avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauză de masă de o oră în mijlocul programului, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauză de masă de o oră în mijlocul programului, care astfel ajunge la 9 ore/zi. Dacă nu o iau pot pleca cu o oră mai devreme acasă?

Buna ziua,
Lucrez la o companie care are are programul de la 9 la 6, incluzand si o ora de pauza. In regulamentul interior este specificat ca obligativitatea angajatului este sa efectueze cele 8 ore zilnice. De aici eu deduc ca daca nu imi iau pauza de masa pot sa plec la 5 acasa. Mai e ceva de care trebuie sa tin cont inainte de a imi ajusta programul ocazional cu aceasta pauza "indecenta"? Multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 11 Octombrie 2018
Unde este specificat ca pauza de masa se ia intre 12 si 14?
In time and... cica exista un paragraf..." pauza de masa este de maxim o ora si se ia intre orele 12 si 14...sau ceva de genul, e trecuta in a doua sau a treia postarea a doamnei ce a intrebat...
Am observat acum .. mersi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Firește că în a angajatorului. Dar dacă un drept al dvs crează o obligație pentru mine, mie nu-mi pasă de dreptul dvs, ci de obligația mea. Întâmplător sunt identice. Asta e o problemă de management nu de legislație

Cornel Vasile a scris:

Dreptul salariatului creeaza obligatie in sarcina angajatorului si nu obligatie in sarcina angajatului ... legislatia muncii se completeza cu cea civila.

Nerespectarea obligatiei este sanctionabila de cele mai multe ori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul munci duduvasile duduvasile Buna ziua , vreau sa va intreb daca in cele 8 ore de lucru /zi este prevazuta si o pauza de masa? Timpul alocat pauzei de masa trebuie recuperat? (vezi toată discuția)
Program de lucru cristinasergiu cristinasergiu vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa-obligatoriu sau nu andreea.dragan andreea.dragan Buna dimineata! Lucrez de aproximativ 1 an de zile in cadrul unei firme, iar programul de lucru a fost de 8 ore, de la 8-16.00. Saptamana trecut, m-au ... (vezi toată discuția)