avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? Acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit

Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ani,iar motivul pentru care i.as refuza tatalui sa mai ia copilul este neplata pensiei alimentare si relele conditii pe care el le are la domiciliul său,copilul vine schimbat total dupa fiecare vizita,are o proasta influenta asupra lui.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
A fost emisa o hotarare definitiva ?

Programul de vizitare trebuie respectat, altminteri, sotul dumneavoastra se poate adresa autoritatilor, pentru a pune in executare hotararea civila.

De asemenea, acesta poate depune o plangere prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului.

In ceea ce priveste nesocotirea obligatiei legale de intretinere, stabilita in baza unei hotarari judecatoresti, aveti posibilitatea de a depune plangere prealabila, sub aspectul savarsirii infractiuni de abandon de familie.

Actiunea penala este pusa in miscare prin plangerea prealabila, ce trebuie depusa in termen de 3 luni de cand ati luat la cunostinta de savarsirea faptei.

Totodata, puteti solicita initierea executarii silite, in calitate de creditor, executarea urmand a fi infaptuita in toate formele sale.


Succes!
Intr-o postare anterioara dna PS afirma "ce bine ca minorul isi rejecteaza tatal total" sau ceva de genu, pentru simplu motiv ca mama l-ar considera pe tata dezechilibrat emotional. Din pacate trebuie facuta o distinctie intre senitmentele unui parinte si sentimentele copilului. Acestea nu trebuie sa corespunda. Fara legatura cu speta, poate o mama considera ca daca tatal are un business micut ce nu ii aduce o caruta de bani ar fi un ratat profesional. In ochii copilului poate tatal prin ceea ce face ar fi eroul lui si l-ar adora.
Si acum in legatura cu speta, daca intr-adevar exista ingrijorari, incercati sa implicati DGASPC. Nu ajuta intotdeauna dar merita incercat. In paralel, se poate solicita si restrangerea dreptului tatalui de a-si vedea copilul.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar tatal stie ca are copil cand nu-i plateste pensia?

Atata timp cat e la el tatal ii asigura ce are nevoie. Nu ati intrebat daca e doar o perioada proasta prin care trece tatal sau o stare normala pentru el. Nu stiti cand au divortat, ce s-a intamplat si care e situatia reala sau daca participa cu altceva in natura. Sunt atatia rezidenti care cresc copilul strict din banii nerezidentului, la gatul lor de ce nu sariti?
Dar binele copilului nu e sa primeasca intretinere de la ambii parinti?

Desigur ca este iar pentru asta a fost sfatuita sa apeleze la justitie.
Dar tatal pedepseste cumva copilul prin neplata pensiei?

Din nou, habar nu aveti situatia reala.
Cand e vorba de ce anume manaca copilul ala nu mai suntem "apasionata" ca la programul de vizitare, caci "binele"copilului e si pe stomacul gol.

Iar cand rezidentul arunca hainele si mancarea copilului pe scari doar pentru ca a venit tatal cu ele atunci nu mai e vorba de stomacul gol al copilului? Ciudat ca il auziti cum ghiortaie doar cand e vorba de nerezidenti.
Incercati sa dovediti proastele conditii despre care vorbiti de la tata si duceti copilul la un psiholog, sa evalueze un specialist ce inseamna "schimbat".

Si totusi......cand e vorba de consiliere psihologica, de expertiza psihologica brusc toti psihologii sunt cumparati si neprofesionisti si asa mai departe. Cand insa e vorba de a consemna o stare dupa vizita la tata, brusc apar niste " profesionisti" si o sfatuiti sa gaseasca unul.
Imi e greu sa va urmaresc pentru binele copilului si povestile pe care le spuneti se schimba in functie de interlocutor.
Pentru restul convorbirii o sa trec pe celalalt topic deschis special pentru asa momente.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@when
Ati prins ideea, psihologul este bun sa constate exclusiv "anxietatea de separare de mama", "trauma prin care a trecut copilul dupa vizita la tatal". Dar nu este bun atunci cand incearca sa imbunatateasca legatura parinte nerezident copil, pentru ca nu-i asa scopul si fericirea vine din "ce bine ca minorul isi rejecteaza total tatal".
daca celalalt parinte are program de relatii nu aveti custodie exclusiva, aveti custodie comuna, cu domiciliul la dvs si program de vizita tatal.Plus pensie de intretinere.

Deci pensie e una, executati-o la executor, programul este altul, va paste executare silita, plangere penala, penalitati etc.

Daca copilul vine schimbat, vb cu tatal si sesizati Protectia copilului, si explicatii tatalui ca acest copil are doi parinti, voi ati divortat nu copilul a divortat.


Nu va razbunati pe copil, el nu are nici o vina.

Alte discuții în legătură

Tatăl fetiței mele nu se ocupă de fată Radu Anca Radu Anca Bună ziua. Am o fetiță de 1 an și jumătate cu un individ. Acesta nea părăsit când fetita avea doar 3 luni. În această perioadă el a cautat sa vadă ... (vezi toată discuția)
Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și familia mea, că ne omoară și ne dă foc la casă, iar acum spune că vine și ia copilul cu forța. aș avea șanse să obțin custodia totală? Dia2017 Dia2017 Bună ziua! Ma numesc Diana,în urma unei relatii a rezultat un copil,care la momentul respectiv are 2 ani și 4 luni. Eu cu tatăl copilul am avut multe ... (vezi toată discuția)
Sechestrati in casa 48 de ore? ContSters129337 ContSters129337 Buna ziua. In urma divortului pronuntat in urma cu 1 an, mi-a fost incredintat spre crestere si educare, fiul meu minor, care are acum 4 ani si 8 luni, tatal ... (vezi toată discuția)