avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dată amendă circulație greșită
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dată amendă circulație greșită

Buna seara și mă scuzați de deranj. Cu câteva zile în urmă pe data de 8.04.2019 am fost depistat de radar cu o anumită viteză dar procesul verbal are data de 6.04. 2019, adică sâmbătă. Menționez că poliția rutieră nu are nici-o înregistrare video cu mine circulând pe data de 6 la aceea oră , fiind în acel moment acasă. Vreau să depun o plângere împotriva acestui proces verbal invocând faptul că data ,ora și locul săvârșirii infracțiunii fiind total eronate și nulitatea absolută a acestui proces verbal. Vreau un sfat de la dumneavoastră și dacă în calitate de avocat v- ați mai întâlnit cu astfel de probleme și rezolvate în favoarea petentului
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:07, 12 Aprilie 2019
Nu am spus ca nu merge, însă e un caz de nulitate relativa și e o hotărârea ICCJ din 2007 care stabilește ca în astfel de cazuri nulitatea actului se poate stabili doar dacă petentul (dvs) dovediți ca vi s-a produs o vătămare prin acea greșeală. Adică v-a pus în imposibilitatea juridica de a va apăra. O astfel de greșeală ar fi în opinia mea scurtarea intervalului legal de 15 zile prevazut de lege, la 13. Vi se micșorează intervalul de timp pentru a va apăra. Mai ales ca data e trecuta greșit de 2 ori. Nu știu dacă asa va gândi și judecătorul, în general, dacă fapta în sine este dovedita fără dubii, tinde sa respingă contestația. O greșeală la care ICCJ a hotărât deja ca se poate anula un PV de contravenție este descrierea insuficienta a locului faptei, pentru ca petentul nu poate sa probeze ceva în favoarea sa, dacă agentul constatator, de exemplu, trece localitatea, dar nu trece numele străzii și scrie ca a oprit în zona de oprire interzisa. Eu ca petent nu pot sa ma apar și sa dovedesc faptul ca pe strada X nu e nici o astfel de zona, dacă ea nici măcar nu e menționată în PV.


Vă mulțumesc pentru sfat și chiar o să-l iau un considerare. Ce am de pierdut ?
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator


Marian 1973 a scris:

Ce am de pierdut ?

Nu știu, cred ca ne orientam în viata după niște priorități. Puteți citi și postul utilizatorului @szalac, trecut de prima etapă a unui caz asemănător, dar care a avut niște condiții mai favorabile de a câștiga fondul.
Atacati pv.

In plangere NU scrieti ca in data de ati condus auto cu nr......s.a.m.d.
Fara descrierea faptei in fapt.

Solicitati ceva de genul:

Onorata Instanta,

subsemnatul.....in contradictoriu cu......

depun prezenta plangere impotriva procesului verbal nr. seria..... din data de......

Consider procesul verbal neintemeiat si solicit Intimatei sa prezinte in Instanta urmatoarele probe:

1. Proba video/foto din data de 06.04.2019, ora...., din care sa reeasa ca subsemnatul a condus auto cu nr..., cu viteza....

NU indicati ca locul, ora, data sunt eronat indicate.

Acest aspect trebuie sa il stabileasca instanta.

De fapt, ideea este ca in momentul cand politia va prezenta probele cu data de 08.04.2019, Dvs ve-ti spune ca acea proba este pentru o alta incalcare si nu are legatura cauzala cu speta dvs.

In dependenta de ce va raspunde politia in intampinare, se va alege si modul de aparare.

2. Ca si vatamare grava, Dvs nu beneficiati de acele 15 zile de plata a amenzii la jumatate din minimul prevazut, deoarece NU este clar din ce data decurg acele 15 zile.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
Grosu Anatolie, utilizator
Si daca politia raspunde in intimpinare ca este o greseala de redactare a PV de contraventie si ca agentul constatator a completat acel PV in data de 8.04 fapt dovedit de:
1. pe 6 nu a fost de serviciu ...etc.
2. raportul pentru ziua de 8 consemneaza intocmirea PV de contraventie seria, numarul ...
3. exista pe filmare in clar numarul masinii, la ora mentionata in PV de contraventie....
4. exista inregistrarea cu viteza consemnata in PV de contraventie, pentru masina cu nr......la ora X
?
Cam pica chestia cu sa ne facem ca s-a intimplat pe 6 (nu tin cu ursul).
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda radar - contestatie la judecatoria necompetenta szalac szalac Buna ziua, Am primit o amenda pentru nerespectarea vitezei intro localitate din jud. Bihor (Urvind). Am fost oprit la fata locului si mi sa inmanat PV de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie- locul Adrian9618 Adrian9618 Buna ziua! Se poate cere anularea unui proces verbal in conditiile in care la rubrica privind locul savarsirii contraventiei agentul constatator a notat doar ... (vezi toată discuția)
Buna seara, as avea nevoie si eu de o informatie. descrierea ... mariustz mariustz Buna seara, As avea nevoie si eu de o informatie. Descrierea faptei intr-un proces verbal nu trebuie sa contina si localitatea unde s-a savarsit ... (vezi toată discuția)