avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari are dreptul de a hotărî ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari are dreptul de a hotărî asupra proprietății private?

Buna ziua,
Suntem membri unei asociatii de proprietari si ne-am trezit cu un afis din partea administratorului care ne informeaza ca "s-a decis" in cadrul unui consiliu (la care participa oricum doar clica dansilor) sa fie schimbate toate apometrele din bloc deoarece cele existente ar fi"uzate", iar cei care nu vor fi de acord vor plati niste sume calculate de dansii.
Va rog sa ne ajutati cu cateva sfaturi deoarece nu credem ca aceasta situatie este legala din urmatoarele motive:
-apometrele pe care le avem montate sunt legale, verificate cf legii iar cei care nu au apometre si-au asumat oricum plata consumului impus;
- decizia de inlocuire a acestora pe proprietatile personale ar trebui sa fie la latitudinea fiecarui proprietar dupa propriile calcule;
- negocierea cu firma de apometre sau selectia de oferte nu a fost transparenta;
-pentru achitarea avansului acestei lucrari au fost retrasi din fondul de rulment ai asociatiei bani la discretia exclusiva a administratorului.
- nu am fost consultati individual asupra acestei propuneri(unii locatari lipsesc din tara si sunt pusi in fata acestei situatii la intoarcere), iar abia dupa consultare , in functie de feedback sa se ia masuri sau nu spre aceasta inlocuire:
Va rugam sa ne sfatuiti ce putem face sa stopam acest abuz, care de altfel, nu este singular.
Unde putem face reclamatie pentru eventuale controale contabile sau de alta natura?
Va multimim,
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 23:08, 14 Iunie 2019
@marshanna,
Incearca sfaturi in limba romana, este mai bine.... Nu vreau sa te pun la incercare, adica nu vreau sa ma pun cu ambitia unui necunoscut. Ceva constructiv nu ai face, dar o trimitere la Costinesti poti sa faci. Bravo domnule!
Referitor la costul unei recomandate, ca este 5, 6, ori 8 lei, nu trebuie sa o suporte destinatarul- daca citesti mai bine Legea, ci intra in costurile administrative al asociatiei. Trimiti 150 de recomandate x 8 lei/buc., iaca ai puso de 1.200 lei pe cheltuieli administrative. Cand apare lista de plata, jumatate +1 dintre prorietarii de buna credinta vor sari in sus.... Ei, asta-i Legea. Pe domnii guvernanti ii doare la basca de aceasta cheltuiala. Nu era mai bine sa se spuna: AG ale membrilor se vor convoca prin avizier la fiecare scara, iar anuntul /convocatorul va fi postat si in presa locala..., zic si eu, poate mai sunt si alte metode (SMS-uri, email, WhatsApp). Oricum de prezentat la AG nu se prezinta, nici daca le promiti cate 1 kg de zahar, 1 l de ulei si o galeata (sau poate doar atunci).
In fine, faza cu fraierii, da, mai invatam cate ceva - ca sunt de mai multe feluri - fraierii nostri, fraierii lor/ai vostri, da? Ziceam ca nu este normal sa vorbim asa, poate ati exagerat si dvs. sau poate am inteles eu gresit - nu m-am gandit la altceva..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimati domni / doamne , imi pare rau ca s a ajuns aici cu acele trimiteri si altele , va rog frumos , haideti sa ne ajutam fiecare cu ce stie , cu un sfat , cu o parere - exclus : trimiteri si jigniri , este si vina noastra cand aceasta lege a fost in dezbatere ca nu am venit cu sa zic , o parere .
Acum , buna , rea cum este , trebuie sa o aplicam ca ne convine sau nu si daca cineva nu se implica macar cand sunt acele adunari generale sa participe , sa plateasca
O zi buna va doresc
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru Marsh si nu mai stiu cum
Eu te sfatuiesc sa renunti la "sfaturile" tale pretioase. Esti ridicol.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
Radutz, utilizator

marshanna vorbiti aiurea.........................
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
Epuree, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator cu practici abuzive sevastia sevastia În urma refuzului de a-mi introduce-n apartament surse suplimentare de radiaţii electromagnetice, prin apometrele cu unde radio impuse de asociaţie fără a ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament ... Cojocaru mihai Cojocaru mihai În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament cu unele cu radiocitire wireless (asa dorește presedintele ). Specific: la prima ... (vezi toată discuția)