avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PV amendă circulație, avizare în lipsă (concediu). ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PV amendă circulație, avizare în lipsă (concediu). Ce pot face ca să beneficiez de plata a 50% în 48 de ore la care aș fi avut dreptul?

buna ziua. am primit in posta un proces verbal, amenda de circulatie care prevede posibilitarea achitarii 50% in 48 ore. problema e ca am gasit-o dupa o saptamana, eu fiind in concediu, plecat din tara. un vecin a refuzat sa semneze ca martor tocmai pe ideea ca nu o sa mai pot beneficia de acea perioada de 48 ore si le-a spuns domnilor de la sectie ca sunt plecat din tara. se pare ca au gasit pe altcineva sa semneze. intrebare: ce mai pot face in situatia de fata? nu mai pot beneficia de plata legala 50% la care aveam dreptul.
ca fapt divers amenda contine si o pedeapsa suplimentara a agentului constatator (trusa medicala expirata) pt ca mi-am permis sa intreb de ce masina din spatele meu a fost lasata sa plece fara sanctiune (intrare pe sens interzis), totul pe ton si formulare civilizata. dar asta e alta poveste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: multpreanormal , utilizator 22:44, 17 Septembrie 2018
Buna seara. de ce 48 ore si nu 15 zile,? Din cate stiu jumatate din amenda se plateste in 15 zile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
mcolaborare, utilizator
Nu aveti altceva de facut decat sa platiti amenda.
Personal am primit o amenda "NESIMTITA" prin PostaRomana dupa 1 an de zile pentru parcare pe spatiu verde (foarte discutabil notiunea de SPATIU VERDE").
Problema este ca respectiva amenda nu am primit-o de la emitentul amenzii, ci o copie a acesteia de la Primaria Galati in care eram informat ca la data X am fost sanctionat cu bla,bla,bla... Dreptul meu de contestatie a fost NUL intrucat de la emitere pana la solicitare a trecut 1 AN de zile si contestatia trebuia facuta la data emiterii amenzii.
NESIMTIREA si mai mare a fost si este taxa de executare judecatoreasca impusa la impozit de Primaria Galati ( motivarea Inspectorului Primariei a fost ca de fapt "executarea judecatoreasca" reprezinta "cheltuielile postale pentru emiterea respectivei instiintari = plic + timbru postal", ca si cum eu as fi solicitat acea informatie cu taxa inversa).
NOTA: mentionez ca amenda mi-a fost intocmita in lipsa, nu am primit nici o instiintare la data emiterii, in locul unde am parcat masina (o groapa pe care personal am astupat-o cu pamant si pietris printre care au rasarit niste fire de buruiana), parcheaza si vecinii de bloc care nu au primit nici o amenda pentru SPATIU VERDE (iese din discutie "sa moara si capra vecinului").
Cat priveste modul de emitere a celor abilitati sa emita asemenea documente este mult de discutat chiar si cu dovezi.
am gresit cand am spus ca semnase cineva. initial am crezut ca e vb de numele care figureaza la "martor" dar cel mai probabil e martorul de la intocmirea procesului verbal. pe verso e completat da catre cei de la sectia de politia care au venit cu "instiintarea" disting scris doar urmatoarele: "a fost avizat (?) in data de 07.09.2018 agent XXX CCCC sectia X politie" . fara alta mentiune referitoare la martor sau cum ca cineva a luat la cunostinta. concluzia mea e ca daca terbuia sa semneze un tert pe procesul verbal, nu a semnat nimeni.
si eu stiam ca s-a aprobat varianta 15 zile insa pe tipizat spune clar, 2 zile lucratoare
Legea nr. 203/2018 a fost publicată în M.Of. nr. 647/25.07.2018 și este în vigoare din 24.08.2018. Nu contează ce scrie pe tipizat, contează ce scrie la art. 19 alin. 11 din lege.

Dați mai multe detalii cu acel semn de interzis pus la mijlocul unei străzi, mie îmi sună a plângere contravențională, semnele se montează la începutul unui sector de drum, nu la mijlocul acestuia. Poate au uitat să monteze și la intrare?
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2018
silviu_n, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva dana&16 dana&16 Am parcat mașina în curtea interioara între blocuri unde parchează și locatarii și la plecare am găsit pe parbrizul mașinii înștiințare de amenda ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara costica_drag costica_drag Sambata am luat amenda pentru ca am intrat cu masina in parcul monument din Braila unde intrarea autovehiculelor este interzisa. Eu am intrat deoarece am ... (vezi toată discuția)
Atacarea procesului verbal in instanta Criss010 Criss010 Buna seara, daca am de gand sa fac plangere la judecatorie ca mi s-a ridicat masina fiind de fata, trebuie sa mai achit amenda ? Aceasta se achita in 48 de ... (vezi toată discuția)