea cererii vor sa inchei un contract cu ei;
3. vor ca timp de 11 luni sa platesc rata ca la banca+30 E;
4. dupa a 12 luna vor intreaga suma a creditului;
5. daca nu dau intreaga suma imi ia casa;

Este legal ce imi cer ei,avand in vedere ca eu am un contract cu banca pe 30 de ani ?

Ce ma sfatuiti ???
Sa fac ce zic ei?? Dar eu nu voi avea intraga suma peste 12 luni, sunt convinsa??

Alte discuții în legătură

Executare silita daca platesc ratele la zi??? corina465768 corina465768 buna...am contractat si eu un credit in urma cu 3 ani de o banca pe o perioada de 25 de ani...am avut ceva intarzieri si a fost vandut catre o firma de ... (vezi toată discuția)
Calcularea datoriei catre o firma de recuperari creante meme1234 meme1234 as dori sa stiu atunci cand o datorie ajunge la firma de recuperari creante, firma respectiva, ce suma poate reclama cu temei legal? ma refer cat restanta ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperare a datoriilor ganeacristi ganeacristi asi vrea sa stiu daca firma de recuperare trebuie sa imi trimita o dovada sau ceva cu banii platiti pana acum si cu cat a mai ramas de platit. ei spun ca legea ... (vezi toată discuția)