avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Concesionare uscatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Concesionare uscatorie

Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei direct afectati.
Nu ma pricep insa la intocmirea contractului de concesiune. Ma poate ajuta cineva cu un model care sa trateze efectiv aceasta problema? Modele orientative nu le prea inteleg , parca sunt prea pline de termeni juridici.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lochness , utilizator 09:12, 24 Noiembrie 2009
1. Intrebarea Dv a fost in legatura cu schimbarea destinatiei spatiului, uscatoria in speta. Interpretarea cu peretii comuni e o inventie. In lege scrie de vecinii afectati. Ca sa va dau un exemplu oarecare, Dv. inchiriati uscatoria si vreti sa faceti acolo un coafor....bun! In ce masura sunt afectati vecinii perete in perete cu coaforul mai mult decat cei de pe palier, care nu au pereti comuni cu coaforul? Problema "afectarii" are un inteles mai larg in care intra si deranjul de pe palier.

2. Contractul de inchiriere pe care il are persoana de la parter ar trebui sa va fie accesibil, il cereti la presedintele asociatiei, deoarece in acea uscatorie se afla si o "bucatica" din cota-parte indiviza a Dv. pe care conducerea asociatiei a fost aleasa sa v-o administreze. Chiar daca Dv. ati cumparat apartamentul ulterior inchirierii acelei uscatorii, aveti dreptul in orice moment sa stiti cum va este administrata cota-parte indiviza din actul Dv. de proprietate, in totalitate sau partial (cum e cazul cu uscatoria de la parter).
Pentru acest contract de inchiriere persoana in cauza trebuie sa plateasca o chirie.

3. Ea are drept de folosinta, la fel cu oricare din proprietarii scarii, a uscatoriei de la etajul 4 deoarece asa cum Dv. aveti o cota-parte indiviza la uscatoria de la parter (pentru care asociatia ia o suma drept chirie si in beneficiul Dv.), asa si ea are o cota-parte indiviza in uscatoria de la et 4, alaturi de Dv. si de toti proprietarii scarii.

Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Cred ca sunt lamurit pe deplin in ceea ce priveste concesionarea uscatoriei.
Persoana in cauza refuza sa prezinte contractul iar presedintele nu are copie. Chiria de care vorbiti s-a materializat in zugravirea scarii si montarea interfonului. Totusi, eu as vrea sa recuperez cota- partea indiviza din uscatoria de la parter. Cum se poate proceda (daca se poate)? In instanta?
1. Cerere scrisa catre presedintele asociatiei de proprietari in care cereti accesul la contractul de inchiriere.
2. Contestarea in instanta a inchirierii sau a conditiilor din contract.
............................
Mai reveniti dupa ce va lamuriti cu punctul 1.
E un subiect foarte interesant. S-au facut multe, mult prea multe abuzuri si proprietarii nu-si cunosc drepturile, nu si le cer in mod corect, uneori chiar se exagereaza, una peste alta devalmasia detinerii unei proprietati comune date pe mana unor incompetenti (asa au fost vremurile) sau a unor abuzivi de toate spetele a creat o "valmaseala" ingrozitoare in administrarea acestei proprietati comune in folosul tuturor proprietarilor....si s-a ajuns ca unii sa stoarca la maxim din bunul altuia....si pe urma ajung de dau vina pe guvern si parlament ca nea Vasile a pus mana pe uscatoria de la parter si nu-i mai da drumu'.
Tocmai din acest motiv m-am adresat acestui forum. Nu vreau nici sa abuzez dar nici sa fiu abuzat. Cred ca in 80% din asociatiile din aceasta tara exista un administrator, presedinte sau locatar care isi imagineaza ca este un fel "baron local " peste proprietatile celorlalti.
O sa revin cu informatii . Va multumesc pentru raspunsurile promte si la subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun ContSters122621 ContSters122621 La parterul blocului in care locuiesc exista o uscatorie, 2 apartamente si 2 garsoniere. Proprietarul garsonierei care are un perete comun cu uscatoria a vrut ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari cruceru1981 cruceru1981 Locuiesc intro garsoniera la etajul 4 avand in capatul culoarului comun o uscatorie si un balcon inchis. M-ar interesa urmatorul aspect : 1. eu ca ... (vezi toată discuția)