Am o nelamurire si pana acum nimeni nu a stiut sa imi spuna exact ce putem face. Impreuna cu prietenul meu luam un credit pt. Prima casa, el este debitor ier eu co-debitor. (mentionez ca nu suntem casatoriti). La semnarea antecontractului am fost sfatuiti ca este mai bine sa fie trcut doar prietenul meu ca promitent cumparator. Acum insa am aflat ca in felul asta eu nu pot deveni co-proprietar. Se mai poate schimba ceva? Putem la semnarea contractului de vanzare-cumparare sa fim trecuti amandoi ca si cumparatori cu cote egale?
buna ziua,
am urmatoarea situatie:prietenul meu a cumparat un apartament prin programul prima casa. urmeaza sa ne casatorim...si as dori sa-i dau jumate din suma pentru a-i rambursa bancii,primind astfel jumate din bun. ce fel de act ar trebui sa facem in acest sens.....deoarece,nu pot lasa totul la voia intamplarii pana la rambursarea integrala a creditului cand apartamentul va deveni proprietatea lui,respectiv a noastra.va multumesc
apartamentul cumparat inainte de casatorie ,este bun propriu,insa, banca,acorda creditul pe o perioada indelungata,timp in care vor fi platite rate.astfel ca, avansul dat pentru apartamentul cumparat este bun propriu, iar suma ratelor platite in timpul casatoriei este bun comun.daca se va discuta partajarea si atribuirea in natura ,aceasta se va face in lotul celui care este titular de contract si imprumutat de banca.asa ca,daca, vreti sa-i dati o suma de bani inainte de casatorie,asigurati-va prin consultare cu fondul,ca puteti fi trecuta pe contractul de vz-cump.atentie percontractul de vz nu este acelasi lucru cu contractul de vz-cump.
si daca nu voi putea fi trecuta in contract,care ar fi cea mai buna solutie pentru a avea dovada clara ca i-am dat acesti bani in scopul ramburasarii anticipate a creditului?
daca nu veti pute fi trecuta in contract,atunci exista mai multe variante pentru a dovedi ca acesti bani provin de la dvs.o opinie ar fi aceea ca ati putea plati rate corespunzatoare sumei dupa casatorie,adica sa-i dati acesti bani dupa casatorie la foarte scurt timp si sa va pastrati actele care sa dovedeasca ca acesti bani erau ai dvs inainte de casatorie, pentru proba acestui lucru daca va fi cazul.
buna ziua!
inainte de incheierea casatoriei daca doriti sa ii dati prietenului dvs sume de bani invderea ramburasarii ratelor de credit, cel mai indicat este sa primiti din partea lui chitanta in sensul ca a primit de la dvs suma X in vederea achitarii ratei.
dupa incheierea casatoriei dovada este mai simpla.
Credit ipotecar
BOGCOS
am luat un credit ipotecar sa-mi cumpar un apartament. La realizarea contractului as vrea sa o trec si pe prietena mea la proprietari, insa banca nu ma lasa ca ... (vezi toată discuția)