avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția s-a îndrăgostit de vărul meu și vrea să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția s-a îndrăgostit de vărul meu și vrea să divorțăm. Pot obține custodia copilului (2 ani) dacă am dovezi în acest sens?

Buna Ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii, situatia este urmatoarea:
Actuala sotie a bagat divortul, si vrea custodia copilului nostru in varsta de 2 anisori, nu am inteles dece a bagat divort, eu fiind plecat din tara tocmai pentru a le oferi un trai mai bun, si am vorbit cu ea si a recunoscut ca in ultimii 3 anii e indragostita de varumio, ea a bagat divortul in data de 08/11/2018 dar a recunoscut ca si-a cam batut joc de mine in ultimii 3 anii si ca aproape tot timpul vorbea cu varumio, el fiind stabilit in germania, am vorbit si cu el si a recunoscut si el ca e indragostit de ea, ce nu stiu sigur daca sunt impreuna momentan, CU DOVEZILE ASTEA AS PUTEA CASTIGA EU CUSTODIA COPILULUI? DACA DA, CE CONDITII AR FII?
Multumesc o zi buna !
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunt 2 probleme dezbatute diferit:
1. divortul. Cu dovezile date va fi din culpa ei.
2, domiciliul minorului. Cu dovezile ca nu ati locuit alaturi de copil, domiciliul va fi la mama (si chiar daca locuiati impreuna, in divorturi copilul ramane cel mai des la mama). Va fi decis program de vizite, totul in interesul copilului.
Pt a obtine custodia /domiciliul la tata, e nevoie sa aratati ca mama nu e capabila de a creste un copil (alcool? droguri? puscarie? lipsa venit? a abandonat copilul ? a plecat de acasa? ) si ca dumneavoastra sunteti cel care va ocupati zi de zi de copil.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe langa sfaturile d -lor avocati, va sfătuiesc sa vedeti daca copilul e al dv. In acte e, dar in realitate? Ati spus ca copilul are 2 ani, iar sotia cu varul dv se iubesc de 3 ani, in concluzie...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiu, multi mi-au zis asta, dar sincer nu cred ca e al lui, si chiar daca nu ar fii al meu, o sa ma zbat pana ramane la mine, stiti cum e "tata e cine te creste, nu cine te face" copilul nu are nici o vina deci vreau sa ramana la mine indiferent de situatie!

valy_gaby94 a scris:

Pe langa sfaturile d -lor avocati, va sfătuiesc sa vedeti daca copilul e al dv. In acte e, dar in realitate? Ati spus ca copilul are 2 ani, iar sotia cu varul dv se iubesc de 3 ani, in concluzie...

Da aveti dreptate, dar nu are serviciu, si casa, locuieste la mama ei, copilul e la cresa ar putea sa se angajeze dar nu vrea, ma santajeaza ca daca vreau sa vad copilul sa trimit banii mai des, si in momentul de fata nu mi-a aratat copilul de 3 zile si nu e prima data, tinand cont ca inca nu avem nici o infatisare pentru divort, e legal asa ceva?

Sobolan de tomberoane a scris:

Doamna are voie sa se indragosteasca in fiecare an de oricine.E dreptul ei, pentru asta nu se da domiciliul la celalalt parinte.cata vreme are casa servici si nu bate copilul are 99.9% sanse ca acesta sa ramana la ea si dvs sa aveti drept de program relatii personale.

Nu se pune problema de droguri nici sa nu auda de ele, de alcool poate o bere cu lamaie odata la nustiu cat timp, nu am dece aa mint, singura chestie e ca copilul se trezeste de dimineata si ea doarme linistita inca cateva ore, nu sa pus problema cand eram acasa, veneam de la schimbul de noapte si stateam eu cu copilu ca stiam ca ea a stat noaptea ca se trezea si plangea, nu sa pus problema de asta, e ceva normal sa stam ambii cu copilu, dar in luna aprilie am primit o oferta sa plec in strainatate , am decis impreuna ca e mai bine pentru noii si pentru viitorul lui, am facut planurii ca tot romanu, eu am plcat in luna MAI, ma-m ocupat de ei, trimis banii in fiecare saptamana, pachete etc... trebuia sa vina si ea aici cu copilul mai exact in anglia, e greu sa gasesti chirie cu un copil mic, am decis tot impreuna ca in septembrie o sa ajunga aici, dar sa stricat tot ca deja din septembrie cauta motive de cearta si tot asa, si imi spune ca sa nu mai merg eu acasa dupa ea si copil, doar sa trimit procura si ea vine, dar se opreste 2 saptamanii la varumio in germania, pe ce motiv sa te opresti in germania? Mai ales doar ea si copilu?

claudia1234 a scris:

sunt 2 probleme dezbatute diferit:
1. divortul. Cu dovezile date va fi din culpa ei.
2, domiciliul minorului. Cu dovezile ca nu ati locuit alaturi de copil, domiciliul va fi la mama (si chiar daca locuiati impreuna, in divorturi copilul ramane cel mai des la mama). Va fi decis program de vizite, totul in interesul copilului.
Pt a obtine custodia /domiciliul la tata, e nevoie sa aratati ca mama nu e capabila de a creste un copil (alcool? droguri? puscarie? lipsa venit? a abandonat copilul ? a plecat de acasa? ) si ca dumneavoastra sunteti cel care va ocupati zi de zi de copil.

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa obtin si eu timp mai mult cu copilul? pocaxxl pocaxxl Sunt intrun divort cu sotia asta e de comun acord si avem un copil de 2 ani impreuna si custodia este comuna asa zice ea. cand mia zis ca a bagat actele de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna dimineata .Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Sunt divortata din septemebrie 2010 , iar in urma divortului am o hatarare definitiva si irevocabila in ... (vezi toată discuția)
Divort stefaniaganea stefaniaganea Buna ziua! as avea si eu cateva lucruri de lamurit in legatura cu un divort si custodia copilului.Eu sunt cu sotul meu de 10 ani impreuna si casatoriti de ... (vezi toată discuția)