avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari încasează întreținerea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari încasează întreținerea doar prin casierie. Cum să procedez pentru a plăti cu cardul?

buna ziua
sunt proprietarul unui apartament in localitatea de domiciliu insa muncesc in alta localitate astfel incat pentru a plati intretinerea lunara nu ma pot deplasa in termen si uneori fiind plecat mai mult timp am restante, apoi casier intarzie, nu respecta programul de incasare si nu pot sa alerg dupa casier de la asemenea distanta, timpul meu chiar costa bani
am cerut plata cu cardul ca sa imi achit la timp obligatiile dar mi s a spus ca nu exista presedinte si nu pot plati cu cardul desi am inteles ca este obligatoriu sa se puna la dispozitie si un mijloc de plata electronic dupa 28 septembrie 2018

cum sa procedez pentru a plati cu cardul intretinerea ?

va multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:42, 26 Iulie 2019
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Metoda de trimitere este E-mandat, va faceti un cont, selectati predare Personal (pentru predare "in mana") si confirmare de primire EC, (veti primi confirmarea pe email.)

In casuta Corespondenta completati motivul trimiterii "intretinere luna x ap. 12, bl sc."

Sunteti major, aveti card, sunteti dornic sa utilizati tehnologia, sigur va veti descurca sa trimiteti prin E-mandat! ;)

Va informati anterior ce suma aveti de plata de la administrator sau vreun vecin pe care il cunoasteti si puteti trimite suma exacta sau si suplimentata eventual cu un avans de 5-10 lei., oricum se scad la urmatoarea intretinere.

Tranzactia este supusa unui tarif functie de suma trimisa.
de ex. ptr sume pana in 200 lei tarif ~ 10 lei, 200 - 500 lei ~ 15 lei

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
cyan, moderator
Acesta DA raspuns documentat ! Bravissimo!
nu vor sa imi raspunda care este nr cont asociatie, sau orice cont o fi, sunt dispus sa platesc in acel cont bancar numai sa fiu scutit de plata fizica a intretinerii, cash, pt ca am mari probleme
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin legea 196/2018 toate asociatiile de proprietari au obligatia sa detina cont si sa il comunice proprietarilor.
Pana la intrarea in "randul lumii" a asociatiei respective trimiteti banii prin E-mandat (platiti tot din card din fata telefonului/tabletei/calculatorului), nu trebuie sa platiti in contul asociatiei, se duce postasul si ii preda.
Prin bifarea casutei Personal se inmaneaza "personal" reprezentantului legal al asociatiei sau administratorului, nu va intereseaza cine ii primeste atata timp cat primit confirmarea ca au fost predati destinatarului, asociatiei de proprietari. Indicati la "corespondenta" sa va fie comunicat numele persoanei care primeste banii din partea asociatiei.
va multumesc pentru a ma fi descurcat din hatisul birocratic al legislatiei asociatiilor de proprietari
din cate inteleg o sa dispara functia de casier daca vom plati intretinerea folosind cardul ?

Alte discuții în legătură

Card bancar asociatie gera905 gera905 Buna ziua. 1.Asociatia detine la aceeasi banca un cont ptr fondul de reparatii si un cont curent ptr incasari si plati. Este obligatoriu sa renuntam la ... (vezi toată discuția)
Posibile nereguli la asociatia de proprietari ioanaandreeaa ioanaandreeaa Buna dimineata.In conditiile in care peste 2 zile se va tine adunarea generala pentru alegerea presedintelui si administratorului, este normal ca presedintele ... (vezi toată discuția)
Banii asociatiei de proprietari Anonim7777 Anonim7777 Buna ziua, Este corect ca banii asociatiei de proprietari sa fie pastrati in contul personal al administratorului de bloc? Care sunt ... (vezi toată discuția)