avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer personal contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer personal contractual

Buna ziua,
Institutie publica, personal contractual, Legea 153/2017 permite transferul, ori la cerere, ori in interes de serviciu.
Intrebare: Institutia de la care pleaca salariatul inceteaza contractul individual de munca iar noul angajator face un nou contract?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 27 Iulie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Se poate constata ...
Intr-adevar, legislatia nu cuprinde mot-a-mot sanctiuni in astfel de situatii ... insa sunt fapte adiacente acestui aspect, in opinia mea ... de exemplu, poate fi nulitatea , poate fi abuz in serviciu etc....

De asemenea, mai exista :
- analogia legii, aplicabilă în situația în care nu există o normă juridică ori aceasta este inexactă prin raportare la situația supusă judecății, caz în care se recurge la o altă normă asemănătoare.

- Potrivit art. 1 alin. (2) din Codul civil, “În cazurile neprevăzute de lege se aplică uzanţele, iar în lipsa acestora, dispoziţiile legale privitoare la situaţii asemănătoare, iar când nu există asemenea dispoziţii, principiile generale ale dreptului.”
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Parte civila intr-un proces penal Liulica Gina Liulica Gina Ce inseamna \"resoluto jure dantis, resolvitur jus accipientis\" are vreo legatura cu subiectul pe care l-am prezentat zilele trecute??? Multumesc inca o data ... (vezi toată discuția)
Nulitate titlu - nulitate acte de instrainare subsecventa bordmail3 bordmail3 1. Exista vreun articol din noul cod civil care sa precizeze ca in cazul unui titlu de proprietate lovit de nulitate absoluta pentru incalcari ale L 169/97 art ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta vanzare-cumparare giglesionut giglesionut am mostenit de la tatal meu un teren pentru care acesta incheiase antecontract de vanzare-cumparare anterior cu un tert. cumparatorul a obtinut hotarare ... (vezi toată discuția)