avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția s-a îndrăgostit de vărul meu și vrea să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția s-a îndrăgostit de vărul meu și vrea să divorțăm. Pot obține custodia copilului (2 ani) dacă am dovezi în acest sens?

Buna Ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii, situatia este urmatoarea:
Actuala sotie a bagat divortul, si vrea custodia copilului nostru in varsta de 2 anisori, nu am inteles dece a bagat divort, eu fiind plecat din tara tocmai pentru a le oferi un trai mai bun, si am vorbit cu ea si a recunoscut ca in ultimii 3 anii e indragostita de varumio, ea a bagat divortul in data de 08/11/2018 dar a recunoscut ca si-a cam batut joc de mine in ultimii 3 anii si ca aproape tot timpul vorbea cu varumio, el fiind stabilit in germania, am vorbit si cu el si a recunoscut si el ca e indragostit de ea, ce nu stiu sigur daca sunt impreuna momentan, CU DOVEZILE ASTEA AS PUTEA CASTIGA EU CUSTODIA COPILULUI? DACA DA, CE CONDITII AR FII?
Multumesc o zi buna !
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti sanse 0.Santajul cu banii ar merita sa i dati la fel 0.
Divort, si program extins.
Ea a mai cerut "Exercitarea Autoritatii Parintesti" asta ar vrea sa insemne ca?

Sobolan de tomberoane a scris:

Aveti sanse 0.Santajul cu banii ar merita sa i dati la fel 0.
Divort, si program extins.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
asa se numeste custodia acum.Ea a cerut exercitarea autoritatii la ea, adica cu domiciuli la ea.
DVS nu conteaza ce cere ea, trebuie sa cereti, autoritate comuna, cu domiciliu la ea, caci degeaba cereti la dvs ca nu va da cu domiciliu la dvs, si cu program cat mai extins, cat mai mare de ex 2 wek de vineri de la terminarea gradinitei pana duminica la 20, vacantele jumatate jumatate cate 2 saptamani alternativ sau o saptamana cu o saptamana, sarbatorile cate o zi la fiecare, de ziua copilului de ziua dvs a bunicilor.Cereti putin se va da si mai putin, cereti mult se va da mai mult.

Cereti pensia alimentara in natura, nu in bani, caci asa spune legea si dvs si copilul e bine sa va vedeti sa creasca impreuna si cu dvs.Si dvs sunteti parinte,Adica haine, medicamente, mancare , gradinita, after scool mediatatii optionale medic, asigurare sanatate si altele.

Cel mai bine luati un avocat, ce o sa obtineti acum va ramane toata viata.Si ca sa fiti impacat moral faceti un test adn, e simplu se i a saliva pe 3 betisoare din gura copilului, si un fir de par si o sa stiti daca e al dvs sau al varului.

Faceti ordonanta si chemare in judecata in acelasi timp dar repede, si atentie la ordonanta sa cereti cat mai mult caci de ea depinde fondul.
Da asta ma deranjat la ea ca nu a cerut "Exercitarea in comun" si inca ceva ma deranjeaza ca ea vrea sa faca daca se poate sa plece cu copilul din tara fara semnatura mea, si multumesc de sfat chiar mi-a dat de gandit !!!
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oamenii când se despart se razbuna.Vroiati sa ceara ea ceva pentru dvs? Niciodata.
Ea poate sa ceara sa faca pasaport fara acordul dvs si sa iasa din tara la fel, insa dvs daca aveti ordonanta facuta si un program deja stabilit de instanta, chiar daca e valabil pana la judecarea fondului, programul este executoriu deci valabil.
Asta inseamna ca daca ea va cere sa iasa din tara când vrea nu va primi, pentru ca aveti sau veti avea custodie comuna cu domiciliu la ea si program de relatii personale cu dvs si in cazul acesta ea poate pleca cu copilul numai cu semnatura dvs de fiecare data sau cu incuvintare de la instanta de fiecare data,

Daca nu aveti ordonanta va putea cere, asa ca mai bine contraatacati dvs inainte , in primul rand spre binele copilului sa l puteti vedea si creste si apoi sa nu va treziti ca decide doar doamna ca vrea de exemplu sa plece cu copilul in Mexic caci acolo si-a gasit de munca si e in ”interesul superior” al copilului si dvs sa l vedeti daca vreti , desi aveti program, cu vre o 5000 euro biletul odata la 10 ani poate.

Un ex de program de relatii personale dat de instanta:

în primul şi al treilea week-end din fiecare lună, de vineri (după încheierea programului şcolar al minorului) – până duminică seara, orele 18.00, prin luarea minorului la domiciliul reclamantei; -câte o jumătate din fiecare vacanţă şcolară, respectiv în anii pari – prima jumătate din fiecare vacanţă şcolară, iar în anii impari – a doua jumătate din fiecare vacanţă şcolară, prin luarea minorului la domiciliul reclamantei; -sărbătorile de Paşte, în anii pari, prin luarea minorului la domiciliul reclamantei; -de ziua de naştere a minorului, în anii impari, prin luarea minorului la domiciliul reclamantei; -de ziua de naştere a reclamantei şi de ziua de 8 Martie, în fiecare an, prin luarea minorului la domiciliul reclamantei; -de ziua de 1 Iunie, în anii pari, prin luarea minorului la domiciliul reclamantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa obtin si eu timp mai mult cu copilul? pocaxxl pocaxxl Sunt intrun divort cu sotia asta e de comun acord si avem un copil de 2 ani impreuna si custodia este comuna asa zice ea. cand mia zis ca a bagat actele de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna dimineata .Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Sunt divortata din septemebrie 2010 , iar in urma divortului am o hatarare definitiva si irevocabila in ... (vezi toată discuția)
Divort stefaniaganea stefaniaganea Buna ziua! as avea si eu cateva lucruri de lamurit in legatura cu un divort si custodia copilului.Eu sunt cu sotul meu de 10 ani impreuna si casatoriti de ... (vezi toată discuția)