Buna ziua!
Sunt personal contractual civil angajat la o unitate militara pe functia de inginer de sistem. Este legal sa mi se dea 5 functii prin cumul (fara sa fie platite) la alta unitate militara (adica alt angajator) ? Intreband conducerea, acestia au raspuns ca nu au personal de specialitate si ca nu au pe cine sa puna. In concluzie, se profita de pregatirea pe care o are profesonalul contractual civil in domeniul IT si il incarca cu cat mai multe functii prin cumul din structura de securitate. Va rog, sa-mi spuneti care este cadrul legal prin care pot refuza aceste functii prin cumul de la alt angajator (alta unitate militara).
Anumiti militari din MApN nu vor sa inteleaga acest lucru si te exploateaza intelectual si psihic. In cazul in care incerci sa te opui sistemului incep sa te sicaneze prin tot felul de metode, Sunt rasplatite alte persoane pentru munca ta, sau pe colegul de langa tine il activeaza si ti-l pune sef, sau te avertizeaza prin diferiti interpusi ca zbori de acolo, sau poate iti pica o caramida in cap, sau pun doi martori impotriva ta. Timp de 12 ani am servit aceasta tara si am inghitit toate aceste lucruri numai din patriotism. Am lasat multe lucruri bune in urma mea si sunt mandru de ce am realizat. Din pacate, nu pot sa fac aceste lucruri publice, dar vreau sa va spun ca m-am luptat cu orice persoana indiferent de grad, numai ca sa vad ca lucrurile functioneaza cum trebuie si intra pe fagasul lor normal. Datorita acestui fapt, mi-am facut foarte multi dusmani, dar m-am consolat cu ideea ca ceea ce fac, e bine pentru Romania. In concluzie, va rog, sa-mi spuneti, ce lege din aceasta tara ma apara impotriva exploatarii intelectuale care vine din partea anumitor cadre militare - adica, daca esti bun in domeniul IT, te incarca cu functii prin cumul cat se poate. MApN, de cand sunt eu in armata, nu a stiut sa-si pastreze IT-istii in sanul institutiei - de ce oare ???
Bună seara. Unde pot da în judecată șeful unității militare la care am lucrat până azi ca personal civil contractual? Am 24 de ani și lucrez la unitate de la 19 ani și jumătate. În cei peste patru ani și jumătate de când lucrez, șeful unității a făcut mai multe lucruri pe care le consider abuzuri asupra mea. Aș putea începe prin a spune că a intrat intenționat în baie peste mine, știind că sunt acolo. M-a obligat să fac niște contracte pentru beneficiari chiar dacă am făcut raport scris că nu sunt de acord să le fac deoarece mi se păreau ilegale. Mă chema în biroul dânsului să-i scriu documentele iar el să stea lângă mine și să privească. În urmă cu o lună de zile m-a chemat în biroul dânsului să îmi spună că trebuie să mă mut la contabilitate și implicit să îmi oprească o sumă de bani din salariu ca și garanție, cu toate că nu am studii de contabilitate și în fișa postului meu nu scrie că aș putea face așa ceva. Mi-a spus clar că nu am cum să refuz fiindcă toată lumea trebuie să facă ce spune dânsul. Nu am fost lăsată niciodată să vorbesc motivând-mi întotdeauna că sunt în armată și sunt obligată să fac mereu ce spune comandantul, adică dânsul! Pentru că am avut curajul să îl opresc pe stradă să încerc să îi vorbesc a organizat o ședință a doua zi dimineața cu ordin de zi pe unitate în care mi-a retras accesul în birou unde am toate lucrurile personale și timp de o lună de zile nu am mai fost lăsată să ajung la locul meu de muncă. Am mers la unitate timp de o lună de zile, semnam condica însă nu eram lăsată să intru în biroul meu. Am stat pe lângă gardul unității timp de o lună de zile timp în care am cerut măcar 8 zile de concediu de odihnă legal din care mi-a aprobat doar 5 zile iar în tot acest timp mi-a trimis mail-uri cu desfacerea contractului de muncă săptămânal, până ieri când mi-a desfăcut contractul de muncă cu motivația de absențe nemotivate. Am încercat în prima zi când nu m-a lăsat să intru în biroul meu să mă înscriu în audiență la eșalonul superior, am trimis mail-uri însă mi s-a răspuns că șeful unității este cel care ia toate deciziile și că nu am voie nici să fac public ceea ce se întâmplă în MApN. Așadar am rămas fără loc de muncă, cu o rată la apartament de 2200 lei lunar și nu știu unde să mă adresez fiindcă se pare că în MApN poți fi abuzat de oricine, oricând și nimeni nu poate lua măsuri asupra celor care se cred patroni și angajații niște simple slugi!
Precizez că mi-am făcut mereu datoria chiar dacă am văzut în jurul meu cât se stă în armată, cât se stă la țigară, câte chefuri și cât se bea la zilele onomastice sau alte ocazii speciale!
Ultima lună a fost traumatizantă la maxim pentru mine, am fost torturată psihic, moral și am plâns după fiecare lucru personal pe care l-am lăsat în biroul meu și nu am mai fost lăsată să intru. Am în biroul meu articole de vestimentație, scaun de birou personal și toate articolele de birotică cumpărate din banii mei, flori, tablouri cu cei dragi și obiecte personale cu diverse încărcături sufletești.
Am cerut audiență la Direcția Domenii și Infrastructuri, la comandant, mi-a spus ofițerul de serviciu că voi fi chemată însă nu am primit dreptul la această audiență, mi s-a transmis prin mail că șeful unității la care sunt angajată decide. Și a decis!