avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl fetiței mele nu plătește pensia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl fetiței mele nu plătește pensia de întreținere din rea-credință. Pot deschide proces penal pentru abandon de familie? Are condamnare cu suspendare și e în perioada de încercare, poate va plăti de frică

Buna ziua,as dori cateva sfaturi ,daca se poate si de la un avocat. Pe scurt am avut un proces de custodie si cu toate ca tatal fetitei ( 2 ani) a fost condamnat ptr consum de droguri de risc si complicitate la trafic de droguri de risc ni s a dat custodie comuna. El a fost condamnat la 2 ani 2 luni 20 zile cu suspendarea pedepsei martie 2017 avand si o perioada de incercare. Intrebarea 1- cand se termina perioada de incercare? Urmeaza sa legalizez hotararea procesului de custodie si sa cer pensia alimentara a fetitei. Procesul de custodie a fostintrodus pe data mai 2018 si ar trebui in momentul de fatza sa iau pensie din urma pe 11 luni. La procesul de custodie paratul nu a adus adeverinta de venit,spunand ca urmeaza niste cursuri ,dupa care se va angaja la cel ce a organizat acele cursuri,dar intre timp mai lucreaza pe taxi la un prieten ca sofer. Tot ce a spus in instanta au fost numai verbal,fara sa aduca document la ce firma lucreaza ca taximetrist sau la ce firma face acele cursuri,urmamd sa se angajeze acolo. Deci neavand nici un detaliu despre sursele sale de venit ,eu nu am pe ce cont de salariu sa i fac executarea silita a pensiei alimentare. Nu pot decat sa i fac plangere penala ptr abandon de familie,si tiand cont ca este inca in perioada de incercare ,poate imi va plati,dar nu cred ca mai mult de o luna,deci eu voi ramane cu cele 11 luni din urma neplatite. Macar cat mai este in perioada de incercare (paratul avand frica ca este in perioada de incercare si un nou proces penal va duce la efectuarea pedepsei) sa pot incasa pensia fetitei. Cum eu lucrez zilnic de la 9 -19,30 nu am cum sa ajung la procuratura . Eu stau in Bucuresti. Inrebarea 2-pot trimite printr o scrisoare recomandata cu comfirmare de primire o cerere scrisa de mine si semnata de mine ,care procuratura de sector, in care sa -l chem in judecata ptr abandon de familie? Pot sa cer sa -mi spuna unde lucreaza ,( in cadrul procesului de abandon de familie)ptr a avea unde sa cer pe viitor printr un executor judecatoresc plata pensiei? Pot sa cer ca judecarea abandonului de familie sa se faca in lipsa mea ptr ce eu lucrez de dimineata pana seara ? Ptr acest proces de abandonde famile pe langa cererea mea de chemare in judecata si hotatarea de la procesul de custodie( copie ) ce acte imi mai sant necesare? Imi cer mii de scuze ca am scris atat de mult,sant o mama singura,care imi cresc singura copilul, muncesc aproape zi lumina ptr fetita( cand sant la munca o las la o prietena de incredere)nu primesc pensie alimentara ptr fetita,in schimb tatal are drept de vizita,are drepturi dar de obligatii fuge. Multumesc ptr intelegere,zi buna va doresc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
stimata doamna,ptr ca va vad ca santeti o persoana inimoasa,dreapta,as dori sa va intreb ceva. am inteles ca atunci cand faci cererea penala catre primul procuror al parchetului de sector,pe langa cererea de chemare in judecata ptr abandon de familie,si copia sentintei definitiva si legalizata de la procesul de custodie,trebuie sa depui o dovada ca i-ai adus aminte paratului ca trebuie sa plateasca pensia alimentara,adica transcrierea unui sms de pe telefonul meu,,sau un email (aici exista o problema-eu mi am schimbat adresa de mail ,tocmai ca paratul sa nu- mi mai trimita emailuri si as putea trimite email de pe adresa de mail al mamei mele .dar nu stiu daca se ia in considerare acest lucru)
trebuie deci sa depun acea dovada ca l-am tras de maneca pe parat ,ca sa plateasca pensia alimentara? si daca el la sms imi raspunde ca va trimite din bani,dar nu se va tine de cuvant ce am facut cu asta,asta dovedeste ca a platit? cu scuzele de rigoare va mai intreb un lucru:pot primite cererea de chemare in judecata,+celelalte acte,,catre procuratura de sector, printr-un plic cu recomandare si comfirmare de primire (ptr ca eu cum am spus lucrez aproape zi lumina) si sa cer ca sa se judece in lipsa mea,iar nr de dosar si sentinta data sa-mi fie comunicate pe adresa de mail al mamei mele sau in scris la adresa mea de domiciliu? multumesc din suflet ptr raspunsuri,cu mii de multumiri si respect,seara buna va doresc.

