avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Șefa nu vrea să îmi accepte demisia fără preaviz. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Șefa nu vrea să îmi accepte demisia fără preaviz. Nu am cum să mai vin la muncă, ce pot face?

Salut ,sunt stundeta si am lucrat o luna de pe 12 sept 2018 pana azi...daca pot spune asa la PROFI ca si Casier.
Astazi,11.10.2018 am fost sa-mi prezint demiterea(mentionez ca nu am stiut de preaviz ).Doamna mi-a vorbit foarte urat si ma obliga sa vin urmatoarele 2 saptamani la munca.Eu nu am cum,am alte obligatii fata de facultate.Ce pot face???
O alta problema ar fi unde sunt total nelamurita,pe data de 10.10.2018 s-a bagat salariul,surpriza ! 404 lei ??!!
Eu,casier part-time ,salar brut 950 de lei
Net,650 de lei
Angajata de pe data de 12.9.2018 ,salariul se da pe data de 10.
Pt ca am fost angajata cu 2 zile dupa salar ,mi se scade 246 de lei?
Salar net 650 +bonuri masa,13 la numar x 9,57 fiecare
Alta problema,am iesit pe casa de marcat cu minus 150 de lei,eu banui pe seful de schimbul tau ca m-a inselat atunci cand l-am rugat de 2x sa-mi schimbe niste bani.Oricum,cuvantul meu impotriva cuvantului lui,care lucreaza de 1 an acolo.
Respectiva doamna sefa de magazin care m-a angajat ma obliga sa platesc astia 150 de lei,okay....Insa ma gandesc,daca pt 2 zile mi-au oprit 246 de lei,nu pot munci 2 zile ,gratis,ca sa platesc aceasta suma?
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:33, 15 Octombrie 2018
ovi47 a scris:

In cazulin care ati fost angajata cu contract de munca pe perioada determinata sau cu o perioada de proba,puteti solicita demisia la zi.Daca ati fost angajata cu contract pe perioada nedeterminata(putin probabil,mai ales in comert) atunci sunteti obligata sa stati in preaviz sau puteti demisiona la zi cu acordul partilor......Demisia nu se depune la sefa de magazin ci la resursele umane(hr) care au obligatia sa o inscrie in revisal.

Demisia la zi sau demisia la zi cu acordul partilor nu exista in Codul Muncii.

Demisia se inregistreaza mai intai la angajator si apoi incetarea c.i.m. se opereaza in REVISAL.

@ hdanny

.... demisia se poate face la zi, conform Codului Muncii. Sesizati ITM-ul...daca nu va acorda demisia. ....

Demisia nu se acorda .... si nici nu se poate face la zi ... demisia este cu sau fara preaviz.
Poți sa pleci când vrei cu demisia la zi chiar dacă ai contract pe perioada nedeterminata sau determinata. Ești în perioada de proba în ambele cazuri, perioada de proba fiind de 3 luni. Concluzionând, poți pleca la zi fără sa ti se întâmple ceva anume. Nu ceda în fata presiunilor și a amenințărilor unor neica nimeni de șefi ajunși sus prin tot felul de subterfugii. Dă-ți demisia la zi și gata. Poți sa te adresezi și ITM-ului pentru neregulile practicate. Succes!
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
respect, utilizator
Unde este reglementata "demisia la zi", daca tot o invocati ?
prin demisie la zi am vrut sa se inteleaga demisie fara preaviz.Am fost intr-o situatie asemanatoare.Cand am constatat ca atributiile postului erau cu totul altele decat cele prezentate la interviu,mi-am prezentat demisia incepand cu ziua urmatoare(fiind in perioada de proba,dupa 5 zile de munca)
In cazul demisiei la zi, cum spuneti dvs., demisiei fara preaviz, angajatorul nu este obligat sa o accepte...O poate accepta doar cu conditia ca dvs. sa efectuati in parte sau total perioada de preaviz...
Mai poate exista si demisia "cu acordul partilor" in care angajatorul renunta partial sau total la perioada de preaviz pe care angajatul trebuie sa o faca...
In general, in perioada de proba, incheierea contractului de munca se face conform Art 31.3 din Codul muncii, Legea 53/2003, actualizata
(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa - nu!?, in cazul demisiei cu acordul ambelor parti Mitzulina Mitzulina Buna ziua. Va rog sa ma luminati intr-o situatie ciudata: un prieten a lucrat la un mare supermarket din Bucuresti, avand un CIM in care se specifica: \"Alte ... (vezi toată discuția)
Cum e corect in cazul meu ? tehnics tehnics Sa incep prin a explica cum a inceput totul. Prietena mea s-a angajat la un Orange Shop unde mai lucra o prietena de-a ei Bineinteles dupa nici o saptamana a ... (vezi toată discuția)
Preaviz alina_zna alina_zna V arog sa ma ajutati intr-o problema, a-si dori sa plec de la firma la acre lucrez, angajatorul persoana publica in lumea mondena, care are un comportament ... (vezi toată discuția)