avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl are programul de vizită mâine dar minorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl are programul de vizită mâine dar minorul este bolnav. Ce mă sfătuiți să fac? Nu vreau să meargă 4 ore cu mașina în această stare

Buna ziua.Tatal are dreptul de a lua minorul de la mine maine.Problema este ca minorul azi noapte a facut febra,vomita si tuse,astazi am fost la dr ai este sub tratatament,copilul i sa este febril,bu prea mananca si a mai si vomitat o data.Am sunat tatal sa i zic ca copilul este bolnav si nu poate parcurge 4 ore cu masina in stare febrila spre binele ei.Raspunsul lui "pana maine ii trece si ca daca se intampla ceva o va duce el la spital."Ce ma sfatuiti sa fac,nu vreau ca copilul sa mearga in aceasta stare 4 ore cu masina doar pt faptul ca el nu intelege ca nu e favoarea copilului.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 22:29, 23 Ianuarie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal irinel a postat:
Cand folosesti argumentul "lege" in relatia cu copilul e clar ca nu esti cu adevarat parinte, ca nu-ti iubesti copilul.

Nimic mai adevarat!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

jjob1960 a scris:

Poate că în mașină avea un medic si il îngrijea mai bine. Nu poți fi atât de incrancenat cunoscând doar părerea unei părți. Domnul,faptul că , copilul pe care l-ați primit după divorț e la facultate,este meritul lui. Pt dv e ceva normal să aveți grijă de el. Nu e ăsta titlu de glorie.

O fi vreun multimiliardar care se deplaseaza cu medic in masina? Nu cumva o avea si bucatar, maseur, garda de corp?
Daca era un parinte normal, lasa copilul acasa in conditiile in care era bolnav si sub tratament.

Cine vorbea de glorie?
Eu am prezentat faptele.
Datoria noastra ca parinti este sa avem grija de copii! Si nu numai in weekend, nu numai platind o pensie alimentara care de cele mai multe ori este mult subdimensionata. Anumiti "parinti" considera ca-i fac o mare favoare celuilalt cand platesc pensia alimentara si ascund veniturile reale.
Uita ca un copil nu se poate creste cu 1/3 din venitul minim pe economie!
Revenind la cazul meu, da, e meritul lui pentru tot!
Eu am vegheat doar sa-i fie lui bine, sa nu-i lipseasca nimic cu atat mai mult cu cat "mamica" lui nici macar pensia alimentara de 180 lei pe luna (calculata la nivelul salariului minim din 2013) nu i-a platit-o ca sa nu vorbim de alte cheltuieli! Daca dvs credeti ca un copil se creste cu 360 lei pe luna (180 X 2 parinti) inseamna ca habar n-aveti pe ce lume traiti!
Chiar daca mi-am luat inca un job suplimentar pentru a face fata cheltuielilor, am locuit impreuna cu chirie (in timp ce scumpa lui "mamica" foloseste locuinta comuna), am spus ca a meritat tot efortul.
Rasplata mea cea mai mare este vazandu-l pe el ca-si urmeaza visul!
Acum e major.
Ar trebui sa-l las sa se descurce singur? Probabil ca dvs asa credeti!
Totusi, ghiciti cine-l sustine financiar? "Mamica" lui?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
irinel2704, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

proastasatului a scris:

Tatal irinel a postat:
Cand folosesti argumentul "lege" in relatia cu copilul e clar ca nu esti cu adevarat parinte, ca nu-ti iubesti copilul.

Nimic mai adevarat!

Copilul trebuie crescut in armonie, fara a-l speria cu "legea", fara cadouri excesive, fara a-l inversuna impotriva celuilalt!
A iubi inseamna a sti cand si la ce trebuie sa renunti pentru a-i fi celuilalt bine. In cazul de fata "celalalt" este propriul copil.
Daca nu stii asta, nu esti parinte cu adevarat!
Iar daca dvs. considerati ca este normal ca o fetita de numai 8 ani sa fie luata pe sus de tata doar pentru ca asa scrie in hotararea de divort, nu am ce comenta!
Daca a fost si dorinta ei, e alta discutie!
Daca e asa greu de ce nu sta in vacante juma juma sa nu mai cheltuie atat cu fata?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De principiu, trebuie sa respectati programul de vizitare.

Asadar, tatal poate prelua minorul, in intervalul de timp prestabilit.

Daca, insa, starea de sanatate a copilului este una extrem de precara, comunicati tatalui aceste aspecte, cu mentiunea ca optiunea dumneavoastra este una in sensul de a fi protejat minorului.

Puteti prezenta si inscrisuri medicale, daca detineti.

Masurile luate de parinti trebuie sa fie unele in interesul minorului, nu in defavoarea acestuia.

Exista situatii obiective , fundamentate, cand vizitarea nu poate fi realizata , una dintre acestea fiind cea expusa de dumneavoastra, anume imprejurare in care copilul este afectat de o anumita afectiune.

Alte discuții în legătură

Custodie comună, probleme cu programul de vizitare impus de tata. sunt obligată să îi dau copilul când este bolnav? BekaDavid BekaDavid Am doi copii minori si in urma divorțului am custodie comuna cu tatal copiilor nu sunt in relații bune .El vine oricâte ori are chef chiar in fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca divort utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua. Am si eu urmatoarea intrebarea intr-o situatie delicata: eu si fostul sot am divortat acum cateva luni, stabilindu-se de catre instanta si ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)