avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Figurez ca restant cu sume de bani pentru plantare de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Figurez ca restant cu sume de bani pentru plantare de copaci, sistem de irigație și montare camere de supraveghere pentru care eu nu am semnat nimic. Este legală acțiunea celor de la asociația de proprietari?

Buna ziua,

Am primit o instiintare prin cutia postala pentru a platii o suma de bani alocata plantarii unor copaci, a unui sistem de irigatii si montat camere de supraveghere pentru care eu personal nu am semnat nimic. Banii acestia apar ca restanta intretinere.
[ link extern ]

Fond de cheltuieli 137 lei ( reprezentand copacii 15 buc ), fond de reparatii ( 125 lei pentru camerele de supraveghere), fond de imbunatatire confort ( reprezentand instalatia de irigatie a copacilor). In bloc sunt 53 de apartamente.
Este legala imputarea acestor bani?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 08:23, 28 Septembrie 2019
Multumesc pentru ajutor! Sarbatori fericite, Craciun fericit!

cyan a scris:

Agricultorilor Gheorghe Vasile PFA când emite factura scrie pe factura în dreptul vanzatorului ca este emisa de vânzătorul GHeorghe Vasile PFA, C. U. I., Adresa, etc,, nu scrie numai Gheorghe Vasile, chiar dacă factura are o serie și un număr la plezneala, sigur factura aia nu se regăsește în contabilitatea lui Vasile.

De regula facturile nu se afișează, insa fiecare lista de plata trebuie însoțită de explicații, de justificarea modului de calcul unde se explica ce reprezinta cheltuiala repartizata, factura nr în suma de x lei împărțită pe cpi, etc

andie.laura a scris:

Inca nu, dar o voi face. Am cerut o parere cu privire la acea factura pentru ca mi s-a parut ceva ciudat.

sa ne dati si noua un semn asupra rezultatului. avem si noi sinecuristi nostri si e bine sa facem schimb de experienta

andie.laura a scris:

Am vorbit cu presedintele si mi-a spus ca stie ca persoana de la care a cumparat este PFA si ca sa ma interesez eu despre vanzator. Mie mi s-a parut ciudat ca nu era scris TVA-ul pe factura, nu era nici o stampila, nici un CUI.
Eu le-am comunicat ca nu este de datoria mea si ca daca nu se rezolva voi merge la politie cu factura.
Procesul verbal de la sedinta era pentru 45 de bucati de platani/150 ron per bucata; 6 tuia tot 150 ron per bucata; plus 30 de lei de plantat per pom si 250 de lei pe o masina de sapat.

CEREȚI NULITATEA ABSOLUTĂ A UNUI ACT JURIDIC (CONTABIL) ILEGAL ÎNTOCMIT, CHIAR FRAUDULOS !
Nu puteți plăti nimic pe baza acelui act total dubios.
Chiar puteți face o plângere penală pentru Înșelăciune sau/și pentru Delapidare !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce știu platanii și tuia să facî de 150 lei??? Platanii sunt puternic alergeni, ca și ambrozia, o să vă facă praf copiii! Și mai ”produc” și mulți tigrii, care sunt foarte sâcâitori vara!
De ce trebuie să plătiți pentru plantat, voi nu știti să săpați?
p.s. pe publi24 puietul de platan este 50 lei/bucata [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
adywb, utilizator
conform codului fiscal, orice entitate juridica din Romania, deci si asociatia, poate sa faca achizitii directe chiar si de pe piata libera chiar de la persoane particulare atata vreme cat achizitia este confirmata de o simpla chitanta de mana si de datele vanzatorului, ex buletin

Asta e raspunsul pe care l-am primit.
Imi puteti spune la ce autoritate ma pot adresa pentru a face o plangere?
Multumesc

Alte discuții în legătură

La ședința asociației s-a hotărât să se plătească un fond de îmbunătățire confort, lucru cu care nu sunt de acord. sunt obligată să plătesc, e legal acest fond? lara_marik lara_marik Buna ziua! Am si eu urmatoarea situatie: m-am mutat intr-un bloc nou construit si de 3 luni, s-a hotarat la sedinta sa se plateasca un fond de imbunatatire ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerata actiunea ca ramasa fara obiect, daca temeiul de drept a fost abrogat pe parcursul procesului? db03uie db03uie Am initiat o actiune impotriva asociatiei de proprietari in temeiul unor articole din Legea 230/2007. Intre timp aceasta lege a fost abrogata si inlocuita cu ... (vezi toată discuția)
Restituire fond investii asociatie prop Patras Gheorghe Patras Gheorghe In 2014 AG a asociatiei de prop a hotarat construirea acoperisului tip sarpanta. In acest sens s-a contituit un fond de investitii pentru aceasta lucrare prin ... (vezi toată discuția)