Buna ziua! Am colaborat cu o editura pentru realizarea de ilustratii pt cartile de copii. Au avut termen de 30 zile sa`mi vireze plata in cont. Vineri a fost penultima zi si banii inca nu erau livrati. In caz de maine nu apar in cont, ce pot face?
In contract spune ca am drepturi de autor 5 ani. Ce implica asta mai exact? Timp de 5 ani ar trebui sa primesc si un anumit procent din vanzarile cartilor respective sau cum?
Avet i doar 2 cai, conform clauzelor contractuale: intelegerea amiabila sau solutionarea problemei in instanta. Vedeti ce faceti miercuri, apoi dati-ne de veste :)
am revenit. nu mi`au bagat banii. am tot sunat`o pe doamna aceea si a zis ca la contabilitate e o singura persoana, ca e coplesita de cate are de facut, ca va face platile..stie ca nu le`a facut..
i`am cam inchis gura cand a vazut ce hotarata sunt si i`am zis ca nu vreau sa se ajunga mai departe de calea amiabila. a zis ca se va rezolva..
acum va intreb pe dvs., ce costuri ar implica din partea mea daca i`as da in judecata pana la urma?
Trimiteti-le si o notificare scrisa prin care le puneti in vedere ca termenul in care erati indreptati sa fiti remunerat , a expirat si ca atare , daca in urma acelei notificari nu vor binevoi a-si indeplini obligatiile , va veti indrepta catre instanta , pentru recuperarea platii .