Buna ziua.Tatal are dreptul de a lua minorul de la mine maine.Problema este ca minorul azi noapte a facut febra,vomita si tuse,astazi am fost la dr ai este sub tratatament,copilul i sa este febril,bu prea mananca si a mai si vomitat o data.Am sunat tatal sa i zic ca copilul este bolnav si nu poate parcurge 4 ore cu masina in stare febrila spre binele ei.Raspunsul lui "pana maine ii trece si ca daca se intampla ceva o va duce el la spital."Ce ma sfatuiti sa fac,nu vreau ca copilul sa mearga in aceasta stare 4 ore cu masina doar pt faptul ca el nu intelege ca nu e favoarea copilului.
Domnule Irinel, EU am copil si oricine e parinte stie ca acestuia cand II este rau nu te mai intelegi cu el. Daca copila se simtea cu adevarat rau va garantez ca nu pleca cu tatal oricat de manipulator ar fi fost Acesta, nu putea fizic sa o faca.
As zice sa nu judecam cu dubla masura. Cand copilul nu vrea LA tata se bate din picior sa I se respecte opinia IAR cand doreste LA tata chiar si bolnav fiind inseamna ca e manipulat, s-a pus presiune pe el sau cine mai stie CE.
In cazul de fata copilul s-a simtit suficient de bine sa plece si a vrut sa petreaca timp cu tatal. Punct.
Inteleg ca e o pastila greu de digerat pentru mamicile grijulii care au ca unica distractie abuzarea copilului pentru a se razbuna pe partener insa asta este.
IAR in cazul de fata , din fericire initiatoarea topicului a action at corect si in beneficiul copilului ei.
Cat va mai face asta insa e alta poveste, probabil deja a fost acostata in privat pentru "a fi sfatuita" cum sa nu o mai faca.
proastasatului
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
When draga, eu cred ca dvs depanati aceleasi refrene in speranta ca postand mai mult, devine si adevarat!
Starea de boala, relatia de cauzalitatea dintre aplicarea/neaplicarea tratamentului si alterarea starii de sanatate, respectiv ameliorarea acesteia, sunt chestiuni ce tin de rationament. Capacitatea de a rationa e in functie de varsta, de maturitatea creierului.
Cat priveste relatia personala, prin insasi terminologia folosita, aceasta e o chestiune personala, subiectiva, care tine de afect. Afectul/atasamentul nu necesita rationament, din contra!
Atasamentul e prezent si la copilul mic si la adult si la animale. Diferinta e usor de sesizat, pentru cine are buna credinta.
Din fericire doamna, in cazul de fata am depanat dupa realitate, pentru ca minora a plecat cu tatal.
Si da, am un zambet mare in acest moment. Pentru ca in timp CE bateti campii cu gratie un copil si-a imbratisat tatal.