avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Înțelesul corect al expresiei ,,1/4 din venitul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Înțelesul corect al expresiei ,,1/4 din venitul lunar'' pentru pensia de întreținere a minorului: se iau în considerare și veniturile ocazionale, cum sunt primele?

Buna ziua!

Ce se intelege mai exact din punct de vedere juridic in cazul obligarii la plata pensiei de intretinere in valoare de 1/4 din venitul net lunar?

Este vorba de venitul obtinut cu caracter permanent (salariul net), venit cu caracter continuu de la o luna la alta, sau se considera venitul net din fiecare luna chiar daca in acesta sunt prinse si anumite prime ocazionale, fara a se specifica caracterul lor de prime (bonusuri)? S-a stabilit destul de clar ca norma de hrana, bonurile de masa nu intra in discutie.

Pararea mea: Consider ca pensia de intretinere a minorului se acorda pentru a satisface nevoile ascestuia, iar nevoile acestuia nu au cum sa se modifice exact in lunile in care parintele obligat la intretinere ar putea obtine o prima.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Iniţiaţi o acţiune pentru modificarea pensiei de intreţinere. Există un studiu, vedeţi aici: [ link extern ]
pe care puteţi fundamenta cererea de modificare a pensiei de intreţinere pentru copilul dvs. Se calculează trai "decent" şi conform studiului,raportat la anul 2018, costul lunar pentru un copil e undeva la 1400-1500 lei.Solicitaţi plata în sumă fixă, atunci nu mai contează sursa veniturilor.Dezavantajul este că în situaţia nedorită a prăbuşirii surselor dvs. de venit, va trebui să apelaţi din nou la instanţă.
@alinescu, deschideti subiect nou cu problema dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie întreținere. ovidiudtru ovidiudtru Potrivit Codului civil, \"pensia de întreținere se poate stabili sub forma unei sume fixe și într-o cotă procentuală din venitul lunar net din salariu. ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara LaurentiuF LaurentiuF Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea unui aspect privind calculul pensiei alimentare, pentru speta de mai jos: In urma divortului din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Fmrs Fmrs Buna ziua am și eu chemare la divorț si o să plătesc pensiei alimentara fetiței mele . Întrebarea mea este : cum se calculează ?exact 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)