avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să dezbat moștenirea după tata, însă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să dezbat moștenirea după tata, însă există două fete care în acte apar ca fiind ale lui pentru că mama, căsătorită fiind cu el, le-a făcut cu alt bărbat. Au ele dreptul la moștenirea tatălui meu?

Buna ziua!Vreau sa dezbat moștenirea intre 2 frati legali ai tatălui meu...însă ce ma intereseaza e: tata e divorțat legal din 2015 de mama,însă ea a plecat din 2007...refacandu-si viața...ea cu concubinul ei are 2 fete ,acele 2 fete poarta numele de familie a tatalui meu care legitim nu este tatăl fetelor... in hotararea de divorț mama recunoaște ca nu sunt tatal fetelor si ca concubinul se ocupa de creșterea lor...ma pot afecta la moștenire?au dreptul la moștenirea tatalui meu daca ele le poartă numele dar care legal nu sunt ale lui?Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
7 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ea a dovedit ca cele 2 fete sunt ale concubinul in instanță. Pe baza acestui act de divorț se pot înlătura cele 2 fete sau nu sunt suficiente dovezile din hotărârea de divorț?

in discutie nu a fost decat divortul, nu si paternitatea copiilor. Copii, in acte, tot ale tatalui dvs au ramas. Trebuie tagaduita paternitatea.
V-am zis, puteti sa va incercati norocul si fara, poate va iese.
Incepeti procedura notariala si ca si copii va declarati doar voi, baietii.. vedeti ce iese.
Copiii aia nu or sa vina sa va atace certificatul de mostenitor niciodata, daca il veti obtine.
Si martori daca aduceti si tot.. si sub juramant.. tatal dvs nu v-a avut decat pe voi, nu mintiti cu nimic. Tatal dvs nu a recunoscut acei copii si nici nu sunt ai lui, doar ca prin lege, se prezuma ca fiind casatoriti inca, sunt ai lui.
Daca se va afla ca mai are legal e 2 copii, sunttei acoperiti in declaratii de acea hotarare de divort, prin car ecei doi soti declara amandoi ca acei copii nu sunt comuni.
Cu putin noroc, scapati cand veti dezbate succesiunea de procesul de tagada, mai ales ca nu vor vi bunuri comune alea parintilor in discutie.
Sa ne tineti la curent.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara !Am revenit cu o altă problemă referitoare la moștenire!În anexa 23 si 24 cei de la primărie spun ca apar si cele 2 fete iar daca declar ca sunt doar eu cu fratele meu imi spun ca fac ceva ce nu mi-aș dori si ca voi ajunge prin alte părți decat unde mi-as dori!După divorț tata a luat-o pe mama in spatiu si ca domiciliu figurează la casa tatălui meu împreună cu cele 2 fete,desi nu vad legatura ...menționez ca e divorțat in 2015 legal si casa e ca mostenire de la părinți tatălui meu...nu e împreună cu mama locuința!Ce ma sfătuiți și cum sa procedez legal avand in vedere si declaratia ei din divorț!Mulțumesc
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util

gi-jane2 a scris:

Ea a dovedit ca cele 2 fete sunt ale concubinul in instanță. Pe baza acestui act de divorț se pot înlătura cele 2 fete sau nu sunt suficiente dovezile din hotărârea de divorț?

in discutie nu a fost decat divortul, nu si paternitatea copiilor. Copii, in acte, tot ale tatalui dvs au ramas. Trebuie tagaduita paternitatea.
V-am zis, puteti sa va incercati norocul si fara, poate va iese.
Incepeti procedura notariala si ca si copii va declarati doar voi, baietii.. vedeti ce iese.
Copiii aia nu or sa vina sa va atace certificatul de mostenitor niciodata, daca il veti obtine.
Si martori daca aduceti si tot.. si sub juramant.. tatal dvs nu v-a avut decat pe voi, nu mintiti cu nimic. Tatal dvs nu a recunoscut acei copii si nici nu sunt ai lui, doar ca prin lege, se prezuma ca fiind casatoriti inca, sunt ai lui.
Daca se va afla ca mai are legal e 2 copii, sunttei acoperiti in declaratii de acea hotarare de divort, prin car ecei doi soti declara amandoi ca acei copii nu sunt comuni.
Cu putin noroc, scapati cand veti dezbate succesiunea de procesul de tagada, mai ales ca nu vor vi bunuri comune alea parintilor in discutie.
Sa ne tineti la curent.

Practic îl învățați să declare la notar in fals, împreună cu martorii, ca nu sunt decât 2 copii.
Foarte frumos! Poate o sa va tina la curent și cand notarul va descoperi niste declarații de acceptare ale fetelor și ca mai exista si alti moștenitori omisi in mod vădit și va chema poliția, urmând ca userul si martorii să dea cu subsemnatul pe la parchet.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

a scris:

Bună seara !Am revenit cu o altă problemă referitoare la moștenire!În anexa 23 si 24 cei de la primărie spun ca apar si cele 2 fete iar daca declar ca sunt doar eu cu fratele meu imi spun ca fac ceva ce nu mi-aș dori si ca voi ajunge prin alte părți decat unde mi-as dori!După divorț tata a luat-o pe mama in spatiu si ca domiciliu figurează la casa tatălui meu împreună cu cele 2 fete,desi nu vad legatura ...menționez ca e divorțat in 2015 legal si casa e ca mostenire de la părinți tatălui meu...nu e împreună cu mama locuința!Ce ma sfătuiți și cum sa procedez legal avand in vedere si declaratia ei din divorț!Mulțumesc

Legal este să vorbiți cu surorile dvs.
Dacă sunt persoane de buna credință, știind adevărul, sunt șanse să renunțe la succesiune, caz in care ati rămâne doar dvs si fratele.
Dacă nu vor renunta, veti rămâne toti 4 moștenitori, urmând să faceți partajul pe cale judecătorească, ipoteza în care trebuie să fiți pregătiți să le achitați o sulta.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
exagerati, nu risca nimic din punct de vedere penal, absolut nimic pt ca nu declara in fals nimic. Ce risca e sa nu reuseaza declarand ce are de declarat din pricina faptului ca apar acele nume pe anexe si se sisizeaza notarul.
Trebuie sa mergeti la un avocat cu hotararea de divort sa vedeti cum va ajuta asta.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii mircealoko mircealoko buna ziua.am o mare problema.eu impreuna cu concubina mea (impreuna de 6 ani) avem un copil nou nascut.ea este casatorita de 20 de ani dar nu mai este cu sotul ... (vezi toată discuția)
Divort:ce nume va avea bebelusul? alexa-rozi alexa-rozi Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt insarcinata si sunt in divort.Tatal copilului este un barbat cu care traiesc de foarte multi ani,nu este cel cu care sunt ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)