avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl are programul de vizită mâine dar minorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl are programul de vizită mâine dar minorul este bolnav. Ce mă sfătuiți să fac? Nu vreau să meargă 4 ore cu mașina în această stare

Buna ziua.Tatal are dreptul de a lua minorul de la mine maine.Problema este ca minorul azi noapte a facut febra,vomita si tuse,astazi am fost la dr ai este sub tratatament,copilul i sa este febril,bu prea mananca si a mai si vomitat o data.Am sunat tatal sa i zic ca copilul este bolnav si nu poate parcurge 4 ore cu masina in stare febrila spre binele ei.Raspunsul lui "pana maine ii trece si ca daca se intampla ceva o va duce el la spital."Ce ma sfatuiti sa fac,nu vreau ca copilul sa mearga in aceasta stare 4 ore cu masina doar pt faptul ca el nu intelege ca nu e favoarea copilului.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 22:29, 23 Ianuarie 2019
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca se scapa ceva din vedere si anume vointa copilului. Acesta desi II era rau a zis ca DA, ca vrea sa mearga la tata.
Acum nu ne mai bazam pe sentimentele copilului? Hartia cu tratament de la medic impiedica sa mai bagam minorul in seama?
Domnul AgainstPas are dreptate, nu iei scutire de LA relatia cu in parinte. Amandoi trebuie sa stie si sa ingrijeasca copilul bolnava. In plus, daca copila se simtea atat de rau singura ar fi refuzat vizita.
Stimate user, va inteleg ingrijorarea si e de apreciat deschiderea si intelegerea de care dating dovada in relatia cu fostul. Mai dar asa ceva.
Multa sanatate copil ei.
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2019
When, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ne bazam desigur pe sentimentele si dorintele copilului, dar eu n-am citit ca ar fi spus da. Banuiesc ca daca a spus, copilul nu intelege realtia de cauzalitate intre agravarea bolii si iesirea din casa. Relatia de cauzalitate tine de capacitatea de a face rationamente. Placerea, in schimb, de a-ti petrece timpul cu X, sau din contra, nu tine de rationament, ci de afect. Afectul nu are nevoie nici de discernamant, nici de majorat! O dovedeste atasamentul profund pe care animalele il pot dezolta fata de oameni. Ca sa vreau sa fiu cu tine am nevoie de sentimente, ca sa inteleg ca n-am voie afara cand am febra 40, am nevoie de rationament. E greu?
Nimeni nu are nevoie de terapie pentru ca nimanui nu-i lipseste si nici nu-i foloseste un personaj care nu corespunde unor standarde minimale de parinte.
Sigur ca un copil trebuie ingrijit de ambii parinti. Si noi, ca adulti, preferam sa ne ingrijim acasa decat in spital. Dar exista cazuri in care acasa nu e de ajuns si atunci trebuie sa mergem la spital, asa cum exista cazuri cand ne putem trata guturaiul si la matusa acasa, dar si cazuri in care trebuie sa ne tratam acasa si sa nu iesim din casa. Medicul nu scuteste copilul de legaturi cu tatal, ci face recomandari pentru sanatatea copilului. Daca recomandarea e "la domiciliu", un parinte sanatos la cap o respecta. E greu?
Inteleg insa ca nimanui nu i se pare razna comportamentul tatalui, lipsit de grija si empatie si toata lumea are doar sfaturi si o lista de ce trebuie sa faca mama. E de inteles. De facut face cine e capabil, de dat din gura si de pretins, da incapabilul si imaturul. Fiecare dupa posibilitati.
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ps Iar va Imaginați ca ceea ce credeți Dvs ar fi identic cu ceea ce crede copilul. De aici și comportamentul abuzator. Va asigur ca nimic bun nu va iesi din toate mizeriile făcute. Nici pentru copil, nici pentru Dvs.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Of,Doamne....cate vad aici.Cand e un minor la mijloc se tine cont de program,ce face la tata,daca se simte bine,daca a mancat,acestea sunt pur si simplu intrebarile ingrijoratoare ale unei mame care intradevar vrea binele pentru copilul ei,Din partea mea nu e vorba de lupta,e vorba de sanatatea copilului.Si o doamna fiind am discutat cu tatal ca fetita se simte rau si daca ar putea sa vina dupa ea saptamana viitoare sa se faca mai bine.Tatal "luptand" ca el asa crede mereu ca face doar ambitie a zis ca NU ca e dreptul lui sa vina si punct.Nu ai cu cine discuta,pentru el a fost bine ca aluat copilul cu febra si punga de voma dupa el,ca deh E DREPTUL LUI DE VIZITA.Acum fiecare intelege ce vrea.Eu nu am pus sanatatea copilului mai presus de lege
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Doamna draga, majoritatea au ambitii de 2lei. Nu va amarati. O sa va obisnuiti cu zgomotul lui de fond, cu golaniile de 2 lei, cu ambitiile despre drepturile lui etc si va veni ziua in care ii veti deschide usa ca si cand v-ati spala pe dinti: un simplu gest si sanatos si util, dar fara nicio participare emotionala! Si dupa ce veti inchide usa in urma lui, sau veti pune periuta in pahar, incepeeeeeeeeeee VIATA!
Daca o tine asa o sa puna in cui si relatia cu copilul, dar asta e, fiecare pasare pe limba ei piere.
Puneti pe primul loc copilul si pe dvs si viata dvs, lasati-l in ambitiile si frustrarile lui, nu va mai bateti capul, zau nu merita!
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodie comună, probleme cu programul de vizitare impus de tata. sunt obligată să îi dau copilul când este bolnav? BekaDavid BekaDavid Am doi copii minori si in urma divorțului am custodie comuna cu tatal copiilor nu sunt in relații bune .El vine oricâte ori are chef chiar in fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca divort utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua. Am si eu urmatoarea intrebarea intr-o situatie delicata: eu si fostul sot am divortat acum cateva luni, stabilindu-se de catre instanta si ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)