avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Program redus pentru sarcina cu risc, nerespectat de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Program redus pentru sarcina cu risc, nerespectat de catre angajata

Buna ziua, daca o angajata a depus un document medical prin care solicita reducerea programului la 6 ore din considerente medicale pentru ca sarcina prezinta risc, dar in anumite zile aceasta sta 8 ore (fara a fi obligata), ce riscuri pot aparea in cazul unui control, a unui accident de munca sau traseu pentru angajator?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Dany_SSM, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dany_SSM , utilizator 10:21, 26 Octombrie 2018
Daca tot sta 8 ore, de ce a mai solicitat reducerea timpului de munca ? .... Stiti ca, perioada de 2 ore in plus este considerata munca nedeclarata ..
# Ionut Ion
Activam in domeniu financiar, colegele au activitate de birou.
Buna ziua, probabil sa fie acoperite (starea lor de sanatate nu est epusa la indoiala, colegele sunt de incredere) insa la nivel de companie ne-am pus aceasta intrebare: daca se intampla ceva, cine raspunde?


Cornel Vasile a scris:

Daca tot sta 8 ore, de ce a mai solicitat reducerea timpului de munca ? .... Stiti ca, perioada de 2 ore in plus este considerata munca nedeclarata ..

Raspunderea este a angajatorului si apoi a salariatei in cauza ...
Atunci nu sunt riscuri foarte ridicate dpdv SSM pentru securitatea si sanatate dumnealor...
Totusi ar trebui reglementata cumva situatia, fie renunta la concediul de risc, daca starea de sanatate s-a imbunatatit, nu mai au motive... si vin la munca normal, fie le rugati...sa-si caute alta activitate in cele doua ore...
Si acel concediu de risc maternal nu se da asa usor, mai ales daca spuneti ca nu au probleme de sanatate... Medicul de medicina muncii ce a spus legat de asta,..

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal-neefectuat încă AndreeaGheorghe24 AndreeaGheorghe24 Bună ziua, Dacă am primit raportul de risc maternal cu intrare in concediu de risc maternal și încă nu am luat nicio zi, mă pot întoarce la muncă pe ... (vezi toată discuția)
Pentru reducerea programului de lucru la gravide se face act aditional? Andreea Ra Andreea Ra Buna ziua, in urma consultului, medicul ginecolog mi-a dat adeverinta pentru reducerea programului de lucru la 6h. Mentionez ca sunt insarcinata in 18 ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru din motive medicale în cazul femeilor însărcinate. este suficient concediul medical cod 10 acordat de medicul de familie sau este nevoie și de alte documente? dandal dandal Sunt insarcinata in 15 saptamani, cand am aflat de existenta sarcinii, mi-am informat angajatorul prin prezentarea unei adeverinte eliberata de medicul de ... (vezi toată discuția)