avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pot emite facturi ca persoana fizica inregistrata la ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pot emite facturi ca persoana fizica inregistrata la ANAF?

Buna ziua!

Sunt persoana fizica (PF nu PFA) si detin un apartament pe care il inchiriez in scop turistic. Am declarat activitatea la ANAF, am cumparat casa de marcat si facturier+chitantier. In declaratia unica am CNP-ul ca si cod de inregistrare fiscala (CIF).

Am clienti atat persoane fizice (carora le emit bon fiscal) cat si persoane juridice.

In aceste conditii intrebarea este: pot emite facturi persoanelor juridice?

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
mariusgrid, utilizator
ANAF Brașov a postat lamuriri în acest PDF

[ link extern ]


mariusgrid a scris:

ANAF Brașov a postat lamuriri în acest PDF

[ link extern ]

Da, prevederile acestea au fost valabile pana la modificarea de la sf anului 2020, când a fost eliminata partea cu completarea declarației în termen de 30 de zile de la începerea activității pentru anul fiscal în curs. A rămas doar partea cu depunerea declarației pana în mai anul urmator celui de realizare a veniturilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice venit se impozitează. Deci, cum, necum, dacă obțineți venituri, trebuie să fiți în evidențele ANAF și să plătiți impozit.

În cazul concret al dumneavoastră care închiriați în scop turistic mai puțin de 5 camere, trebuie să vă înregistrați și să plătiți impozit conform normei. Nu trebuie nimic în plus.
Mi se pare ca acest site mai degrabă induce în eroare. Răspunsurile nu sunt verificate de experți. Un contabil trebuie sa fie în permanenta updatat la modificările legislative apărute. Va rog sa verificați în codul fiscal actualizat și să vedeți ca nu este necesara nicio înregistrare la ANAF in anul 2023.
Se depune declarația în anul următor obținerii veniturilor. Personal voi alege calea cea mai sigura, aceea de a studia cu atentie codul fiscal. Aici nu voi mai întreba nimic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptate, a fost eliminată obligația de depunere a declarației unice în termen de 30 de zile de la începerea sau suspendarea/încetarea activității de închiriere în scop turistic în cursul anului.
Informații actualizate avem aici:
www.avocatnet.ro/articol_607...

Răspunsurile nu sunt verificate de experți.

Așa e, nu sunt. Scrie și în regulament:
Consultanţii care participă la discuţii în forum o fac voluntar, fără a fi motivaţi în vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie să înțelegeți că nimeni nu este obligat să răspundă întrebării dumneavoastră și, cu atât mai mult, nu vă putem garanta un răspuns complet, corect și de actualitate. Trebuie sa discerneţi singur în ce măsură răspunsurile primite vă pot ajuta în cazul supus dezbaterii.

www.avocatnet.ro/forum/main/...
Mulțumim pentru înțelegere.
Ultima modificare: Luni, 28 August 2023
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Casa cu doua camere pe care doresc sa o inchiriez in scop turistic, pe persoana fizica MIREMARIATORNEA MIREMARIATORNEA Buna ziua. Sunt la inceput de drum si nu ma poate lamuri nici macar ANAF ul care sunt primii pasii pe care trebuie sa i parcurg.. Am o casa cu doua camere pe ... (vezi toată discuția)
Am fost chemat telefonic la anaf pentru că cei de la antifraudă m-au găsit pe olx cu ofertă de cazare. ce pot face în această situație? free_your_mind free_your_mind Bună seara, Am şi eu o problemă şi v-aş ruga frumos să mă ajutaţi. De câteva zile mă tot suna cineva să ceară cazare, eu având anunţ pe OLX ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat si factura pentru inchiriere cameră în scop turistic? CapyBara CapyBara Bună ziua! Închiriez un apartament cu 1 cameră în scop turistic și as vrea sa știu dacă în calitate de persoana fizica neinregistrata la registrul ... (vezi toată discuția)