avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Figurez ca restant cu sume de bani pentru plantare de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Figurez ca restant cu sume de bani pentru plantare de copaci, sistem de irigație și montare camere de supraveghere pentru care eu nu am semnat nimic. Este legală acțiunea celor de la asociația de proprietari?

Buna ziua,

Am primit o instiintare prin cutia postala pentru a platii o suma de bani alocata plantarii unor copaci, a unui sistem de irigatii si montat camere de supraveghere pentru care eu personal nu am semnat nimic. Banii acestia apar ca restanta intretinere.
[ link extern ]

Fond de cheltuieli 137 lei ( reprezentand copacii 15 buc ), fond de reparatii ( 125 lei pentru camerele de supraveghere), fond de imbunatatire confort ( reprezentand instalatia de irigatie a copacilor). In bloc sunt 53 de apartamente.
Este legala imputarea acestor bani?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 08:23, 28 Septembrie 2019
andie.laura a scris:

conform codului fiscal, orice entitate juridica din Romania, deci și asociația poate sa facă achiziții directe chiar și de pe piața libera chiar de la persoane particulare atâta vreme cât achiziția este confirmata de o simpla chitanță de mana și de datele vânzătorului ...
Asta e răspunsul pe care l-am primit.
Îmi puteți spune la ce autoritate ma pot adresa pentru a face o plângere ?

Inițial, faceți o Petiție către cenzorul Asociației, care e obligat să acționeze, conform art. 59-61 din Legea nr. 196/2018, să verifice aplicarea acestei legi, în totalitate (ESTE PRIMUL ORGAN DE CONTROL ȘI NU E SUBORDONAT ȘEFILOR ASOCIAȚIE, BA DIMPOTRIVĂ, AR FI UN ABUZ).
Apoi faceți plângeri către: Primărie, Poliție (sau direct la Parchet), apoi la Prefectură, dacă Primăria refuză un control serios la Asociația dvs. !
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
flory_mr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ședința asociației s-a hotărât să se plătească un fond de îmbunătățire confort, lucru cu care nu sunt de acord. sunt obligată să plătesc, e legal acest fond? lara_marik lara_marik Buna ziua! Am si eu urmatoarea situatie: m-am mutat intr-un bloc nou construit si de 3 luni, s-a hotarat la sedinta sa se plateasca un fond de imbunatatire ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerata actiunea ca ramasa fara obiect, daca temeiul de drept a fost abrogat pe parcursul procesului? db03uie db03uie Am initiat o actiune impotriva asociatiei de proprietari in temeiul unor articole din Legea 230/2007. Intre timp aceasta lege a fost abrogata si inlocuita cu ... (vezi toată discuția)
Restituire fond investii asociatie prop Patras Gheorghe Patras Gheorghe In 2014 AG a asociatiei de prop a hotarat construirea acoperisului tip sarpanta. In acest sens s-a contituit un fond de investitii pentru aceasta lucrare prin ... (vezi toată discuția)