avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Referendum 6 Oct
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Referendum 6 Oct

Ce scrie in Codul Civil despre casatorie.? Votam DA pe 6 Oct?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:02, 5 Octombrie 2018
Sunteti sigura ca v-ati informat bine, bine, bine?
Unde? La biserica?
Eu sunt nehotarat cum sa votez pentru ca nu inteleg pentru ce trebuie sa votez., nu se intelege din intrebare.
Daca tot v-ati informat bine ma puteti lamuri pentru ce votam si convinge sa partikip?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este parerea dvs personala, noi o respectam asa cum respectam opiniile celor care lupta impotriva: torturarii animalelor, folosirii prezervativelor, etc...!
Ceea ce dvs nu ati inteles este ca acest site are o charta de buna utilizare pe care dvs o calcati in picioare prin propaganda pro ceea ce dvs va imaginati ca ati inteles din acest referendum.

Ca sa nu spuneti ca va privez de opiniile mele personale, declar deschis ca acest referendum nu este decat o forma de divizare a societatii operata de catre politicieni corupti in scopul mascarii problemelor curente ca hotia de stat, coruptia la cel mai inalt nivel al statului, etc...!

Un simplu ecran de fum pentru ca cel putin o saptamana romanii sa uite ca au un nivel de trai somalian in comparatie cu celelalte state europeene, ca sunt tributari ajutoarelor exterioare, ca totul se scumpeste si puterea de cumparare scade, ca somajul este de 4% intr-o tara europeeana care prezice o crestere de PIB de 6.5% in 2018, etc..., etc.... .

Cu respect, Demos
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Demos, utilizator
Dacă este vorba despre acea familie tradițională, unde, încă, 60% își fac nevoile în fundul curții, nu, mulțumesc. Dacă este vorba despre acea familie tradițională, unde femeia e un nimeni, trebuie sa stea la cratiță, cu 3 copii agățați de ea, iar el, barbatu', s-o rupă cu bătaia și pe ea și pe copii, că e beat, că nu-i convine ceva sau ambele, și ea să tacă pe veci și sa înghită, nu, mulțumesc.
Să ajunga biata femeie sa se îmbrace ca o sarnatoaca, sa isi piarda feminitatea timpuriu, sa se supună orbește brutei și pochiului din parohie, doar ca așa a fost odată, nu, mulțumesc.
AU Lucifer, utilizator
acest răspuns util
Ar mai fi si a cincea categorie pe care am omis-o in mesajul anterior.

Cei care nu au legatura cu religia ortodoxa de niciun fel sau nu ii intereseaza desi sunt crestini dar nu doresc asa ceva pentru copii lor.
Am inteles ca ar fi vorba de o educatie scolara care ar arata ceva care nu le-ar conveni.
Ar trebui ca si in scoli sa se introduca o educatie in sensul constitutional.
Nu este nimic edictat in prezent in acest sens, dar cu siguranta ca s-ar solicita si s-ar face presiuni fiind ceva constitutional.Ar fi vorba de un soi de educatie sexuala.
Ma gandesc ca asa ceva se poate face oricum in educatia scolara pentru a nu se ajunge la o educatie gresita in sens de ura care sa duca la discriminare.La clasele mai mari...bineinteles...
Dar...cu accesul la internet probabil ca, copii vor avea suficiente informatii...

Nu cred ca este vorba de un referendum facut pentru a se atrage atentia la alte probleme decat la cele arhicunoscute...
Mie imi pare sa fie ceva necesar pentru a se transa problema.
Este insa si posibil sa fie si un scop in sensul sus aratat si sa se fi profitat desi nu cred.

Practic, prin vot se va putea decide clar.
Poporul va putea decide ceea ce considera ca, ar trebui sa prevada constitutia si nici o alta autoritate internationala din UE si nici o alta Curte Internationala de Justitie nu va putea sa dea drept de veto la ceea ce va decide poporul roman conform propriei sale constiinte.
In asemenea probleme poporul roman poate decide singur.

Cyan, nu stiu daca la biserica se predica din Vechiul Testament.
Se merge foarte mult pe Noul Testament daca sunt eu bine informat.
Pe iubirea aproapelui...dar nicidecum in sensul in care ati putea sa va ganditi ca s-ar putea discuta.
Se mai merge pe lipsa urii fata de apropele tau, adica sa nu il urasti si sa nu ii faci rau.

CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
De acord cu dvs Dl. Lascoschi in ceea ce priveste necesitatea de a pastra o buna doza de autodeterminare la nivel national datorita faptului ca, UE, dintr-o forma de cooperare s-a transformat intr-o forma de dominare.
In lumea contemporana majoritatea referendumurilor au fost masluite, deturnate atunci cand nu au fost pur si simplu calcate in picioare.
Referendumul acesta nu face exceptie, ce procentaj din alegatori a reusit sa citeasca si sa inteleaga legea, cati au urmarit dezbaterile parlamentare pe subiect?
De ce intrebarea este: "„Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?'" si nu "Sunteti de acord cu notiunea de căsătoria posibila exclusiv între un bărbat și o femeie'?".
Din pacate, predicile sunt pentru multime, preotii pentru grasime. Nu am vazut in tot Bucurestiul un preot ascetic, parca toti ar fi fost selectionati in functie de cantar pentru a primi parohie.

Alte discuții în legătură

Drept si religie.... Marius Bote Marius Bote Bună ziua. Va punem oîntrebare mai delicata. Drept si religie. Un preot, refuza sa imi elibereze certificatul de Botez al nepotelului meu. Pentru un Botez ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna vointa populara? apare acest termen in constitutie? anca26elena anca26elena Buna ziua, as dorii sa stiu daca in Constitutia noastra apare termenul de vointa populara , si daca da, ce inseamna exact. Multumesc. (vezi toată discuția)
Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)