avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o problemă cu conducerea de la grădinița unde ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o problemă cu conducerea de la grădinița unde învață fetița: refuză să-mi ofere informații, documente, contractul de studii și fotografii. Pot face plângere penală împotriva lor?

Hristos a înviat. Am o problemă cu grădinița unde învață fetița noastră. Deoarece mama copilului mi-a refuzat să îmi ofere informații , documente , contractul de studii și fotografii . Am solicitat grădiniței aceste lucruri iar dansi au refuzat , pe motiv că nu eu sunt titularul contractului, ma luat cu protecția datelor personale ,date confidențiale și să le aduc o hotărâre definitivă. Doar îmi transmitea că fata este ok. Am fost și la grădinița să îmi prezinte dosarul dar nu au dorit. Cu școala la fel,fetița noastră incepe clasa 0 acum in septembrie, doar că mama copilului a inscris-o fara să îmi spună iar directoarea școlii mi-a refuzat să îmi ofere alte detalii și informații, mi-a spus sa vin cu o hotărâre definitivă.am aflat din alte surse unde este înscrisă, nu știu pe ce baza legala a inscris-o dacă dânsa nu mi-a cerut un document s-au acordul, plus ma mințit că o înscrie la o școală din sectorul 6 unde are domiciliul și fata este înscrisă în sectorul 2. Așa a procedat și cu grădinița. Precizez că nu sunt decăzut din drepturi. Avem o hotărâre prin ordonanța președințială cu program de vizita și pensie alimentara care e provizorie până la soluționarea dosarului care se afla pe rol.
A doua întrebare ar fi, cum se calculează săptămână para deoarece avem divergente, mama copilului ia în considerare săptămână para din lună iar eu o iau ce-a anuală. În ordonata președințială prevede doar in fiecare Duminica din săptămână pară.

A treia întrebare ar fi despre corespondenta cu minorul, dânsa mă obligă să sun doar in timpul programului de vizita, dacă doresc sa vb cu fata pe videocall îmi refuză. Acum ma bocat pe mess și WhatsApp. Procedează corect???? Deoarece văd că fata este alienată.
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 01:18, 1 Mai 2019
Nu va mai agitați. Nu are sens, nu obțineți nimic.
ATI spus adevărul copilului referitor la casa.
Cereți în procesul de fond sa se menționeze clar în sentința ca mama sa ca ofere săptămânal informații și poze.
Im rest nu aveți ce face însă, asa cum zice și Martonze cât timp sunteți plecat din tara nu are rost sa va zbateri pentru un program pe care nu îl puteți respecta.
Îmi cer scuze, dar ce program am? 8 ore în duminica para? Nu știu ce sa zic cu adevărat, nu contează ce program voi avea, ca va fi o zi sau trei. O ora sau 8ore, nu îmi este greu sa vin în tara o data la doua săptămâni. Era frumos dacă eu cu doamna ne înțelegeam pe un program, iam cerut acest lucru de vreo 4 ori, iam zis ca doresc sa ma înțeleg în orice privința, dar dansa a zis ca nu negociază cu mine. Doresc sa se termine o data acest balamuc și poate mama copilului va înțelege într-un final ca avem același drepturi. Nu unu e muma și celălalt ciuma!!! Și sa fiu lângă fetiță. Sa vad acum ce program ne va da. Voi cere ce mi-ați spus dv. Dar nu este corect dacă celalalt părinte lucrează în afara tari, sa beneficieze de alt program. Asta ar însemna să îl fac eu, sa cer eu programul x, deoarece lucrez în tara x, am concediul în luna x, pot sa vin lunar pe data și stau pana pe data x. De paste și de Crăciun. De ziua fetitei și de ziua mea.. Ar fi ok asa.. Dar când voi reveni în tara definitiv și asta ar fi cam la anu.. Trebuie sa fac alta acțiune cu un alt program, alți bani și alt timp pierdut... Eu mi-aș dori enorm sa ma oblige mama copilului sa îmi respect programul de vizita. Dar nu va face acest lucru niciodată, o cunosc foarte bine. Frumos ar fi fost sa comunicam și sa ne intelegem, uite săptămâna asta ai program de vizita de vineri pana duminica, dar o ei sâmbăta și o aduci duminică. Sau eu lucrez vineri și sâmbătă și nu pot sa respect acest program săptămâna asta, dar duminică pot veni sa o scot în oraș, la un teatru, parc. Etc... Sau dansa sa zică în acest Weekend nu pot veni cu fata dar săptămâna cealaltă vei sta sigur cu ea.. Etc.. Ar fi fost foarte simplu dacă ar fi fost comunicare.. Credeți că mi-e îmi convine sa oblig mama sa aducă fata că am programul x.?? Nu îmi convine deoarece sunt om și am un suflet. Un copil are un program de masa, de somn, de învățat, un program școlar, poate are cursuri de înot, balet, karate, in weekend. POATE MAMA ARE UN ALT PROGRAM LA LOCUL DE MUNCA, diferit de al meu... Cineva spunea ca în prezenta mamei și în locuri publice sa am program cu copilu. Nu zic ca nu as fi de acord, dar legăturile personale le am cu copilul meu, nu cu mama. Și nu o cunoașteți pe doamna. Iar în locurile publice, ok te duci în parc, cinema, zoo, moll, etc. Dar fata trebuie sa mai doarmă, sa mănânce, sa facă baie, sa învețe dacă are de învățat. Dacă ar fi un program de o zi, ok. Dacă am de vineri pana duminica cu găzduire la domiciliu meu ce fac? O iau și pe mama la mine? Sau fac naveta de vineri pana duminica, și stam afara pe timp de ploaie și frig?


