avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Cum obtin custodia copilului si ce acte imi trebuie? La cine apelez prima data?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:55, 17 Ianuarie 2021
Multumesc mult pentru sfat!
Buna seara,
1. Numele copilului il veti putea schimba doar cu acordul tatalui.
2. Solicitati in instanta exercitarea in comun a autoritatii parintesti (nu cred ca veti obtine vreodata exercitarea exclusiva)
3. Solicitati stabilirea domiciliului minorului la mama tot prin instanta.
4. Solicitati o pensie alimentara tot prin instanta.
Sa aveti drepturi depline, nu se poate, nu este sclav sau obiect.
Sa exercitati exclusiv autoritatea parinteasca, nu cred sa reusiti vreodata. Are un tata si, indiferent de relatiile dumneavoastra cu el, fata de minor ramane TATA!
Mergeti la avocat ca sa vedeti si daca este oportun un proces.
Ce vreti dvs. este f9arte complicat si trebuie f9arte bine analizată situatia.
Bună seara,am și eu o întrebare, ce se întâmplă cu un minor (3 ani) dacă mama a plecat de acasă fără a lăsa o împuternicire cuiva și a luat și actele copilului cu ea doar ca sa intampinam greutăți și nici tatăl minorului nu este în țară. Menționez că eu sunt bunica și as dori să iau custodia copilului ca sa pot sai dau o educație și sa crească frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o cerere privind stabilirea locuintei minorului la bunici.
Contactati un avocat care sa va sprijine în acest demers si sa va explice procedura pe larg.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2021
Avocat Neagu Elena, Avocat

Alte discuții în legătură

Custodie totală Codicori Codicori Cum poți obține custodia totală a copilului (vezi toată discuția)
Custodie Catalin-Ioan Catalin-Ioan Ce drepturi si obligatii (responsabilitati) am eu,ca tata,asupra copilului daca ii cedez custodia mamei?sau daca custodia va fi comuna?si ce implica una si ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minor nou-născut Monica Mintulescu Monica Mintulescu Buna ziua , Care este procedura dpdv legal care apara mama si copilul in cazul unui divort ? in ce situatie mama are drept la custodie- copilul este nou ... (vezi toată discuția)