avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine semneaza procesul verbal la adunarea generala?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine semneaza procesul verbal la adunarea generala?

Am intalnit doua situatii diferite cu privire la semnarea procesului verbal al Adunarii Generale: intr-un caz procesul verbal era semnat de toti proprietarii care au participat la Adunarea Generala (de multe ori se alerga dupa ei la sfarsit ca oamenii, fiind multi, se grabeau sa plece), iar in al doilea caz procesul verbal era semnat numai de membrii comitetului executiv, tocmai pentru a se evita imbulzeala de la final la semnat si plecarea celor mai grabiti inainte de a semna dar si din considerentul ca semnaturile membrilor comitetului executiv, alesi tot de AG, sunt suficiente pentru a certifica veridicitatea inscrisurilor, a hotararilor sau deciziilor adoptate.
Intrebarea mea este cum este corect, este obligatoriu sa semneze toti proprietarii prezenti sau este suficient sa semneze doar membrii comitetului executiv?
Probabil ca @proprietaru nu-i considera "participanti la adunare" si pe membrii comitetului! Poate va ganditi la un comitet din afara asociatiei!!!
Cum adica semneaza toti participantii si apoi semneaza si comitetul?
Care proces verbal "face parte din continutul acelui PV" !?
Poate doriti sa se mearga la notar sau in instanta cu procesul verbal si numai asa se explica remarca dv :
"aceasta dandu i o valoare juridica".
Oare nu ar fi normal sa va referiti la o reglementare, la un articol din legislatie si eventual sa fiti coerent in ceea ce exprimati, ca sa ne putem intelege?
Dana Marin a scris:

Hahhaah, la noi nu se comunica in nici un fel celor absenti, nimic.
Nici la avizier nu se pune.
Ce mai, e o degringolada generala cu legea si respectarea ei.
Imi permit sa dau o interpretare citatului d-lui Adrian. In registrul de PV se semneaza de catre membrii CE, nu pe procesul verbal al AG. E o anomalie majora sa semneze CE pentru membrii asociatiei. Atunci acestia de ce mai sunt prezenti? Nu merge. Ceva nu se pupa.

Membrii asociatiei sunt prezenti ca sa propuna, sa voteze. Numarul voturilor (pro, contra, abtineri) este trecut pe procesul verbal, in dreptul fiecarei hotarari luate sau, daca se merge pe intocmirea cate unui procves verbal pentru fiecare hotarare, atunci se mentioneaza acolo numarul de voturi.
Acest alineat a fost conceput tocmai pentru a se evita "atletismul" in sedintele Adunarii Generale. E neplacut sa alergi dupa fiecare proprietar sa semneze. Basca, unii se mai si supara si pleaca.
@proprietaru

Intr-un bloc cu 435 de proprietari cat timp credeti ca ar trebui alocat pentru semnarea PV ? Eu cred ca mai mult de o ora. Poate doua. Oare credeti ca cineva ar sta dupa o sedinta care si asa necesita mult timp inca cel putin o ora numai ca sa astepte sa-i vina randul la semnat PV? Eu nu cred. Solutia dvs. cred ca poate fi aplicata doar intr-o asociatie cu destul de putini proprietari.
Aplicati metoda foii voalante pe care fiecare v a semna ,urmand ca aceste foi sa fie confirmate de cei ce conduc sedinta,
Am gasit cateva definitii, in dictionar, referitor la foaia volanta, pe care @proprietaru propune sa o folosim:

1. Foaie volantă = tipăritură pe o singură foaie care se difuzează în public ca manifest, ca afiș etc.; filă detașată dintr-un caiet, dintr-o carte etc.
2. Foaie volantă = apel cu conținut politic urmărind scopuri de agitație; proclamație;
3. Foaie volantă = foaie de hârtie scrisă sau tipărită care se difuzează ca manifest

Activitatea unei asociatii de proprietari se realizeaza pe baza legii 230 si normelor de aplicare si nu pe baza de "foi volante".

Alte discuții în legătură

Sedinta adunare generala Bobu_M Bobu_M La inceperea sedintei de la adunarea generala a asociatiei pentru anul 2013, au fost alesi 3 membrii din asociatie pentru redactarea procesului verbal. Dupa ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constituire comitet executiv SimonaBardea SimonaBardea Bune seara! Am constituit adunarea generala si peste jumatate din locatari au votat cu noul comitet executiv al asociatiei, dar in momentul cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Legalitatea intocmirii proceselor verbale GHEORGHIAN GHEORGHIAN Este legal ca procesul verbal de la adunarea generală cât şi cele lunare întocmite pe calculator şi apoi semnate de comitetul executiv, ... (vezi toată discuția)