avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot cumpăra un apartament de la tata, astfel ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot cumpăra un apartament de la tata, astfel încât soțul meu să nu aibă niciun drept asupra lui în caz de divorț?

Buna ziua, exista vreo posibilitate sa fac contract de vanzare cumparare pt un apartament, proprietar este tatal meu si eu vreau sa-l trec pe numele meu, dar in cazul unui divort, sotul sa nu aiba dept de partaj?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Va multumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, de putut se poate, insa nu prewa inteleg care este situatia, daca platiti bani sau nu, pentru ca vad ca donatia este o varianta pe care o eliminati doar pentru ca sora dv. ar putea-o desfiinta... or aici nu avem cum sa va recomandam un act pentru ca nu este clara vointa partilor: vreti sa primiti gratuit sau contra cost? Platiti tatalui dv. bani sau altceva?
Ne puteti descrie exact ce urmariti? Caci daca actul e ilegal sau poate fi atacat de sora sau impartit cu sotul, numele lui nu are relevanta, ce scrie in el si ce se intampla de fapt are relevanta. de aceea, ca va spunem noi sa-i puneti numele sus vanzare sau donatie nu conteaza.

Aveti doua variante: mergeti la un avocat sau ne spuneti aici mai clar ce anume vor partile, dv. si tatal dv.
Buna ziua dna avocat, nu comite nimeni nicio ilegalitate. Ce am vrut sa aflu, am primit raspuns . Va multumesc pentru timpul acordat!
Ilegalitate, nu, dar nici moral nu este.
Pentru ca vanzarea nu e reala, e doar "de ochii"surorii.
Dvs nu achitati nici un ban tatalui, iar tatal nu va pretinde nici un pret.
Ceea ce nu e prea frumos din partea unui tata. Sa comploteze cu un copil, cum sa faca sa incheie un act "inatacabil", in detrimentul celuilalt copil. si mai ales pe ascuns.
Mai cinstit ar fi sa discutati cu totii deschis.
Doamna Camelia, nu va suparati, e nevoie de aceste detalii strict pentru ca sa inteleg ce act se poate potrivi.
Scopul actului este o chestiune importanta pentru legalitatea actului juridic incheiat si pentru asta este important de cunoscut cat mai bine si exact ce urmaresc partile: o intretinere? O donatie? Altceva? E vreun mix?
Nu va judec, am nevoie de aceste date ca sa va dau o parere asa, cat de cat din zona dv. de interes.
E posibil, cum am mai intalnit, ca donatia nici sa nu poate fi musai atacata, doarca partile sa faca acest act asa, din inertie, sub forma vanzarii, ca au auzit ei ca e mai bine. Nu e mai bine, depinde de situatie, trebuie sa inteleg aceasta situatie.

Alte discuții în legătură

Donatie Kitycat Kitycat Mentionez ca mama vrea sa imi lase casa doar Mie , Eu avind inca doua surori deja casatorite . Ele sint de acord in aceasta privinta dar poate fi contestata ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)