Nu mai scrieti cu majuscule !
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu doamna, nu trebuie nici sa-l trageti de maneca pe cel care are "autoritate parinteasca comuna" cu dvs (cata bataie de joc din partea instantei), nici sa faceti vreo dovada ca ati facut-o!
Depuneti la dosarul penal:
1. plangerea in sine
2. hotararea in care se stabileste pensia
3. hotararea penala din care reiese ca trebuie sa comunice veniturile
4. hotararea de divort
5. copie dupa certificatul de nastere al copilului
6. dovada ca va aflati in partaj
7. orice corespondenta aveti, daca aveti, despre pensie
8. orice dovada aveti ca face venituri, chiar si martori, poze, inregistrari, imagini de pe facebook etc
9. orice dovada aveti ca face cheltuieli: poze de la nunti, botezuri, restaurante, concedii, poze de pe facebook etc
10. orice dovada ca are bunuri, de exemplu masina, telefon mobil cu abonament
Cu hotararea de pensie legalizata mergeti la cel mai apropiat executor judecatoresc unde completati cererea pe care v-o da pentru a declansa procedura executarii silite. Rugati executorul sa va informeze de indata ce identifica venituri si/sau bunuri ale preocupatului tata. Informatiile aflate de executor comunicati-le politiei.
Nu cedati "rugamintilor" de a va retrage plangerea, decat daca se plateste integral pensia! Orice retragere a plangerii faceti-o asistata de un avocat care sa se asigure ca sunteti aparata de promisiuni desarte.
Cereti de la politie in scris, cu nr de inregistrare, sa va comunice stadiul cercetarilor si sa va permita studiul dosarului (asta dupa 2-3 luni de la data depunerii plangerii).
Tineti legatura cu politistul care se ocupa de plangerea dvs.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
proastasatului, utilizator
sarutari de maini ,tot binele din lume vi-l doresc ,ati fost ptr mine "mana lui dumnezeu"
Dupa ce politistul va spune ca l-a audiat pe domnul tata cereti in scris sa studiati dosarul si sa faceti copii xerox, specifcand in cerere ca urmeaza sa platiti dvs xerocopierea. Procedand astfel, veti afla unde a declarat ca lucreaza sau daca a declarat ca nu lucreaza.
Incercati prin eforturi personale, vecini, prieteni, facebook sa aflati unde lucreaza, chiar si la negru. Identificati numele complet al firmei unde lucreaza si adresa firmei si faceti plangere ca lucreaza fara contract, daca aceasta e situatia.
Cu placere. Sper sa va fie de folos.
BUNA SEARA,NU POT DECAT SA MA ROG PTR SANATATEA D-VOASTRA,MAI RAR OAMENI CA D-VOASTRA,CARE SAR IN AJUTORUL SEMENILOR,SANTETI UN INGER IN ACEASTA LUME PLINA DE RAUTATI,MULTAM PTR TOATE SFETURILE DATE,IMI VOR FI DE UN REAL AJUTOR,DOAMNE AJUTA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere actiune neplata pensie alimentara anissia anissia Buna ziua, sunt divortata din luna februarie 2015 la notar, avem custodie comuna cu domiciliul copilului la mine. Pana acum el nu a platit decat 2 luni de ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie minor Navalici madalina Navalici madalina Buna ziua.am fost maritata in judetul teleorman si din casnicie a rezultat o fetita care acum are 4 ani si jumatate...eu sunt din galati...dupa divort in 2017 ... (vezi toată discuția)