Sunt inculpat într-un dosar penal pentru înșelăciune și am convenit cu partea vătămată să îi dau banii în rate. Problema e că am restituit o mare parte din sumă dar nu mai vrea să își retragă plângerea. Ce risc să mi se întâmple?
buna ziua, sunt inculpat intr un dosar penal pt inselaciune.. dosarul inca se afla in sectia de politie nu a ajuns pe masa judecatorilor... problema e in felul urmator, inca din prima zi de audiere am decis de comun acord cu partea vatamata ca in data de 10 a fiecarei luni sa i dau o anumita suma de bani, in acest timp i am inapoiat suma de 30.000 lei dintr un total de 42.000, urmand ca in momentul in care toata suma e restituita partea vatamata sa isi retraga plangerea penala, acum partea vatamata nu mai vrea acest lucru si a decis ca instanta trebuie sa faca dreptate in acest caz... imi poate spune cineva va rog ce risc sa se intample ? Multumesc anticipat.
Este normal ca cel inselat sa nu-si retraga plangerea pana la restituirea completa a pagubei.
Inca este bine ca nu va obliga sa-i platiti dobanzi pe suma.
Deci va trebui sa mergeti impreuna la notar si sa semnati un angajament de plata.
Tot impreuna, cu angajamentul semnat si legalizat va prezentati la procurorul care instruieste cazul si prezentati situatia.
Acesta va putea astfel hotara daca avanseaza dosarul in instanta sau nu!!!
Daca nu aveti antecedente puteti scapa.
I am propus asta si eu si subcomisarul care se ocupa de caz.. nu vrea sub nicio forma.. tot ce vrea e sa mearga dosaru in instanta...!! Cand am fost audiati cu o luna in urma a declarat ca vom merge la notar si imi voi lua angajamentul de ai restitui suma in X timp... acum nu mai vrea..si nu mi se pare normal din moment ce i am restituit 30.000 din suma si ne am inteles de la inceput in fata politiei.
Deci ati lasat sa treaca o luna fara sa treceti pe la notar sa faceti actele?!?
Imediat dupa audiere trebuia sa mergeti la notar.
In astfel de situatii nu trebuie lasata sa treaca o ora, nu zile, nici luni!!!
Nu uitati ca dvs ati inselat, deci azi, dvs aveti interesul sa rezolvati situatia, sa stingeti incendiul creeat de catre dvs.
Raspunsul pagubitului este clar: Ori platesti, ori iti asumi propriile acte frauduloase!!!
Simpla curiozitate, cat timp a trecut intre momentul in care dvs ati incasat fraudulos banii pagubitului si data de azi?!?
Ar trebui sa intelegeti ca dupa ce ati faptuit inselaciunea si dupa ce ati recunoscut-o in fata autoritatilor orice tergiversare poate fi interpretata ca fiind o tentativa de sustragere in fata responsabilitatilor din partea dvs.
Pt 12.000Ron faceti un credit si scapati de probleme, nu lasati sa se invenineze situatia.
Dvs nu intelegeti o chestie, inca din PRIMA ZI de audiere eu si partea vatamata am fost de comun acord si fara niciun fel de problema sa i dau lunar o suma de bani, scrie negru pe alb in declaratii ca este TOTAL de acord si ca asa vom proceda... si acum pur si simplu s a schimbat intelegerea... eu mi am asumat tot si am fost total de acord amandoi in fata politistului.... Am respectat fiecare termen de plata, ba mai mult i am dat si o masina doar sa ramana o suma cat mai mica de innapoiat. Referitor la curiozitatea dvs, au trecut 3 luni de la momentul intelegerii. Legat de notar, am fost amandoi de acord sa se intample asta, si in momentul in care a trebuit sa facem actele la notar nu a mai fost de acord si mi a spus ca vrea ca dosarul sa mearga in instanta.