avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am fost concediată fără preaviz în ziua imediat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am fost concediată fără preaviz în ziua imediat următoare celei în care angajatorul a aflat că sunt însărcinată. Risc să pierd procesul pe care l-am deschis, așa cum mi-a spus unul dintre șefi?

Am lucrat intr-o firma 4 luni dupa care am semnat o decizie de incetare a contractului de munca deoarece firma urma sa ramana fara activitate, pentru a nu se plati TvA pe firma respectiva. Ulterior,2 zile mai tarziu s-a facut un contract nou de munca pe o firma noua. Astfel, 3 saptamani mai tarziu eu am aflat ca am ramas insarcinata si in ziua imediat urmatoare in care au aflat si sefii mei, m-au concediat fara preavizul de 20 zile prevazut in contractul de mumca, fara nici o problema la locul de munca. Singurul motiv invocat de ei a fost ca am avut contractul de munca cu perioada de proba. Cu toate ca ambele contracte de munca au fost pe perioada nedeterminata. Am depus o plangere/dosar la tribunal si momentan tot ce stiu este ca au primit si ei cate un exemplar. Ulterior, unul dintre sefi m-a sunat sa incerce sa ma intimideze spunandu-mi ca acesta a vorbit deja cu 2 avocati si acestia au spus ca nu am sanse sa castig acest caz si ca ulterior urmeaza sa platesc onorariul avocatilor acestuia si cheltuielile aferente judecatii. Intrebarea mea este care sunt sansele de reusita pentru mine? Nu vreau sa scutur pe nimeni de bani, vreau doar sa se faca dreptate. Mi se pare inuman sa fiu concediata doar pentru ca am ramas insarcinata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:42, 15 Ianuarie 2020
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rind n-au respectat perioada de preaviz de 20 de zile stipulata in contractul individual de munca.In al doilea rind ati mai lucrat la acesti patroni 4 luni deci nu pot invoca ca aveau nevoie de o perioada de proba pentru a verifica daca faceti fata.Daca prezentati probe in sustinerea celor afirmate parerea mea este ca din pdv juridic aveti sanse clare.In conflinctele de desfacere a C.I.M sarcina probei revine angajatorului.Bineinteles ca cauta sa va sperie cu plata onorariului de avocati fiindca businessmanii asta fac, folosesc toate mijloacele avute la dispozitie pentru a reusi.Dar ar fi bine sa angajati un avocat pentru a administra corect probatoriul si a face interogatoriul cuvenit luat angajatorului.E evident ca se simt in culpa de aceea v-au sunat imediat sa va intimideze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Va rog frumos sa nu va lăsați intimidată. Nu riscati sa pierdeți absolut nimic. Angajatorul dvs. a procedat ilegal . Si se bazeaza pe intimidare si pe faptul ca majoritatea oamenilor nu cunosc si/sau nu au incredere in lege. Aveti incredere in instantele judecătorești. Si veti vedea ca veti avea câștig de cauză.
Buna ziua,
Nu trebuie sa luati in considerare ce va spun sefii, ei va intimideaza cu un scop anume, renuntarea la proces. Daca ar fi atat de siguri ca aveti zero sanse, nici nu i-ar mai interesa sa va intimideze, nu-i asa?

Legat de smecheria cu trecem magazinele pe alte firme sa nu platim TVA, cred ca ar tb sa va adresati si.la.ANAF, Dir. Gen. Antifrauda Fiscala, in care sa solicitati o verificare a acestor inginerii, prin care ei muta si angajatii de la o societate la alta. Astfel, daca se descopera ca muta angajatii si magazinele doar ca sa evite plata de TVA, dvs veti avea o sansa in plus in instanta.

De asemenea va puteti adresa inspectiei muncii din judetul dvs, pt sfaturi si indrumare.

Nu uitati ca este esential sa depuneti contestatia la timp. Vorbiti cu avocatul dvs, sa nu treaca termenul legal.

Va doresc mult succes!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca aveti perfecta dreptate si probabil ati castiga procesul, probabil vor schimba firma si nu veti avea pe cine executa la final. Daca firma nu are nimic pe ea, nu aveti ce executa sau pe cine obliga sa va plateasca. Poate e bine sa analizati cu avocatul daca procesul poate sa cuprinda si persoanele fizice implicate si eventual toate firmele pe care respectivii le controleaza - atunci nu mai au scapare - dar nu e asa de simplu.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Cornea Florin a scris:

In primul rind n-au respectat perioada de preaviz de 20 de zile stipulata in contractul individual de munca.In al doilea rind ati mai lucrat la acesti patroni 4 luni deci nu pot invoca ca aveau nevoie de o perioada de proba pentru a verifica daca faceti fata.Daca prezentati probe in sustinerea celor afirmate parerea mea este ca din pdv juridic aveti sanse clare.In conflinctele de desfacere a C.I.M sarcina probei revine angajatorului.Bineinteles ca cauta sa va sperie cu plata onorariului de avocati fiindca businessmanii asta fac, folosesc toate mijloacele avute la dispozitie pentru a reusi.Dar ar fi bine sa angajati un avocat pentru a administra corect probatoriul si a face interogatoriul cuvenit luat angajatorului.E evident ca se simt in culpa de aceea v-au sunat imediat sa va intimideze.

Mi-au spus ca nu a fost nevoie de preaviz tocmai pt ca “eram in perioada de proba”.
Am sa incerc sa merg inainte. Dar se pare ca sunt invatati sa dea in stanga si dreapta pt ca am facut o sesizare si la ITM si ce sa vezi, totul este ok.

Alte discuții în legătură

Angajatorul m-a dat afara ca sunt insarcinata Cric_v Cric_v Buna ziua, Am inceput ctr de munca pe data de 19 aug. Apoi am aflat saptamana trecuta, pe 20.09 ca sunt insarcinata si mi-am luat adeverinta de la medicul ... (vezi toată discuția)
Notificare preaviz desi sunt in 14 saptamani de sarcina liveomars liveomars Buna ziua, Problema mea este urmatoarea:in 3 iunie mi-am anuntat angajatorul ca sunt gravida in 6 sapt,cf legii 96/2003,la care am atasat actul eliberat de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba in caz de sarcina laura-ioana laura-ioana Buna, va rog sa ma ajutati: cum poate fi protejata o gravida in perioada de proba a unui CIM incheiat pe perioada nedeterminata, in situatia in care ... (vezi toată discuția)