avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept locuinta temporara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept locuinta temporara

Cat timp are dreptul sotia fratelui meu decedat, sa mai locuiasca in casa tatalui meu,? Mentionez ca unic proprietar in urma unui act de mostenitor, este tatal meu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: adry. , utilizator 17:07, 19 Octombrie 2018
Adica nu are drept la abitatie temporara. E musai cu actiune de evacuare, desi e proprietatea lui, dobandita ca unic mostenitor al bunicilor mei? Multumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica nu are drept la abitatie temporara. Ar fi avut acest drept daca locuinta ar fi fost a sotului ei decedat.
Cat priveste evacuarea, atata vreme cat doamna a locuit acolo, si atata vreme cat nu iese de buna voie, proprietarul (adica tatal dvs) nu poate sa o dea afara decat prin procedura judiciara.
Multumesc tare mult pentru lamuriri. Tata vrea sa plece el din casa lui, din cauza ei. Ceea ce nu mi se pare normal sa-si paraseasca el locuinta lui, pentru ca ea insista ca are drept 1 an de zile sa locuiasca acolo.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea spune : "Soțul supraviețuitor care nu este titular al niciunui drept real de a folosi o altă locuință corespunzătoare nevoilor sale beneficiază de un drept de abitație asupra casei în care a locuit până la data deschiderii moștenirii, dacă această casă face parte din bunurile moștenirii."

Insa, casa nu face parte din bunurile moștenirii, adica casa nu a fost a sotilor, ci in situatia data, casa are un proprietar care este in viata, anume tatal decedatului. Deci, cu regret, doamna nu este protejata de lege.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
trandafir2, moderator
O super veste, dar tot trebuie sa apelez la instanta pentru actiunea de evacuare...asta iar cere timp

Alte discuții în legătură

Contestare drept abitatie sot supravietuitor danieladam danieladam Buna ziua! Tatăl meu a decedat de curând. Părinții mei erau despărțiți in fapt de mai bine de 4 ani, dar nu divortati. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Intrebare actiune evacuare MARCO002400 MARCO002400 Dupa moartea tatalui meu, in casa a ramas sotia lui si fiul acesteia, care nu este mama mea, tatal meu era recasatorit. Precizez ca el nu a avut copii din a ... (vezi toată discuția)