avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Am 3 ani consecutivi lucrați în cadrul actualei companii. Pe data de 8 Mai termin preavizul. In perioada imediat următoare ne dorim un copil. Ce optiuni am? Trebuie să mă angajez din nou si sa efectuez o vechime de 12 luni pentru a beneficia de indemnizatie? Sau pot rămâne însărcinată .Daca nu necesita reangajare ,beneficiez de asigurările si analizele necesare pe timpul sarcinii gratuit? Si inca un aspect daca se poate lua si stimulent in cazul in care ma angajez dupa CCC.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 20 Septembrie 2019
Se iau in considerare 12 luni din ultimii doi ani.... insemnand in ordine descrescatoare lunile dinaintea nasterii copilului .

Asadar, daca veti naste pe 08.05.2020 ... perioada eligibila pentru CCC este 08.05.2018 - 08.05.2020 , iar dvs aveti acoperita perioada 08.05.2018 - 08.05.2019 (13 luni)
Multumesc pentru raspuns. Sunt cam.la limita cu timpul...speram sa fie bine. Pasii pentru a beneficia de CCC fara angajator care ar fi? Eu astept toate documentele si lichidarea de la actualul loc de munca.

Cornel Vasile a scris:

Se iau in considerare 12 luni din ultimii doi ani.... insemnand in ordine descrescatoare lunile dinaintea nasterii copilului .

Asadar, daca veti naste pe 08.05.2020 ... perioada eligibila pentru CCC este 08.05.2018 - 08.05.2020 , iar dvs aveti acoperita perioada 08.05.2018 - 08.05.2019 (13 luni)

Buna ziua din nou ! Neavând angajator dar incadrandu- ma la pentru CCC, cum.se procedează cu dosarul ? Sa inteleg ca in aceasta perioada pana la nașterea copilului nu voi beneficia de nici un venit .
Buna ziua,
La lichidare mi s- a eliberat o adeverință de vechime .Este valabilă aceasta pt CCC? Sau trebuie sa solicit adeverința de venit pe ultimile 12 luni.
Pentru indemnizatia CCC exista o adeverinta tip.(vedeti Anexa 2)
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Întoarcerea la serviciu după concediul de creștere copil. când trebuie să înceapă mama munca pentru a beneficia de stimulentul de inserție? AncutaGLAV AncutaGLAV Bebe nascut pe 18 Februarie 2016. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie, cand trebuie sa inceapa mama munca? Si cum se considera luna in care ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil leo92 leo92 O angajata poate beneficia de concediu crestere copil daca a lucrat 12 luni in ultimele 24 luni?Cele 12 luni nu sunt consecutive. Multumesc. (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)