avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua - sunt divorțată și tatăl minorei nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua - sunt divorțată și tatăl minorei nu vrea sa accepte sa ma mut cu fetita în străinătate

Bună ziua, sunt divorțată și tatăl minorei nu vrea sa accepte sa ma mut cu fetita în străinătate chiar dacă avem stare materiala buna acolo. Ce este de făcut.?Și ma amenință că mă va da în judecata și ii va câștiga custodia este posibil.?
Am divorțat la notar și este cu noul cod civil cu custodie comuna.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
Anonimat 123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Crissa.M , utilizator 23:11, 25 Iunie 2023
Nu doamna PS, ati scris ca " nu pierdeti nici domiciliul ". Sunteti convinsa? Cum puteti dumneavoastra garanta mamei ca daca tatal cere domiciliul LA el nu va castiga?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceea ce relataţi dvs., referitor la tatăl care a obţinut domiciliul copilului la el după ani de abandon demonstrează corupţia din sistem. De aceea, vă dau dreptate, patria noastră a depăşit America în calificativul "ţara tuturor posibilităţilor".
Iata de ce scriu eu ca nu va pierde doamna domicliul:
1. doamna a scris
Am divorțat la notar
.
2. doamna a scris
este cu noul cod civil cu custodie comuna.

3. doamna a mai scris:
ma amenință că mă va da în judecata și ii va câștiga custodia este posibil.?

Din cele 3 afirmatii rezulta:
1. Divortul la notar a implicat acordul neconditionat al tatalui ca fetita sa locuiasca cu mama. Domnul nu si-a dorit ca fiica sa sa locuiasca la el! Domnul a socotit-o pe doamna o mama capabila si competenta.
2. Doamna e divortata de maxim 7 ani. Prin urmare, fetita a trait un numar de ani cu mama si principiul continuitatii e valorizat de instante.
3. Doamna e in prezent amenintata de tata ca i va lua copilul. Ce inseamna asta? Inseamna ca pana la eventualitatea plecarii din tara a mamei impreuna cu fiica, NIMIC din conduita mamei si din modul in care aceasta creste copilul nu l-au determinat pe tata sa ceara schimbarea domiciliului. Deci nu exista motive legate de binele copilului, ci doar de frustrarile si nemultumirile tatalui. Acestea doua nu sunt argumente juridice si nici n-au legatura cu interesul superior al copilului.
Prin urmare: cand ai fost neconditionat si neintrerupt de acord cu locuinta copilului la mama, iar copilul a fost crescut bine si tu n-ai obiectat, iar interesul superior al copilului vorbeste despre continuitate ce anume ar putea determina o instanta sa-i dea tatalui copilul?
Si dvs stiti ca NIMIC, dar poate totusi reusiti sa o terorizati sau macar sa o intimidati pe mama, nu-i asa?
ps: va asteptam cu jurisprudenta pe schimbarea domiciliului copilului in urma cererii celuilalt parinte de suplinire a acordului pentru emigrare.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
proastasatului, utilizator

Martonze a scris:

Wow, vad ca s-au dezlantuit mamicile care teoretic sunt adeptele pacii ca sa zic asa.

Răspunsul meu este neutru, demonstraţi dvs., When, că este discriminatoriu.
Ameninţarea despre care vorbiţi, stimate user, practic nu este...ameninţare, ci o atenţionare a dvs. de acţiunile pe care tatăl le va intreprinde în cazul în care cereţi emigrarea. Acţiunea lui este legală, oricine are dreptul la justiţie, la petiţii, la reclamaţii, fără număr şi fără repercursiuni dacă acuzaţiile nu sunt confirmate.
Ce vârstă are domnişoara?
În rest, dacă sunteţi în stare conflictuală cu tatăl minorei, ascultaţi sfaturile d-nei proastasatului.

[/quo
Fetita are 4 anișori.
Sa va traiasca. Plecarea copilului la aceasta varsta va servi adaptarii si integrarii ei perfecte in noua tara. Succes.

Alte discuții în legătură

Imi doresc sa ma transfer in ue insa... nu imi da acordul pt copilul minor. Mary0903 Mary0903 Buna! Sunt mama a unui copil de 3a si 8l si sunt divortata. Vreau sa stiu cum pot face si daca exista o solutie sa pot lua copilul cu mine - din Romania in ... (vezi toată discuția)
Plecare definitiva din tara cu un copil minor rurum rurum Buna tuturor, Intrucat doresc sa imi gasesc un job in afara (in principiu Bruxelles), si fac multe demersuri in aceasta directie, care cel mai probabil se vor ... (vezi toată discuția)
Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)