...aspectul care l-a impins pe seful meu sa-mi ceara acest act aditional a fost ca in timpul a doua lucrari importante pt firma un sfert din salariatii de pe santier l-au parasit lasandu-l " cu fundul in balta", imi scuzati expresia....
Patronatele se chinuie de ani buni sa diminueze drepturile salariatilor si sa-i poata da mai usor afara, si vine un patron care vrea sa "lege de glie" salariati-personal de executie, ca pe vremuri ce speram sa fie apuse. Legarea de CIM se poate face numai prin clauze ( de loialitate, confidentialitate s.a.-numarul clauzelor este nelimitativ) care ori in contract, ori in Fisa Postului sunt temeinic detaliate ( termene, bani, sarcini s.a.). Pe piata muncii totdeauna se gaseste un salariat in munca de executie mai bun decat cel avut.
Daca s-a facut greseala ca acest salariat sa fie angajat numai cu functie de executie dar acesta, avea si functie de coordonator lucrare, stiind tot ce s-a facut la acea lucrare ( materiale, elemente de rezistenta, tehnologii aplicate s.a.) acuma este dreptul lui sa-I spuna patronului "
slahor m-ai angajat, salahor e dreptul meu sa plec".