avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama mea ne-a cumpărat (mie și soțului) un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama mea ne-a cumpărat (mie și soțului) un apartament, păstrând pentru ea uzufructul viager. Acum suntem în divorț, se poate anula actul de vânzare cumpărare?

Buna ziua! Se poate anula un act de vanzare cumparare? Mama mea ne.a cumparat un apartament, si.a pastrat dreptul de locuinta, dreptul viager, insa m.a trecut pe mine( fiica) si pe sot la prorietari. Mentionez ca nu a primit nici un ban de la noi, practic a facut acest demers sa ne fie bine, insa am divortat de sotul meu, el gasindu.si pe altcineva. Ar fi nedrept sa aibe aceleasi drepturi in conditiile in care nu a dat nici un leu
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anulare, anulare...
Credeți că un act se anulează asa, după bunul plac? Ca nu ma mai inteleg cu soțul?
Cazurile de nulitate absolută sunt expres prevăzute de lege.
Iar motivul invocat de dvs nu este nicidecum o cauza de nulitate.
Iata de ce contractele de vânzare cumpărare între părinți și copii sunt o idee extrem de proasta.
In momentul de fata dvs si soțul dețineți nuda proprietate asupra imobilului, care va face obiectul partajului.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca la vanzare nu s-a varsat suma trecuta in contractul de V-C in conditiile prevazute de catre acesta, mama dvs poate ataca actul de V-C pentru neandeplinirea conditiilor contractuale.
Nu neantelegerea cu sotul poate fi adusa ca argument de rupere de contract ci neandeplinirea conditiilor contractuale, deci, neplata sumei prevazute in contract si/sau nerespectarea dreptului viager.
Veti avea nevoie de un avocat, cel putin pt redactarea actiunii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema e ca in contract a declarat mama ca aincasat pretul.. deci e o problema cu acest motiv.
Mai bine cereti partajul acum, cand exista clauza, ca valoarea pe care o sa o platiti ca sulta sa fie mai mica. Practic, partajati doar nuda proprietate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Demos a scris:

Daca la vanzare nu s-a varsat suma trecuta in contractul de V-C in conditiile prevazute de catre acesta, mama dvs poate ataca actul de V-C pentru neandeplinirea conditiilor contractuale.
Nu neantelegerea cu sotul poate fi adusa ca argument de rupere de contract ci neandeplinirea conditiilor contractuale, deci, neplata sumei prevazute in contract si/sau nerespectarea dreptului viager.
Veti avea nevoie de un avocat, cel putin pt redactarea actiunii.

Vad ca e o moda acum pe forum cu "vanzatori" sau "partajanti" care se trezesc după niste luni bune, ca de fapt nu au primit nici un ban, in condițiile în care ei înșiși au declarat că au primit prețul.
Ce siguranta ar mai prezenta atunci, contractele de vânzare cumpărare daca vânzătorii invocă ulterior ca nu si-au primit banii și cu rea credință, mai cer prețul încă o dată?
Apoi, in practica, părțile staruiesc, insistă către o vânzare cumpărare. De ce, daca stiu ca nu se va plăti nici un leu?
"Vânzarea e mai sigura", "Am făcut vânzare, să ne fie bine"....
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu am avut acces la contract, nu l-am citit, deci nu pot sa spun daca, citez @gi-jane2 :"in contract a declarat mama ca aincasat pretul" sau citez @raluk0207 : "se trezesc după niste luni bune, ca de fapt nu au primit nici un ban, in condițiile în care ei înșiși au declarat că au primit prețul."!!!
Pentru informarea celor citati mai sus exista si contracte de V-C cu plata esalonata, cu intrare in posesie ulterioara si conditionata, etc..., etc..., etc...!
Exista contracte in care se precizeaza modul de plata si data de intrare in posesiune este stabilita la X zile dupa realizarea platii conform modului descris!
Numele meu pe site este Demos, nu Mafalda, oameni buni!!! ;-)

Alte discuții în legătură

Un prieten i-a lăsat casa soției, păstrându-și doar uzufructul viager. acum ar vrea să schimbe actul pentru că nu îi pasă de el și nu mai știe nimic de ea, cum să procedeze? aura19731991 aura19731991 Un prieten care e casatorit e despartit de sotie de 4 ani.ea l a convins sa ii lase ei casa dupa ce el a facut o operatie grea si ia scos un rinichi.are ... (vezi toată discuția)
Donatie sa contract de v/c annes3 annes3 buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu ... (vezi toată discuția)
In caz de divort ce se intampla cu apartamentul in care locuim? ovidiu2009 ovidiu2009 As dori sa aflu ce se intampla cu apartamentul in caz de divort? Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de la socrii in baza unui contract de vanzare ... (vezi toată discuția)