avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere către asociaţia de proprietari.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere către asociaţia de proprietari.

Bună ziua şi ,,La mulţi ani tuturor femeilor".
Ce documente pot solicita asociatiei de proprietari ?? Am făcut o cere şi am fost condiţionat de ce documente solicit. Eu am solicitat documente contabile şi constituire asociaţie. Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:10, 5 Ianuarie 2021
Corect...dar adesea apar probleme fără sens...
Dacă proprietarul renunta asta este...

În general, pentru a se eschiva dau un raspuns care generează o altă precizare si tot asa...
Se urmărește ă se tergiversa solutionarea efectivă a cererii.
Aceste chestiuni se pot rezolva si prin discuții verbale daca exista cooperare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@cipm de fotocopii ati auzit? dar de a studia documentele ati auzit? de art 49(6) macar ati auzit? si altceva ce mai stiti sa faceti?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toata lumea poate cere copii - nici nu mai conteaza ce documente, atata timp cat legislatia ii permite - este foarte clar si nu vreau sa mai comentez.
Pot sa comentez doar faptul ca acum in epoca moderna, poti face copii cu telefonul si da @banat, au auzit despre aceasta nemaipomenita posibilitate si o parte dintre administratorii forumului - nu va faceti atatea probleme, numai ca pe unii nu prea ii duce capul - daca vrem sa discutam la misto - ce inseamna sa faci copii cu telefonul dintr-un dosar...
In fine, am inteles ca initiatorul topicului -@vasicom2000@gmail.com, dorea, pe langa niste documente contabile si cele de constituire a asociatiei reespective... Nu zic ca este imposibil, dar omul nu stie ce cere si cate documente contine un dosar de infiintare a unei asociatii de proprietari.
Ma rog, daca s-a ajuns la o asa discutie, poate sa solicite dosarul respectiv, sa-si noteze, eventual sa-si copie anumite documente.
Trebuie sa aveti in vedere ca pe o copie a unui document de la orice institutie, ca sa poata fi folosit undeva este necesar ca pe acesta sa existe mentiunea: "Conform cu originalul", numele celui care a facut copia (eventual presedintele), data si semnatura acestuia - ori daca faci o copie foto, trebuie sa o listezi si sa o aduci inapoi la asociatie.... Asta vreti?
Pe bune, in ultima vreme, toata lumea striga ca are drepturi, ca are voie, ca nu stiu ce, insa cand se organizeaza o adunare generala, toti sunt ocupati, toti merg "la tara", femeile in varsta merg la biserica si va mai mirati de hotararile luate de o mana de oameni. Vreti transparenta, apoi implicati-va oameni buni, altfel o sa tipati ca aveti drepturi.
Asadar, nu am vrut sa irit pe cineva, dar chiar nu vreau sa fim luati de prosti de catre unii care, eventual au citit o carte in plus, sa aiba impresia ca detin dreptatea absoluta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
Adam Grecu, utilizator
Bună seara.
O persoana fizica care nu este proprietar într-o asociație, poate solicita copii ale unor documente ale acelei asociații de proprietari?
Mai concret, un vecin din cartier a făcut o solicitare sa obtina o copie a unui act referitoare la o lucrare la fațada unui bloc, făcută de unul din proprietarii asociației.
Mulțumesc!

ynocentta a scris:

Conform dispozitii in vigoare proprietarul are dreptul si asociatia de proprietari are obligatia sa puna la dispozitie orice document al asociatiei de proprietari

La actele asociatiei au acces doar proprietarii membrii ai asociatiei sau nemembrii ai acesteia daca locuiesc in blocurile unde exista asociatie si se executa lucrarii/ cheltuieli la acre sunt si ei obligati sa participe, conform legii.
Precum si autoritatile statului ( cei de la primarie/parchet..).

Alex0009 a scris:

Bună seara.
O persoana fizica care nu este proprietar într-o asociație, poate solicita copii ale unor documente ale acelei asociații de proprietari?
Mai concret, un vecin din cartier a făcut o solicitare sa obtina o copie a unui act referitoare la o lucrare la fațada unui bloc, făcută de unul din proprietarii asociației.
Mulțumesc!

ynocentta a scris:

Conform dispozitii in vigoare proprietarul are dreptul si asociatia de proprietari are obligatia sa puna la dispozitie orice document al asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie locatari - cenzori / verificari contabilitate Maria Neagu Maria Neagu Va rugam un sfat! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Desi Adunarea Generala a proprietarilor unei asociatii de locatari a ales o comisie de cenzori, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa imi spuneti primariile de sector mai au ... irinoaia irinoaia Buna ziua! va rog sa imi spuneti primariile de sector mai au dreptul de control asupra asociatiilor de proprietari,sau au doar atributii de indrumare? Este ... (vezi toată discuția)
Solicitare documente in baza legii 196/2018 armandescu armandescu Buna ziua ! A-si dori sa stiu ce documente sunt obligat sa pun la dispozitie solicitantului in conditiile in care mi-au fost cerute aproape toate documentele ... (vezi toată discuția)