avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii - cumul de drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii - cumul de drepturi

Astept un raspuns urgent din partea dumneavoastra. Sunt invatatoare la o scoala, iar dupa-amiaza, de la 12 la ora 20,00 sunt angajat cu statut de personal contractual in subordinea Primariei (atentie... nu suntem functionari publici). Functia de baza este considerata la scoala. Acolo nu am nicio problema, in schimb la cealalta institutie mi se spune ca nu am dreptul la concediu de odihna platit. Le-am argumentat cu Art. 41 alin. (2) din Constitutia Romaniei motivandu-le faptul ca se incalca un drept constitutional, precum si cu Art. 35 alin.(1), Art. 140, Art. 141 si Art. 298 alin.2 (Pe data intrării în vigoare a prezentului cod se abrogă.......orice alte dispozitii contrare) din Legea 53/2003, . Degeaba! Tot la aceasta institutie mi se spune ca nu beneficiez de sporul de vechime care este 20%. Astept un raspuns din partea dumneavoastra pntru a ma lumina in acest caz, cu multumirile de rigoare pentru timpul alocat.
Si inca o completare. Da, detest acest mediu de lucru, dar in momentul de fata nu am gasit altceva. Mi-ar placea sa renunt la invatamant si sa urmez un drum numai pe linie juridica, sa lucrez intr-un mediu competitiv pentru ca este o provocare pentru mine si este ceea ce imi doresc de fapt. Insa functioneaza inainte de toate lozinca "Pile, cunostinte, relatii" si de-abia apoi cunostintele profesionale. Astept sa vad ce se mai intampla, nu stii niciodata ce-ti ofera viata, poate cu putin noroc voi scapa de acest sistem. Mai ales ca nu ma simt deloc bine printre incompetenti, de fapt locul meu, clar, nu este aici.
am inteles ca jobul tau are legatura si cu domeniul achizitiilor publice, te-am regasit si pe forumul unde se dezbat probleme de achizitie publica. in momentul de fata cabinetul meu de avocatura a incheiat un contract de asistenta juridica cu Autoritatea Rutiera Romana in vederea eleborarii Documentatiilor de atribuire aferente unor lucrari de modernizare a infrastructurii rutiere.recunosc ca este un domeniu nou in care ar trebui sa ma documentez mai mult, insa cred, ca cei care se lovesc mai des de aceste probleme au o alta perceptie asupra problemelor. practic intampinam dificultati majore in redactarea acestor documentatii. din pacate se apropie termenul de predare a acestora iar noi nu suntem gata. riscam sa nu le predam in timp util. ma intreb daca te-ar interesa o colaborare part-time.bineinteles aspectele financiare ale acestei colaborari le vom discuta. te asigur insa ca oferta tinde sa devina cu caracter permanent intrucat suntem pe cale de a incheia si alte contracte cu alte autoritati contractante. asa cum ti-am spus avem un dead-line motiv pentru care as vrea sa imi trimiti un feed-back
Mesajul trimis de dumneavoastra a fost sters, asa ca nu l-am putut vizualiza.
:offtopic:
Discutiile private se pot face prin mesaje private.
Incercati sa purtati discutii doar cu privire la subiectul in dezbatere in caz contrar riscati sa va fie sterse postarile.
Ar fi bine sa vedeti Hotararea nr. 250/1992, privind concediile de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare, art. 3.

Alte discuții în legătură

Compensare in bani a concediului de odihna aripopa aripopa in sept 2010 am fost concediat din cadrul unui minister. in 2012 am castigat procesul privind reincadrarea si acordarea salariilor indexate, majorate si ... (vezi toată discuția)
Lucrul in ture/schimburi - pontaj concediu Boristhered Boristhered Buna ziua Sunt lider sindical si printre alte probleme cu care ne confruntam in anumite sectoare de activitate o avem si pe cea a pontarii. Voi alege un ... (vezi toată discuția)
Modificare codul muncii Jeanb Jeanb Contractul individual de munca inceteaza de drept.....la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru ... (vezi toată discuția)