avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am fost concediată fără preaviz în ziua imediat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am fost concediată fără preaviz în ziua imediat următoare celei în care angajatorul a aflat că sunt însărcinată. Risc să pierd procesul pe care l-am deschis, așa cum mi-a spus unul dintre șefi?

Am lucrat intr-o firma 4 luni dupa care am semnat o decizie de incetare a contractului de munca deoarece firma urma sa ramana fara activitate, pentru a nu se plati TvA pe firma respectiva. Ulterior,2 zile mai tarziu s-a facut un contract nou de munca pe o firma noua. Astfel, 3 saptamani mai tarziu eu am aflat ca am ramas insarcinata si in ziua imediat urmatoare in care au aflat si sefii mei, m-au concediat fara preavizul de 20 zile prevazut in contractul de mumca, fara nici o problema la locul de munca. Singurul motiv invocat de ei a fost ca am avut contractul de munca cu perioada de proba. Cu toate ca ambele contracte de munca au fost pe perioada nedeterminata. Am depus o plangere/dosar la tribunal si momentan tot ce stiu este ca au primit si ei cate un exemplar. Ulterior, unul dintre sefi m-a sunat sa incerce sa ma intimideze spunandu-mi ca acesta a vorbit deja cu 2 avocati si acestia au spus ca nu am sanse sa castig acest caz si ca ulterior urmeaza sa platesc onorariul avocatilor acestuia si cheltuielile aferente judecatii. Intrebarea mea este care sunt sansele de reusita pentru mine? Nu vreau sa scutur pe nimeni de bani, vreau doar sa se faca dreptate. Mi se pare inuman sa fiu concediata doar pentru ca am ramas insarcinata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:42, 15 Ianuarie 2020
Inteleg...dar pentru faptul ca a avut un contract nelegal de munca, a semnat contractul de munca cineva fara a avea o calitate in firma...

Ionut.ion a scris:

Inteleg...dar pentru faptul ca a avut un contract nelegal de munca, a semnat contractul de munca cineva fara a avea o calitate in firma...

Stiu...dar prefer sa o las balta..
Imi pare rau pentru asta dar...cum credeti... Macar indepliniti conditiile pentru a putea primi indemnizatia de crestere copil? Adica sa aveti venituri impozabile, salariul cu darile platite la stat in 12 din ultimele 24 de luni inainte de nasterea copilului?
Cauta.ti alt angajator, alt serviciu, mai bun, dupa ploaie iese mereu curcubeul... :)))
Bafta in toate!
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Pai faceti un INTEROGATOR , adica o lista cu aceste intrebari si depuneti-o la instanta catre angajator ( cineva va semnat contractul de munca ( cim) sa raspunda ei in scris.Atunci instanta va vedea din raspunsurile lor ceea ce doriti sa aratati.Scoateti si datele celor doua firme de la registrul comertului.Acolo apar asociatii , administratori si alte date de identificare ale firmei . Raspunsul la Interogator impreuna cu extrasele de date de identificare - certificat de atestare de la ONRC vor dovedi instantei ca ei sint angajatorii dvs. si ca nu pot pretinde dupa ce ati lucrat 4 luni ca mai aveau nevoie de " perioada de proba ".

PS.Nu tine smecheria cu " contract semnat de persoana care nu avea calitate in firma " .Aici functioneaza principiul aparentei in drept si cel al bunei-credinte.Prevederile Codului Muncii se completeaza cu dispozitiile codului civil care reprezinta dreptul comun.Pacat ca sinteti o persoana lipsita de curaj si au reusit sa va intimideze.Daca cistigati procesul , ceea ce este foarte posibil fiindca angajatorul a fost clar abuziv, veti obtine plata salariului pe toata perioada cit va dura procesul incepind cu data incetarii contractului de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Cornea Florin a scris:

Pai faceti un INTEROGATOR , adica o lista cu aceste intrebari si depuneti-o la instanta catre angajator ( cineva va semnat contractul de munca ( cim) sa raspunda ei in scris.Atunci instanta va vedea din raspunsurile lor ceea ce doriti sa aratati.Scoateti si datele celor doua firme de la registrul comertului.Acolo apar asociatii , administratori si alte date de identificare ale firmei . Raspunsul la Interogator impreuna cu extrasele de date de identificare - certificat de atestare de la ONRC vor dovedi instantei ca ei sint angajatorii dvs. si ca nu pot pretinde dupa ce ati lucrat 4 luni ca mai aveau nevoie de " perioada de proba ".

PS.Nu tine smecheria cu " contract semnat de persoana care nu avea calitate in firma " .Aici functioneaza principiul aparentei in drept si cel al bunei-credinte.Prevederile Codului Muncii se completeaza cu dispozitiile codului civil care reprezinta dreptul comun.Pacat ca sinteti o persoana lipsita de curaj si au reusit sa va intimideze.Daca cistigati procesul , ceea ce este foarte posibil fiindca angajatorul a fost clar abuziv, veti obtine plata salariului pe toata perioada cit va dura procesul incepind cu data incetarii contractului de munca.

Buna seara. Nu sunt o persoana lipsita de curaj, doar ca la felul im care vad ca se misca lucrurile in Romania, e destul de greu sa ai rabdare sa mergi mai departe. Sincer, da, m-a descurajat putin si avocatul. Cand mi-a spus ca ori ca i-am dat in judecata pe ei ca persoane fizice, ori ca dadeam firma, tot sanse zero de castig al procesului erau, ce sa mai zic? Am sa ma mai gandesc si poate am sa fac cum mi s-a recomandat mai sus, sa fac o intampinare la dosar cu niste legaturi care sunt clare dar care nu par sa fie vazute. Apoi in functie de raspuns, vad ce fac mai departe.

Alte discuții în legătură

Angajatorul m-a dat afara ca sunt insarcinata Cric_v Cric_v Buna ziua, Am inceput ctr de munca pe data de 19 aug. Apoi am aflat saptamana trecuta, pe 20.09 ca sunt insarcinata si mi-am luat adeverinta de la medicul ... (vezi toată discuția)
Notificare preaviz desi sunt in 14 saptamani de sarcina liveomars liveomars Buna ziua, Problema mea este urmatoarea:in 3 iunie mi-am anuntat angajatorul ca sunt gravida in 6 sapt,cf legii 96/2003,la care am atasat actul eliberat de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba in caz de sarcina laura-ioana laura-ioana Buna, va rog sa ma ajutati: cum poate fi protejata o gravida in perioada de proba a unui CIM incheiat pe perioada nedeterminata, in situatia in care ... (vezi toată discuția)