avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să dezbat moștenirea după tata, însă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să dezbat moștenirea după tata, însă există două fete care în acte apar ca fiind ale lui pentru că mama, căsătorită fiind cu el, le-a făcut cu alt bărbat. Au ele dreptul la moștenirea tatălui meu?

Buna ziua!Vreau sa dezbat moștenirea intre 2 frati legali ai tatălui meu...însă ce ma intereseaza e: tata e divorțat legal din 2015 de mama,însă ea a plecat din 2007...refacandu-si viața...ea cu concubinul ei are 2 fete ,acele 2 fete poarta numele de familie a tatalui meu care legitim nu este tatăl fetelor... in hotararea de divorț mama recunoaște ca nu sunt tatal fetelor si ca concubinul se ocupa de creșterea lor...ma pot afecta la moștenire?au dreptul la moștenirea tatalui meu daca ele le poartă numele dar care legal nu sunt ale lui?Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul vostru de vedere vi sar parea normal ca alți sa beneficieze de o moștenire care nici macar nu o merita acele 2 minore!Care nu are nici o rudenie de sânge cu al tatalui meu si care sunt facute cu un alt bărbat!Eu nu!Si de asta v-am pus intrebarea in speranța ca poate gasesc o rezolvare dar se pare ca nu!Mie greu,sunt singura care se zbate și nu mi se pare normal ca alti sa beneficieze moca ceea ce e al meu !Mulțumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei de la primărie spun ca apar si cele 2 fete si ca trebuie sa le mentionez si pe ele!Eu nu sunt deacord cu acest lucru!Cu mama nu prea avem o legătură si nici nu stim unde locuiește!Mi sa mai spus ca doar daca ea vine sa dea o declarație la notar si sa recunoasca ca cele doua nu au nici un drept la moștenire si ca sunt ale concubinul !Voi ce parere aveti cu aceasta declarație din partea ei voi soluționa problema?Mulțumesc!
acest răspuns util

a scris:

Din punctul vostru de vedere vi sar parea normal ca alți sa beneficieze de o moștenire care nici macar nu o merita acele 2 minore!Care nu are nici o rudenie de sânge cu al tatalui meu si care sunt facute cu un alt bărbat!Eu nu!Si de asta v-am pus intrebarea in speranța ca poate gasesc o rezolvare dar se pare ca nu!Mie greu,sunt singura care se zbate și nu mi se pare normal ca alti sa beneficieze moca ceea ce e al meu !Mulțumesc!

Singurii responsabili sunt părinții dvs, care nu si-au clarificat la timp situația amoroasă.
Și mama, care a născut alți 2 copii, încă fiind căsătorită. Si tata, care știind că are doi copii care biologic nu sunt si lui, nu a întreprins nicio acțiune în tăgada paternitatii.
Surorile dvs nu au nicio vina ca s-au născut în astfel de împrejurări.
Vi se pare totusi o idee bună alternativa săvârșirii unei infracțiuni de fals în declarații? Plus să dați niste bani si sa umblati pentru a obține un certificat de moștenitor anulabil? Sa cooptati niste martori care să mintă pentru dvs?
acest răspuns util

a scris:

Cei de la primărie spun ca apar si cele 2 fete si ca trebuie sa le mentionez si pe ele!Eu nu sunt deacord cu acest lucru!Cu mama nu prea avem o legătură si nici nu stim unde locuiește!Mi sa mai spus ca doar daca ea vine sa dea o declarație la notar si sa recunoasca ca cele doua nu au nici un drept la moștenire si ca sunt ale concubinul !Voi ce parere aveti cu aceasta declarație din partea ei voi soluționa problema?Mulțumesc!

Nu, nu veti soluționa problema. O declaratie nu are putere doveditoare mai mare in raport cu actele de stare civilă (adica certificatul de nastere). Asa, nu l-am mai obtine, ci am stabili cu totii paternitati, dand declarații. Situația dvs se clarifica printr-o acțiune în instanță, finalizată cu o hotărâre judecătorească.
acest răspuns util

gi-jane2 a scris:

exagerati, nu risca nimic din punct de vedere penal, absolut nimic pt ca nu declara in fals nimic. Ce risca e sa nu reuseaza declarand ce are de declarat din pricina faptului ca apar acele nume pe anexe si se sisizeaza notarul.
Trebuie sa mergeti la un avocat cu hotararea de divort sa vedeti cum va ajuta asta.

Ba fix in fals declară. Procedura succesorala notariala este necontencioasa. Martorii sunt sub jurământ. Declarația moștenitorilor ca nu mai există altii este olografa.

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii mircealoko mircealoko buna ziua.am o mare problema.eu impreuna cu concubina mea (impreuna de 6 ani) avem un copil nou nascut.ea este casatorita de 20 de ani dar nu mai este cu sotul ... (vezi toată discuția)
Divort:ce nume va avea bebelusul? alexa-rozi alexa-rozi Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt insarcinata si sunt in divort.Tatal copilului este un barbat cu care traiesc de foarte multi ani,nu este cel cu care sunt ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)