Vreau să dezbat moștenirea după tata, însă există două fete care în acte apar ca fiind ale lui pentru că mama, căsătorită fiind cu el, le-a făcut cu alt bărbat. Au ele dreptul la moștenirea tatălui meu?
Buna ziua!Vreau sa dezbat moștenirea intre 2 frati legali ai tatălui meu...însă ce ma intereseaza e: tata e divorțat legal din 2015 de mama,însă ea a plecat din 2007...refacandu-si viața...ea cu concubinul ei are 2 fete ,acele 2 fete poarta numele de familie a tatalui meu care legitim nu este tatăl fetelor... in hotararea de divorț mama recunoaște ca nu sunt tatal fetelor si ca concubinul se ocupa de creșterea lor...ma pot afecta la moștenire?au dreptul la moștenirea tatalui meu daca ele le poartă numele dar care legal nu sunt ale lui?Mulțumesc!
Ok!Acum că tata nu mai trăiește cine ar trebui sa facă demersul copiilor si care ar fii procedura in cazul asta!Ca sa elimin cei doi moștenitori care nu sunt ai lui ? Banuiesc ca mama avand in vedre ca in declarația de divort se specifică că urmează procedura de recunoastere a paternitati ceea ce ea nu a facut sau nu sa facut!
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Contactați un avocat și inițiați acțiunea în tagada paternitatii. Dar, să vă așteptați la un proces mai de durată.
Art. 429 Cod civil
Acţiunea în tăgada paternităţii
(1) Acţiunea în tăgada paternităţii poate fi pornită de soţul mamei, de mamă, de tatăl biologic, precum şi de copil. Ea poate fi pornită sau, după caz, continuată şi de moştenitorii acestora, în condiţiile legii.
(2) Acţiunea se introduce de către soţul mamei împotriva copilului; când acesta este decedat, acţiunea se porneşte împotriva mamei sale şi, dacă este cazul, a altor moştenitori ai săi.
(3) Dacă soţul este pus sub interdicţie, acţiunea poate fi pornită de tutore, iar în lipsă, de un curator numit de instanţa judecătorească.
(4) Mama sau copilul poate introduce acţiunea împotriva soţului. Dacă acesta este decedat, acţiunea se porneşte împotriva moştenitorilor lui.
(5) Tatăl biologic poate introduce acţiunea împotriva soţului mamei şi a copilului. Dacă aceştia sunt decedaţi, acţiunea se porneşte împotriva moştenitorilor.
Nu va suparati pe mine , dar solidaritatea feminina actioneaza! Nu ati citit ca in hotararea de divort mama recunoaste ca fetele au fost facute cu altcineva? Pai si atunci ce alte documente, ce alte prostii! Zau e o invartire in jurul cozii de nu se poate. Este o opinie a unui neavizat dar caruia cu tot respectul nu-i plac avocatii!
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt foarte avizată. Nu faceti presupuneri doar pentru că nu scrie cu ce ma ocup. Mama dvs a dat acea declarație pentru a simplifica procedura de divorț, urmând ca stabilirea paternitatii să facă obiectul unei alte acțiuni.
Tocmai v-am explicat că e consecința acțiunilor mamei dvs, iar dvs ati tras concluzia ca e solidaritatea feminină...
Filiația se stabilește prin documente oficiale: acte de stare civilă sau hotărâri judecătorești.
Declarația mamei dvs nu acoperă nimic, nu înseamnă nimic. Nici macar nu e suficienta pentru a înlătura prezumția legală de paternitate, în baza căreia tatăl surorilor este soțul mamei. Nu mai vorbesc despre o inlaturare de la o succesiune a unor minori.
In general declarațiile nu înseamnă nimic. Altfel, nu ar exista acte și acțiuni în instanță.
V-am explicat care este calea legală
Vreti sa va invartiti in jurul aceleiași idei fixe...va priveste.
E greu de priceput..... ceea ce spuneti dumneavoastra aici... (raluk0207)
Daca acea hotararea judecatoreasca scrie clar ca nu sunt ficele tatalui.... nu inteleg ce altceva mai este necesar???
Adica, hotararea judecatoreasca stampilata de judecatorie (tot o declaratie a unei instante de judecata), nu are nici o valoare?
Hai sa fim seriosi....
Da, scrie pe certificatul de nastere la rubrica tata ca tatal este persoana X, apoi in hotararea de divort scrie clar ca nu sunt copiii lui X. Judecatorul parafeaza aceasta hotarare si cred ca este mai mult decat suficient sa se dovedeasca acest fapt, fara sa mai puneti pe drumuri oamenii sa faca teste de paternitate, proces pentru tagata paternitatii....
Cu siguranta ca la primirea in spatiu sunt ceva declaratii atat in ceea ce o priveste pe mama cat si pe cele doua fice.
Totusi, mergeti la un avocat sau rog colegii sa le recomanda pe cineva de pe aici de pe site.
E putin de lucru ca sa fie puse toate actele frumos la punct. Cu aceste acte aranjate frumos, in ordine, un judecator (daca va fi necesar) isi poate da seama concret despre ce este vorba.
raluk0207 a scris:
[quot
.........................
Filiația se stabilește prin documente oficiale: acte de stare civilă sau hotărâri judecătorești.
Declarația mamei dvs nu acoperă nimic, nu înseamnă nimic. Nici macar nu e suficienta pentru a înlătura prezumția legală de paternitate, în baza căreia tatăl surorilor este soțul mamei.
................
In general declarațiile nu înseamnă nimic. Altfel, nu ar exista acte și acțiuni în instanță.
V-am explicat care este calea legală
Vreti sa va invartiti in jurul aceleiași idei fixe...va priveste.
Tagada paternitatii
mircealoko
buna ziua.am o mare problema.eu impreuna cu concubina mea (impreuna de 6 ani) avem un copil nou nascut.ea este casatorita de 20 de ani dar nu mai este cu sotul ... (vezi toată discuția)