avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintarea asociatiei de proprietari a devenit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintarea asociatiei de proprietari a devenit obligatorie ?

Nu sunt foarte sigur, dar fata de vechea lege, acum a devenit obligatorie infiintarea asociatiei de proprietari ? Nu cred ca am gasit ceva similar in legea 230/2007:
Legea 196/2018
Art. 104. -
(1) În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, asociațiile de locatari din condominiile ale căror unități de proprietate individuală au fost dobândite în proprietate în condițiile legii și care nu au fost reorganizate în asociații de proprietari au obligația să se reorganizeze în conformitate cu prevederile prezentei legi.
Cel mai recent răspuns: Odin112 , utilizator 16:42, 19 August 2022
Buna ziua, cazul meu: 6 apart. pe o scara, nu avem asociatie de propr. De vreo 50 ani, NU SE DA CHITANTA PENTRU SUMELE INCASATE; fondul de reparatii s-a cheltuit pentru diverse lucrari, dar nu pentru reparatia acoperisului, care s-a deteriorat cu timpul (blocul e din anii '50). Ghinionul meu e ca podul casei e deasupra mea, si prin placa de beton (sau ce-o fi !) trece apa de ploaie, care provine din acoperisul deteriorat (cu panta de 45 grade). Pretul reparatiei e imens, vecinii se spala pe maini, tot aud " sa strangem bani" ..... dar banii stransi in fondul de reparatii sunt folositi aiurea. Nu e o suma mare, e o picatura in ocean fata de pretul reparatiei capitale a acoperisului (montare tigla metalica). Iata o situatie in care existenta unei asociatii de proprietari ar fi fost benefica - practic, traim in devalmasie !!
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2022
Odin112, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege privind infiintarea si functionarea asociatiilor de proprietari (2019) okk okk Buna ziua stimata comunitate. Am aflat intamplator ca in anul 2019 s-a publicat o noua lege privitoare la Legea privind infiintarea si functionarea ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari c iancu c iancu In prezent As..este de locatari. In afară de lumina pe scară şi femeia de serviciu toate celelalte utilități sunt separate. Fiecare apartament are ... (vezi toată discuția)