avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dată amendă circulație greșită
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dată amendă circulație greșită

Buna seara și mă scuzați de deranj. Cu câteva zile în urmă pe data de 8.04.2019 am fost depistat de radar cu o anumită viteză dar procesul verbal are data de 6.04. 2019, adică sâmbătă. Menționez că poliția rutieră nu are nici-o înregistrare video cu mine circulând pe data de 6 la aceea oră , fiind în acel moment acasă. Vreau să depun o plângere împotriva acestui proces verbal invocând faptul că data ,ora și locul săvârșirii infracțiunii fiind total eronate și nulitatea absolută a acestui proces verbal. Vreau un sfat de la dumneavoastră și dacă în calitate de avocat v- ați mai întâlnit cu astfel de probleme și rezolvate în favoarea petentului
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 09:07, 12 Aprilie 2019
Nu e chiar asa, altfel dl. Anatolie nu va indica o posibilitate ce a avut cistig de cauza, in unele instante. Pe urs il apara juristul IPJ, care poate sa "rateze" (sa nu cunoasca, desi ma indoiesc) unele decizii ICCJ. Judecatorul nu va scoate din palarie argumentatia care sa va contrazica in locul juristului, nu va pomeni el de deciziile ICCJ.

Sanse de cistig aveti sigur, daca probele politiei sunt facute la fel precum completarea PV. Ele se depun prin intimpinare si vi se comunica in copie. Aveti dreptul sa cereti asa ceva (inregistrarea video a faptei si dovada omologarii si verificarii metrologice in termen a aparatului radar) ce sunt obligatorii si le puteti solicita in plingere datorita art. 121 alin 2 din HG1391/2006.

Cine stie , poate nu vi se vede numarul masinii, nu au verificarea metrologica legala in termen.
Temei legal : NML-021-05

Prin raspiunsul la intimpinare si la infatisare in fata instantei, va puteti sustine argumentat apararea, daca politia a gresit si aici.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar - contestatie la judecatoria necompetenta szalac szalac Buna ziua, Am primit o amenda pentru nerespectarea vitezei intro localitate din jud. Bihor (Urvind). Am fost oprit la fata locului si mi sa inmanat PV de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie- locul Adrian9618 Adrian9618 Buna ziua! Se poate cere anularea unui proces verbal in conditiile in care la rubrica privind locul savarsirii contraventiei agentul constatator a notat doar ... (vezi toată discuția)
Buna seara, as avea nevoie si eu de o informatie. descrierea ... mariustz mariustz Buna seara, As avea nevoie si eu de o informatie. Descrierea faptei intr-un proces verbal nu trebuie sa contina si localitatea unde s-a savarsit ... (vezi toată discuția)