avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl are programul de vizită mâine dar minorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl are programul de vizită mâine dar minorul este bolnav. Ce mă sfătuiți să fac? Nu vreau să meargă 4 ore cu mașina în această stare

Buna ziua.Tatal are dreptul de a lua minorul de la mine maine.Problema este ca minorul azi noapte a facut febra,vomita si tuse,astazi am fost la dr ai este sub tratatament,copilul i sa este febril,bu prea mananca si a mai si vomitat o data.Am sunat tatal sa i zic ca copilul este bolnav si nu poate parcurge 4 ore cu masina in stare febrila spre binele ei.Raspunsul lui "pana maine ii trece si ca daca se intampla ceva o va duce el la spital."Ce ma sfatuiti sa fac,nu vreau ca copilul sa mearga in aceasta stare 4 ore cu masina doar pt faptul ca el nu intelege ca nu e favoarea copilului.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 22:29, 23 Ianuarie 2019
Credeti ma ca i am.propus si schimb de wekeend uri,nu ai cu cine.Sustine ca e programul si timpul lui.Nu se poate discuta cu acest om
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent de nivelul de cooperare al tatalui, imporant este sa înțelegeți ca nu sunteți in măsura sa îngrădiți legăturile dintre tata și copil, lăsați tatăl sa vina Măcar sa-și vadă copilul și oferiți alt Weekend. Și nu pt ca așa scrie in hotărâre ci pt ca așa este normal. Exista și obligația izvorâta din lege de a sprijini permanent legăturile dintre copil și nerezident. Iar legat de domnul, se întoarce roata credeți-ma. Țineți linia de normalitate, asta este cel mai impotant.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu scuteste nimeni copilul de legaturi cu tatal. Dar copilul se poate afla in imposibilitatea fizica de a desfasura programul, de a pleca de acasa. A sprijini legatura nu inseamna a ridica copilul din pat si a-l scoate pe usa. Mai mult decat atat, tatal ar trebui "sa-si sprijine" propria relatie cu copilul, in sensul de a se comporta empatic, nu de a-si exercita un drept indiferent de starea fizica si de dispozitia copilului. Cand vorbesti insa de "obligatia izvorata din lege", asteapta-te sa tie se raspunda tot in termeni de "obligatie legala". Si asta stand lucrurile, nu exista "obligatie izvorata din lege" sa oferi un alt week end. Atata timp cat nu e obligatie, ci un gest de bunavointa, bunavointa trebuie sa fie reciproca. Cata vreme e reciproca e ok, dar atunci cand unul se pozitioneaza in "lupta" nu datorezi celui care iti face mizerii, bunavointa. Asa ca da, asa e, se intoarce roata si pierzi ce candva aveai, drept consecinta a "luptei" si a "obligatiei izvorata din lege". si ramai cu ce ai ales, adica cu lupta!
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2019
proastasatului, utilizator
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este bunăvoința din partea mamei. Este obligație legală de a sprijini permanent dezvoltarea legăturilor. Indiferent cate “mizerii” face tatăl sau ce “lupte” ar duce cu mama, nu au legătura cu copilul și dreptul sau. Nu ați inteles in toți acești ani ca acea ființa nu e arma de război. Nu-mi da tatal acord pe nu știu câți ani lasa ca nu-și vede copilul tatăl de Crăciun. Lipsa tatălui din viata copilului nu o veți compensa cu nimic niciodată. Nu tatăl a pierdut ce a avut prin lupta, ci copilul, doar copilul pierde. Repet, sper sa nu va înecați in propriul venin.
againstPAS, utilizator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu orice parinte care lipseste din viata unui copil e o pierdere. In unele cazuri e chiar un castig. Asta e ceea ce nu intelegeti. ADN-ul nu e o garantie a moralitatii si educatiei.
Nu scrie nicaieri ca "a sprijini" inseamna a oferi un alt week end, pentru situatiile in care copilul e bolnav. Cata vreme va luptati cu mama si tot de la ea asteptati bunavointa, lozincile nu folosesc la nimic. Iar daca sunteti de parere ca copilul, nu tatal, a pierdut prin lupta dusa, atunci vinovat si responsabil e cel care a initiat-o si a perpetuat-o, transformand copilul intr-o arma.
Iar da, cata vreme nu e o obligatie, e un gest de bunavointa. Sunt doar doua variante: trebuie sau poate. De vreme ce nu scrie nicaieri ca "trebuie", inseamna ca "poate". Daca omul nu stie sa se poarte, atunci va beneficia doar de ceea ce "trebuie".
Nu stiu despre ce acorduri vorbiti, Slava Domnului ca odata cu intrarea in Schengen, care pare a fi in cateva luni, se va incheia si acest subiect si nu va mai fi nevoie de acord in UE. Mai dispare o jucarie!
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodie comună, probleme cu programul de vizitare impus de tata. sunt obligată să îi dau copilul când este bolnav? BekaDavid BekaDavid Am doi copii minori si in urma divorțului am custodie comuna cu tatal copiilor nu sunt in relații bune .El vine oricâte ori are chef chiar in fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca divort utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua. Am si eu urmatoarea intrebarea intr-o situatie delicata: eu si fostul sot am divortat acum cateva luni, stabilindu-se de catre instanta si ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)