avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile de autor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile de autor

Buna ziua! Am colaborat cu o editura pentru realizarea de ilustratii pt cartile de copii. Au avut termen de 30 zile sa`mi vireze plata in cont. Vineri a fost penultima zi si banii inca nu erau livrati. In caz de maine nu apar in cont, ce pot face?

In contract spune ca am drepturi de autor 5 ani. Ce implica asta mai exact? Timp de 5 ani ar trebui sa primesc si un anumit procent din vanzarile cartilor respective sau cum?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: deealexx , utilizator 18:55, 20 Noiembrie 2009
Avet i doar 2 cai, conform clauzelor contractuale: intelegerea amiabila sau solutionarea problemei in instanta. Vedeti ce faceti miercuri, apoi dati-ne de veste :)
sper sa nu se ajunga acolo.. sa vad miercuri. va anunt!

multumesc pt ajutorul de pana acum.
am revenit. nu mi`au bagat banii. am tot sunat`o pe doamna aceea si a zis ca la contabilitate e o singura persoana, ca e coplesita de cate are de facut, ca va face platile..stie ca nu le`a facut..

i`am cam inchis gura cand a vazut ce hotarata sunt si i`am zis ca nu vreau sa se ajunga mai departe de calea amiabila. a zis ca se va rezolva..

acum va intreb pe dvs., ce costuri ar implica din partea mea daca i`as da in judecata pana la urma?
si cum ar trebui sa procedez?
Trimiteti-le si o notificare scrisa prin care le puneti in vedere ca termenul in care erati indreptati sa fiti remunerat , a expirat si ca atare , daca in urma acelei notificari nu vor binevoi a-si indeplini obligatiile , va veti indrepta catre instanta , pentru recuperarea platii .

Alte discuții în legătură

Anofm imi refuza inregistrarea dosarului de somaj pt venituri asimilate de la un contract retroactiv incetat si platit adriana_max adriana_max Buna ziua, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. am fost angajata cu carte de munca pana in 14 nov. 2016, data de la care mi-a incetat contractul ... (vezi toată discuția)
Contributii de platit din drepturile de autor adrian64 adrian64 Buna, Sunt asistent universitar de aproape 15 ani, angajat cu contract de munca pe termen nelimitat. In timpul liber colaborez cu mai multe edituri ca ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune creante bratuionela bratuionela Eu societatea A am achizitionat marfa de la firma B. Nu am bani sa platesc si asa apare societatea C (nu am colaborat niciodata cu aceasta societate). In ... (vezi toată discuția)