poti cereunui salariat (care lucreaza pe santier cu contract individual de munca ) , sa nu demisioneze pana la terminarea lucrarii cu care l-a insarcinat angajatorul?
iar daca face asta sa despagubeasca angajatorul?
Nu ai baza legala pentru asta.
In schimb, exista o alta metoda ca sa-l tii pana vrei, respectiv sa "amani" pana la finalizarea proiectului plata unui anumit procent (3-5%) din salariu. De exemplu, daca salariul lui este 400$ pe luna, ii dai lunar 375$ si restul ii pui intr-un cont si-i dai la sfarsit. Evident, pui asta intr-un act aditional. Daca intr-adevar nu vrea sa plece de la tine, va accepta si-si va lua la sfarsit toti banii.
citeam contradictoriul care s-a creat ...
mie, daca ar fi sa-mi exprim parerea mi se pare un abuz. dar aspectul care l-a impins pe seful meu sa-mi ceara acest act aditional a fost ca in timpul a doua lucrari importante pt firma un sfert din salariatii de pe santier l-au parasit lasandu-l " cu fundul in balta", imi scuzati expresia.
si va intreb : ce au facut ei , nu este tot un abuz?
ba mai mult decat atat vreau sa va spun ca astazi am cerut sfatul unui magistrat in sensul daca incheierea unui astfel de aditional prin care salariatul este de acord sa nu demisioneze pana la incheierea lucrarii care i-a fost desemnata, si mi-a raspuns ca este perfect valabil. motivand ca atata timp cat el semneaza , isi da acordul de vointa si....este legal.
ce spuneti de asta?