avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poti cere unui salariat asa ceva?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poti cere unui salariat asa ceva?

poti cereunui salariat (care lucreaza pe santier cu contract individual de munca ) , sa nu demisioneze pana la terminarea lucrarii cu care l-a insarcinat angajatorul?
iar daca face asta sa despagubeasca angajatorul?
Parerea mea. Daca acest Act Aditional, ( in care este mentionata clauza respectiva ) este inregistrat si la ITM cred ca este perfect valabil. Multi isi pun problema moralitatii actului.
Dar,ca mai exista si un dar, cred eu, ca daca acesta clauza a actului aditional nu este temeinic documentata si prezentata orice avocat al salariatului, o poate spulbera. Multi patroni si administratori, cad in plasa intocmirii unor acte in domeniul muncii, superficiale( contracte de munca, clauze, fisa postului s.a.) si apoi 20 de avocati cauta sa le indrepte greselile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele clauzei de confidentialitate/neconcurenta in cazul demisiei andrei_o andrei_o Sunt reprezentant vanzari in cadrul unei firme. Acum 2 ani am semnat un act aditional la CIM cu o clauza care preciza ca pe perioada derularii contractului nu ... (vezi toată discuția)
In legatura cu demisia Marian_akc Marian_akc Cum aflu daca mi s a aprobat demisia.Din cate stiu nu prea vrea patronul sa o aprobe.Ce este de facut? (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate iolandaroca iolandaroca Am un prieten care sa afla intr-o situatie mai mult decat delicata: Dupa ce a lucrat 5 anu intr-o firma mica s-a decis sa isi faca propria firma si a tracut ... (vezi toată discuția)