When a scris:

Nu va mai agitați. Nu are sens, nu obțineți nimic.
ATI spus adevărul copilului referitor la casa.
Cereți în procesul de fond sa se menționeze clar în sentința ca mama sa ca ofere săptămânal informații și poze.
Im rest nu aveți ce face însă, asa cum zice și Martonze cât timp sunteți plecat din tara nu are rost sa va zbateri pentru un program pe care nu îl puteți respecta.

Eu va înțeleg perfect însă nu veți găsi alt ajutor, nu în România.
Da, ar fi perfect normal ca lucrurile sa se întâmple după cum povestiți însă nu e cazul. Fosta partenera nu pare sa aibă pentru copil dragostea materna pe care o înțelegem noi. Trece prin viata ca rata prin apa. Însă lamentările nu ajuta sau dacă mai mulți străini pe un forum va dau dreptate tot nu ajuta.
Orientați-va spre copil nu spre suferință dumneavoastră. V-ați ales singur partenera însă copilul nu și-a ales părinții.
Ea locuiește zilnic cu o femeie care nu știe sau nu poate sa o iubească iar părintele care da o îndrăgește nu i se permite sa o vadă. În timp ce alți copii de vârstă ei sunt iubiți ea trebuie sa creadă ca egoismul mamei este dragoste.
Și toată aceasta drama va trebui sa o îndulciti dumneavoastră. Chiar dacă 9 vedeți 5 minute pe luna e suficient sa ii spuneți ca o iubiți, ca sunteți acolo pentru ea, ca o așteptați acum și mereu. Și asta va face o mare diferență pentru ea.
Pe asta sa va axați. Fosta soție, ce face, ce nu face, cu contează, nu exista. 5 minute, de atât aveți nevoie sa va salvați copilul.
Mulțumesc frumos..cu aceste cuvinte mi-ați atins sufletul. Adevărat că doar 5 min sunt suficiente să ii spun ce simt. Și i-am spus aceste lucruri pe 21 aprilie când am văzut-o. Și așa voi face mereu . Doresc și la tel să-i spun aceste lucruri, dar sunt ghionist. Facebook blocat, WhatsApp blocat nici o șansă videocall și am solicitat acest lucru. La tel nu știu dacă mama ii face semne ,sau ii zice altceva... Am sunat o într-o duminică , bună seara, bună seara. Doresc sa vb cu fata, și o strigă .. îi spune într-un alt ton.. vino sa vb cu tactu că iar cheamă poliția... Așa se vb cu un copil de 6 ani.. bagi frica in el...dar ce sa mai zic... Cu Dumnezeu înainte.. va fi bine așa simt eu..fata va crește și nu va mai fi controlată, va lua singura decizii..

cand raspundeti, apasati pe raspunde, nu pe citeaza!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
gi-jane2, moderator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ii este ușor copilului. Vor fi momente în care va va uri pentru ca va avea scandaluri în casa, va suporta nervii mamei iar dacă va începe sa semene cu dumneavoastră va fi și mai rău pentru ea.
Are nevoie sa ii arătați ce înseamnă dragostea adevărată chiar dacă pe moment nu va da impresia.
Cu cât va agitați mai mult cu atât fosta soție are satisfacție și se va încăpățâna mai mult sa facă rău copilului.
Sunați la 2-3 zile sa întrebați de copil. Nu vi se răspunde, nu aveți vesti despre ea dați un sms politicos. Sa aveți mereu dovezi ca ati fost calm, civilizat și ca sunteți împiedicat sa relaționate cu copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna anissia anissia Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca tatal vine sa ia copilul la el pentru 2 zile , nu ar trebui sa imi spuna si adresa la care va locui cu copilul? Sunt ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate copil minor loredanamaria loredanamaria Buna ziua.ajutati-ma va rog.Problema mea este urmatoarea.Sunt mama unei fetite de 12 ani,sunt despartita si fetita mi-a fost incredintata mie.Locuim in Italia ... (vezi toată discuția)
Cum procedam cu programul de vizitare a minorului? AniOevet AniOevet Buna ziua, vin si eu cu cateva intrebari la care sper sa va ajutati sa gasesc raspuns. Am terminat divortul in decembrie 2014, programul de vizitare este ... (vezi toată discuția)