avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine semneaza procesul verbal la adunarea generala?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine semneaza procesul verbal la adunarea generala?

Am intalnit doua situatii diferite cu privire la semnarea procesului verbal al Adunarii Generale: intr-un caz procesul verbal era semnat de toti proprietarii care au participat la Adunarea Generala (de multe ori se alerga dupa ei la sfarsit ca oamenii, fiind multi, se grabeau sa plece), iar in al doilea caz procesul verbal era semnat numai de membrii comitetului executiv, tocmai pentru a se evita imbulzeala de la final la semnat si plecarea celor mai grabiti inainte de a semna dar si din considerentul ca semnaturile membrilor comitetului executiv, alesi tot de AG, sunt suficiente pentru a certifica veridicitatea inscrisurilor, a hotararilor sau deciziilor adoptate.
Intrebarea mea este cum este corect, este obligatoriu sa semneze toti proprietarii prezenti sau este suficient sa semneze doar membrii comitetului executiv?
proprietaru a scris:

Altfel ,dle ADRIAN,care ar fi deosebirea dintre o sedinta a comitetului si alta generala??????

Nu cred ca ar trebui sa-l intrebati pe domnul Adrian care este diferenta, pentru ca nu dansul a redactat si aprobat legea. Articolul 25, alin. 4 spune clar ca membrii Comitetului semneaza acele documente.
Diferenta dintre o sedinta de comitet executiv si cea a unei adunari generale:
- hotararile in CEx sunt luate prin votul membrilor CEx,
- hotararile AG sunt luate prin votul membrilor asociatiei
Oricum, adunarile generale nu difera prea mult cu o turma de oi. fiecare vorbeste, zbiara si pleaca atunci cand vrea.
Ce spuneti dvs. de mersul din usa in usa si semnatul proprietarilor e ceva ceea ce stiti, dar nu complet: dupa incheierea AG, presedintele sau unul dintre membrii CEx o iau din poarta in poarta si, fie verbal, fie scris, aduce la cunostinta fiecarui proprietar hotararile luate. Mersul din poarta in poarta se aplica atat la absenti, cat si la cei care au fost prezenti. Dupa instiintare, proprietarul este pus sa semneze pe o lista cum ca a luat la cunostinta acele hotarari. Astfel, asociatia este acoperita pentru ca are dovada ca locatarii stiu ceea ce s-a discutat.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
Armenteros, utilizator
Hahhaah, la noi nu se comunica in nici un fel celor absenti, nimic.
Nici la avizier nu se pune.
Ce mai, e o degringolada generala cu legea si respectarea ei.
Imi permit sa dau o interpretare citatului d-lui Adrian. In registrul de PV se semneaza de catre membrii CE, nu pe procesul verbal al AG. E o anomalie majora sa semneze CE pentru membrii asociatiei. Atunci acestia de ce mai sunt prezenti?
Nu merge. Ceva nu se pupa.
Ba se pupa, ca asa scrie in lege din care tocmai v-a scris citatele.
La AG se propune ceva. Ceva-ul asta e votat, atatia pentru, atatia contra, atatia se abtin. Se numara voturile si se scrie in PV numarul lor. Se semneaza de membrii CE pentru a confirma veridicitatea celor scrise acolo in PV.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
elga50, moderator
ma bucura persistenta in ....,ci neintelegere
Procesul verbal se semneaza de catre toti participantii.,si face parte din continutul acelui PV. Dupa care acest,semnat de toti,este semnat si de comitet,aceasta dandu i o valoare juridica.
Studiati despre intocmirea PV.
Iar comitetul nu i a hotarari,ci duce la indeplinirea hotararilor din AG.El .."hotaraste"modalitatea de indeplinire a hotararilor.
Armwntos...este o diferenta dintre semnaturile pt luare la cunostinta ,si alta pt ca au participat la adunare..aceste din urma fiind ilegale..fals in documente.La asta m am referit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
proprietaru a scris:

........Procesul verbal se semneaza de catre toti participantii.,si face parte din continutul acelui PV. Dupa care acest,semnat de toti,este semnat si de comitet,aceasta dandu i o valoare juridica.
Studiati despre intocmirea PV.

Asta de unde ati mai scos-o? Si cu articolul din lege cum ramane? Sau completam noi legea ca asa ni se pare ca ar fi bine? Cum adica valoare juridica? Unde sa studiem intocmirea PV?
:offtopic:
@proprietaru
Daca continuati cu incercarile de jignire a utilizatorilor si moderatorilor, chiar cu puncte de suspensie, va voi sterge mesajele si in final voi propune banarea Dv. Si asta cu fiecare ID nou cu care veti intra pe forum. Este ultimul avertisment.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Sedinta adunare generala Bobu_M Bobu_M La inceperea sedintei de la adunarea generala a asociatiei pentru anul 2013, au fost alesi 3 membrii din asociatie pentru redactarea procesului verbal. Dupa ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constituire comitet executiv SimonaBardea SimonaBardea Bune seara! Am constituit adunarea generala si peste jumatate din locatari au votat cu noul comitet executiv al asociatiei, dar in momentul cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Legalitatea intocmirii proceselor verbale GHEORGHIAN GHEORGHIAN Este legal ca procesul verbal de la adunarea generală cât şi cele lunare întocmite pe calculator şi apoi semnate de comitetul executiv, ... (vezi toată discuția)