Buna ziua.Tatal are dreptul de a lua minorul de la mine maine.Problema este ca minorul azi noapte a facut febra,vomita si tuse,astazi am fost la dr ai este sub tratatament,copilul i sa este febril,bu prea mananca si a mai si vomitat o data.Am sunat tatal sa i zic ca copilul este bolnav si nu poate parcurge 4 ore cu masina in stare febrila spre binele ei.Raspunsul lui "pana maine ii trece si ca daca se intampla ceva o va duce el la spital."Ce ma sfatuiti sa fac,nu vreau ca copilul sa mearga in aceasta stare 4 ore cu masina doar pt faptul ca el nu intelege ca nu e favoarea copilului.
Daca copilul era bolnav nu trebuia sa i-l dati mai ales daca aveati acte medicale.
Puteati sa va înțelegeți sa il ia in alta perioadă chiar daca nu avea atunci program de vizita.
Avocat Claudiu Lascoschi
proastasatului
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Te intelegi cu oamenii care sunt de inteles.Daca omul are ca "argument" pana maine ii trece, n-ai ce sa te intelegi. Gi-jane are dreptate, la fel si dnul av. E o chestiune de alegere: ii dati copilul si mai vede si el cum se creste un copil, sau nu i-l dati si motivati prin actele medicale. Sa-i oferiti o compensatie in alt week end, e o discutie cand pozitiile sunt flexibile si in interesul copilului. Cand pozitia e de "lupta", legea si hotararea jud functioneaza in ambele sensuri. Iar hotararea jud nu va obliga la nicio compensatie! Nu poti fi om cu cine nu e om. La fel si cu cei care fac plangeri. Daca plangerea penala e pozitia, atunci mergem strict dupa textul de lege si dupa hotarare. Ai program, vii. Vrei sa modificam programul pentru ca nu poti? sa fi sanatos caci pierzi vizita: respectam hotararea si legea, caci tu ai ales "lupta" si ai preferat-o intelegerii!
Desperados
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Copilul are 8 ani iar cand s a stabilit aceat program (prima si a treia vineri de la 6 pana duminica la 6 ) eu am vb cu el cu o zi inainte si i am explicat ca fata e in stare foarte rea.Ba chiar a vorbit cu ea convorbirea desfasurandu-se altfel." Nu i asa ca te simti mai bine?nu i asa ca nu mai vomiti?dar mami nu te lasa sa vii nu?vrei sa vina tati dupa tine" copilul a zis ca DA. Iar dupa conversatie fetita mi a zis ca se simte rau si sa i dau o punga sa aiba in masina ca ii este frica sa nu vomite.Nu a fost vorba niciodata sa tin copilul la distanta de el,ba din contra a luat o cand a dorit chiar si in afara programului.Cand s a pronuntat divortul cu dreptul dw vizita eram in acelasi oras,acum nu mai locuiesc in acel oras.M am mutat la parintii mei la o distanta de 180 de km.Si domnul a venit la poarta sa i a copilul ca e dreptul lui de vizita.Nu l interesa ca are febra si vomita.Ce sa mai zic,nu mai zic nimic,plus ca suntem in proces.ba chiar el este reclamantul,doreste ca fetita sa locuiasca cu el ,si doreste pensie alimentara.Ca mai bine este pentru fetita sa stea cu el ,sa o creasca cu maicasa si prietena lui de nici 20 de ani.Concluzia lui este sa o ia de langa mine pentru ca eu nu stiu sa fiu mama,Dar asta e viata ,cand nu se poate discuta cu omul nu se poate
Am.uitat sa precizez ca este al doilea proces care mi l deschide in 2 ani pentru fetita.
Trebuia sa i propuneti un schimb de wek-enduri, daca nu a vrut lasati-i ca o sa -i iasa pe gat, o sa zaca copilul cum.zacea si la dvs, o sa va sune daca nu stie ce sa i faca.
Lasati l sa simta ca e tata.numai asa intelege.foarte bine ca a luat copilul sa vada ce greu se creste.